Image
pretparken_buitenland

In de ons omringende landen - met name Nederland, Duitsland en Frankrijk - heeft men de afgelopen maanden niet stilgezeten en oude en nieuwe attracties verbouwd en gebouwd. Dit zijn onze 8 favoriete pretpleisters net over de grens en iets verder weg.

1. 30 jaar Parc Astérix (F)

Wie de stripverhalen van Astérix kent, weet waaraan hij/zich mag verwachten: lachen, gieren en brullen. Jawel, de humor uit de strips zit ook verwerkt in de attracties. De namen alleen al: hydrolix, lavomatix, aérodynamix, enigmatix, etc. Nieuw dit jaar is een 4D-animatiefilm die vertoond wordt in een gloednieuw theater met 300 zitplaatsen: Les Studios Idéfix. Nadat de bezoekers kamp Babaorum hebben bezocht, nemen ze plaats op dynamische stoelen en worden ze ondergedompeld in een compleet nieuw verhaal met een aantal verrassende wendingen: Attention Menhir! Ook nieuw is Chronos, een goochelshow voor het ganse gezin. Wat je ervan mag verwachten, gaan we hier uiteraard niet verklappen…

Tip: er rijdt een OUIBUS tussen Brussel en Parc Astérix ten noorden van Parijs. Tickets vanuit Brussel vanaf 10 euro per persoon.

Online tickets vanaf 43 euro.

2. The Lion King komt naar Disneyland Paris (F)

Disneyland Park en het aanpalende Walt Disney Studios Park zijn het ganse jaar open en bijgevolg zijn er zelden grootse openingen gepland tijdens onze traditionele vakantieperiodes. Maar ‘business as usual’ is het nu ook weer niet: het park maakt zich namelijk op voor de komst van ‘The Lion King en The Jungle Festival’ dat van 30 juni tot 22 september 2019 plaatsvindt. Enerzijds wordt het verhaal verteld van ‘The Lion King: Rhythms of the Pride Lands’ dankzij spectaculaire scènes van ‘Circle of Life’, ‘I Just Can not Wait to be King’, ‘Can You Feel the Love Tonight’, en veel meer. Anderzijds beleef je een reis door de Indiase jungle met de show ‘Jungle Book Jive’. Beide Disney-klassiekers komen tot leven in een speciaal opgezet dorp, genaamd ‘Djembe Joy’.

Online tickets vanaf 74 euro (Disneyland Park) of 94 euro (beide parken).

3. Duik in de geschiedenis: Puy du Fou (F)

Puy du Fou in de Franse Vendée is geen klassiek pretpark maar ondanks het feit dat er hier geen rollercoasters staan, hoort dit park wel degelijk thuis in ons rijtje favorieten. Puy du Fou is een geschiedkundig themapark waarbij periodes uit onze geschiedenis (Vikingen, Romeinen, Musketiers, etc.) via grootse attracties en indrukwekkende shows met tot honderden acteurs aan het publiek worden getoond. Nieuw dit jaar is een attractie rond Clovis, de jonge koning der Franken. Geïntrigeerd? Bekijk het filmpje op de homepage van het park eens!

Online tickets vanaf 36 euro.

4. 30ste sprookje in de Efteling (NL)

In het hart van de Efteling, het Sprookjesbos, verrijst het 30ste sprookje: De zes Zwanen. Op dit moment is enkel de stalen constructie van het slot te zien. Het imposante slot zal centraal staan in het sprookje over De zes Zwanen dat vanaf dit najaar zal te bewonderen zijn. Het verhaal: Zes koningszonen worden door hun jaloerse stiefmoeder veranderd in zwanen. Hun kleine zusje Elisa krijgt een bijna onmogelijke opdracht om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken of lachen.

Online tickets vanaf 38 euro.

5. Onbekend maakt onbemind: Toverland (NL)

Minder bekend is Attractiepark Toverland dat je eveneens bij onze noorderburen vindt. Maar opgelet, in dit magische attractiepark staat de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux: Troy. Toverland heeft de afgelopen winterperiode overigens benut om een gethematiseerde darkridescène toe te voegen aan de nieuwe wing coaster Fēnix. In deze scène ontsnappen de inzittenden van de achtbaan ternauwernood aan een draak. Spannend!

Online tickets vanaf 31 euro.

6. Coasterfans weten waarom: Europa Park (D)

Voor het beste pretpark ter wereld moet je naar het Zwarte Woud: Europa Park.

Hier sleutelt men constant aan de attracties en slaagt men er elk jaar opnieuw in om zowel de technologische als entertainmentgrenzen te verleggen. Ook dit jaar zullen de bezoekers verrast worden met nieuwigheden: check het filmpje op deze webpagina. In een notendop: het gloednieuwe Krønasar themahotel dat op 31 mei de eerste gasten verwelkomt en eveneens eind mei de opening van het vernieuwde Scandinavische themagebied. En dan zijn er ook nog nieuwe shows te zien (check de website). Tot slot opent eind november – als alles volgens plan verloopt – een geheel nieuwe wereld net buiten Europa Park: Rulantica.  

Online tickets vanaf 52 euro.

7. Dichter bij huis: Phantasialand (D)

Dichter bij huis bevindt zich Phantasialand, een pretpark met een lange traditie maar met een bijzonder ruim aanbod rollercoasters, waterattracties, darkrides, thrillrides en diverse kinder- en familieattracties. Na de Taron en Raïk tellen de coasterfans intussen af naar F.L.Y. in de nieuwe themazone ‘Rookburgh’. Een precieze lanceringsdatum is er nog niet, maar je kunt intussen al adrenaline opbouwen met dit filmpje waarin de lanceringen van de laatste jaren worden getoond en wordt afgerond met een glimps van F.L.Y. Spannend!

Online tickets vanaf 49,50 euro.

8. Net als in de film: Movie Park (D)

Nog steeds net over de Duitse grens: Movie Park, een pretpark in ware Hollywoodstijl compleet met lookalikes die de bezoekers op diverse plaatsen in het park verrassen. Zoals Marilyn Monroe die met een limo door het park rijdt. Nieuw dit jaar is het themagebied 'Adventure Bay' met attracties rondom de bekende tv-pups van Nickelodeon.

Online tickets vanaf 29,50 euro.

Pret in eigen land

Ook in eigen land is het pretparkenseizoen weer van start gegaan. Je leest er alles over in dit overzicht

En ook nog dit: bestel je tickets vooraf via de respectievelijke websites. Dat is niet alleen goedkoper, maar het bespaart jou ook de soms lange wachtrijen aan de kassa. De prijzen hierboven zijn het volwassenentarief per dag, exclusief parkeerticket.

Deel deze inhoud