Touring is veel meer dan pechverhelping en reisbijstand

20/02/2017
Touring

Veel Belgen denken bij de naam Touring onmiddellijk aan de wegenwachters die automobilisten met autopech komen depanneren. En toch is Touring vandaag veel meer …

Het verhaal begint… op de fiets!

Wist  je dat Touring in 1895 is opgericht als een wielervereniging?

In die tijd al waren de oprichters bezorgd om de veiligheid van de wielrenners. Ze wilden meer bepaald hun stem laten horen om de aanleg van veiligere infrastructuren voor het wielertoerisme te promoten.

Het toerisme zit trouwens al sinds lang in de genen van Touring : onze vereniging stond  mee aan de basis van de oprichting van de Commissie voor Monumenten en Landschappen! 

 

Tijdslijn Touring

 

Onze diensten

Touring heeft sinds zijn oprichting een grote evolutie doorgemaakt, maar is altijd trouw gebleven aan zijn oorsprong: we willen de mobiliteit in al haar vormen vergemakkelijken en opwaarderen. 

 

Pechverhelping: 1 miljoen leden in België!

De wegenwachters van Touring doorkruisen al ruim 70 jaar het land en helpen autobestuurders met autopech. We zijn de grootste bijstandsorganisatie van het land. 

 

Pechverhelping in het buitenland:  ook in het buitenland kun  je autopech krijgen

Touring maakt deel uit van internationale netwerken zoals ARC Europe, in 1991 opgericht door de 8 voornaamste Europese organisaties voor mobiliteit in Europa (waaronder Touring) en  FIA (Fédération Internationale de l’Automobile).

Wij kunnen dus rekenen op een groot partnernetwerk om jou overal ter wereld zeven dagen op zeven dag en nacht te helpen. 

 

Reisbijstand: wij zijn er voor jou bij alle mogelijke  problemen op reis

Omdat je op vakantie jammer genoeg niet alleen pech kunt hebben met je wagen, biedt Touring zijn leden ook reisbijstand aan. We dekken momenteel meer dan 250.000 gezinnen tijdens hun verplaatsingen in het buitenland. 

 

Onderzoeken en tests: onze expertise ten dienste van de gemeenschap

Touring bestaat ondertussen meer dan een eeuw en heeft heel wat expertise opgebouwd op het vlak van mobiliteit en bescherming van de weggebruikers.

 

Die expertise zetten we al vele jaren in ten dienste van de gemeenschap. 

 

Onderzoeken en tests

 

Advies voor iedereen

Zowel leden als niet-leden kunnen een beroep doen op de diensten van Touring voor juridische, toeristische en technische vragen of vragen over het wegverkeer. Onze gespecialiseerde adviseurs staan tot jouw dienst! 

 

Touring in cijfers

Pechverhelping

  • 1 miljoen automobilisten gedekt door de pechverhelping
  • 600.000 oproepen per jaar
  • 300 pechverhelpingswagens in België
  • Lid van een internationaal netwerk met 12.000 pechverhelpingswagens, 70 helikopters en 8 ambulancevliegtuigen.

 

Reisbijstand

  • 250.000 gezinnen gedekt door de reisbijstand
  • 120.000 oproepen van Belgen in moeilijkheden in het buitenland
  • 30.000 medische of technische interventies in het buitenland