Image
zoektocht België
Ken je streek is een nieuwe rubriek in Touring Magazine. Leer België beter kennen via onze quizvragen hieronder.


Sinds begin 2021 brengt een nieuwe rubriek in Touring Magazine jou naar alle uithoeken van ons land. Aan de hand van een zoektocht belichten we telkens een andere streek en we testen jouw kennis door middel van een bescheiden quiz.


De uitgebreide reportages vind je in Touring Magazine maar hieronder vind je alle relevante informatie zodat je niet in je magazine hoeft te knippen. Veel plezier en hou het veilig op de weg!


Land van de Maas

(TM 264)


De Maas is ruim 950 km lang en stroomt door Frankrijk, België en Nederland. Elk land claimt daarbij zijn eigen ‘Maasvallei’, en de provincie Luik voegt daar nog een nieuwe bestemming aan toe: Terres-de-Meuse, vrij vertaald ‘Land van de Maas’.

Traject:
Luik > Seraing > Tihange > Hoei > Andenne > Namen
(64 à 66 km, naargelang het traject dat je aflegt)

Downloads:
Volledige reportagede routede quiz


Cruisen door Haspengouw

(TM 263)

Het doorkijkkerkje (‘Reading between the lines’) en is de grootste trekpleister van Borgloon.


De ziel van Haspengouw schuilt niet alleen in zijn rijke verleden; ook cultuur en natuurbeleving lopen als een rode draad door het glooiende landschap. We gaan cruisen tussen Sint-Truiden, Borgloon en Tongeren.

Traject:
Tongeren > Borgloon > Sint-Truiden (33 à 38 km, naargelang het traject dat je aflegt)

Downloads:
volledige reportage - de route - de quiz


De Denderstreek

(TM 262)

Op zoektocht in eigen land.


De Dender stroomt door de provincies Henegouwen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen en toch is de rivier nauwelijks 65 kilometer lang. Maar wat weet je van de Dender en bij uitbreiding de Denderstreek?


Traject:
Aat > Lessen > Geraardsbergen > Ninove > Denderleeuw > Aalst > Dendermonde (66 à 80 km, naargelang het traject dat je aflegt)


Downloads:
volledige reportage - route - roadbook - quizvragen