Image
wagen winterklaar

Een beslagen voorruit kan in elk seizoen voor gevaar zorgen als je op het punt staat achter het stuur te kruipen. Maar dankzij onze video in 4 stappen en de hulp van onze wegenwachter ben je in geen tijd van die condens verlost …

Hieronder vind je in detail de 6 stappen uit de video.

Image
wagen winterklaar

1) Trek de ruitenwisser naar je toe

Neem de wisser van de ruit om het rubber te reinigen. Al wat je hiervoor nodig hebt, is:

  • water
  • zeep
  • een spons of een doek
Image
wagen winterklaar

2) Check de staat van de wissers

Ga na of de ruitenwisserbladen niet loszitten of beschadigd zijn, vooral aan de uiteinden. Controleer ook of er geen vuil aan het wisoppervlak hangt: dit kan bij het wissen immers zorgen voor permanente strepen op je voorruit.

Image
wagen winterklaar

3) Vervang de ruitenwisserbladen

Vervang indien nodig de beschadigde ruitenwisserbladen. Raadpleeg de handleiding van je auto en vraag advies in een speciaalzaak. De handelswijze verschilt een beetje van model tot model, maar het is echt niet moeilijk om ze te vervangen.

Image
wagen winterklaar

4) Controleer het niveau van de ruitenwisservloeistof

Om bij het vulreservoir voor de ruitenwisservloeistof te kunnen, open je de motorkap (met een hendeltje onder de stuurkolom of naast het portier van de bestuurder). Ontgrendel het veiligheidsmechanisme net onder de motorkap.

Image
wagen winterklaar

5) Lokaliseer het vulreservoir voor de ruitenwisservloeistof

Je kan het vulreservoir gemakkelijk herkennen aan het icoontje met de ruit en de sproeier. Lees de gebruiksaanwijzing op de bus ruitenwisservloeistof: meng indien nodig met een beetje water.

 

Image
wagen winterklaar

6) Ruitenwisservloeistof bijvullen

Om te voorkomen dat je morst, gebruik je best een trechtertje. Vul bij tot aan het streepje “Max” op het vulreservoir. Draai de dop weer dicht en sluit de motorkap.

 

Zin om nog meer de handen uit de mouwen te steken? Bekijk dan ook zeker onze andere Doe het zelf video’s

Ontdek onze tweedehandswagens op Touring CarSelect
 


 

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …