Image
EV Booster Touring

Rijd je met een elektrische wagen of ben je van plan er een aan te schaffen? En heb je schrik om in the middle of nowhere zonder stroom te vallen? Touring speelt in op toekomstige behoeften door je te depanneren met een snelle oplaadbeurt.

De elektrische auto staat volop in de belangstelling en is het middelpunt van tal van discussies. En ook al rijden er bij ons nog niet veel elektrische auto’s rond – slechts 0,15% van het wagenpark in België – toch tonen alle studies aan dat deze cijfers de komende jaren de hoogte in zullen schieten. Als we kijken welke factoren de ontwikkeling van de elektrische auto in de weg staan – afgezien van de stevige aankoopprijs – dan lijkt zijn autonomie het belangrijkste aandachtspunt.

Nochtans werd in de loop der jaren behoorlijk wat vooruitgang geboekt. In de jaren 90 geraakten de kleine Peugeots (onder andere) met moeite aan 100 km, maar ondertussen hebben de beste elektrische voertuigen een actieradius van bijna 500 kilometer. Niet slecht! Al zijn dit theoretische cijfers die een andere realiteit verbergen. In bepaalde omstandigheden smelt de autonomie immers als sneeuw voor de zon:

  • Bij te lage temperaturen gaat de capaciteit van de batterijen naar beneden.
  • Wanneer je zaken gebruikt die energie verslinden, zoals de verwarming, de ontdooiing en de zetelverwarming.
  • Wanneer de auto extra zwaar geladen is, wordt een voertuig dat sowieso al 300 à 700 kg aan batterijen aan boord heeft nog een pak zwaarder.
  • Wanneer je op de snelweg rijdt: boven de 100 km/u vraagt de wrijving van de lucht een extra energiestoot.
  • Wanneer de batterijen ouder worden. Je kan ze jaren na elkaar opladen, maar na verloop van tijd zal de capaciteit onherroepelijk achteruitgaan.

Redenen genoeg dus om die schrik om zonder stroom te vallen te voeden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je bij een diesel- of benzineauto genoeg hebt aan een jerrycan om snel weer te vertrekken. Dat is bij een stroompanne geheel andere koek.

De booster: één minuut opladen voor één kilometer

Dat is waar Touring wil ingrijpen, om je mobiliteit te garanderen. Als je in panne staat met je elektrische auto bijvoorbeeld. Hoe? Met onze “booster”, een toestel waarmee we je batterijen kunnen opladen met die paar kW die nodig zijn om tot aan een laadstation te geraken. Reken op één minuut laadtijd om één kilometer te kunnen rijden. Bevind je je op ongeveer 5 kilometer van huis, dan zijn een paar minuutjes dus voldoende om je batterij op te laden en thuis te geraken.

Het doel van de pechverhelper? Het tijdverlies beperken!

Ben je te ver van huis, dan laadt de pechverhelper de batterij voldoende op om zonder problemen bij het dichtstbijzijnde laadstation te geraken. De bedoeling is zo weinig mogelijk tijd te verliezen en de eigenaars van elektrische voertuigen de best mogelijke mobiliteit te garanderen. Touring wil waardevolle lessen trekken uit dit pilootproject, een exclusieve service in België. Met andere woorden, we willen klaar zijn wanneer de elektrische auto’s onze wegen overnemen.

Pechverhelping bij elektrische auto’s in het kort

Rijd je met een elektrische wagen en val je zonder stroom? Bel gewoon het nummer 070 344 777 of gebruik de Touring Assist-app. Er komt een pechverhelper langs met deze booster, zodat je snel weer de baan op kan.

Ontdek onze elektrische tweedehandswagens op Touring CarSelect