Image
aangedampte voorruit

Een beslagen voorruit kan in elk seizoen voor gevaar zorgen als je op het punt staat achter het stuur te kruipen. Maar dankzij onze video in 4 stappen en de hulp van onze wegenwachter ben je in geen tijd van die condens verlost …

Hieronder vind je in detail de 4 stappen uit de video.

 

Image
aangedampte voorruit

1) Bescherm je voorruit met een anticondensmiddel

Je kan je voorruit preventief behandelen met een anticondensmiddel, of met een doekje gedrenkt in schoonmaakproduct, genre afwasmiddel. Heb je geen preventieve maatregelen getroffen, dan helpen de volgende stappen je snel weer op weg ...

Image
aangedampte voorruit

2) Zet de ruitontdooiing aan

Om dit fatsoenlijk te laten werken zal je eerst de motor moeten aanzetten, want de ruitontdooiing van je auto vreet energie. Vervolgens zet je de ruitontdooiing aan (voor én achter, indien mogelijk).

Image
aangedampte voorruit

3) Ventilator op maximum

Aarzel niet om de aanjager van de ventilator op zijn maximale stand te zetten. als je airco hebt, zet die dan aan, want hij zorgt ervoor dat je voorruit sneller zal ontwasemen. Vergeet niet om de luchtcirculatie uit te schakelen.

Image
bestrijd een aangedapte voorruit

4) Nog altijd condens? Ramen open!

Als de condens nog altijd je voorruit vertroebelt, zet dan de ramen open. Zo kan de vochtige lucht sneller ontsnappen en vervangen worden door drogere lucht van de ventilatie en de airconditioning.

 

Zin om nog meer de handen uit de mouwen te steken? Bekijk dan ook zeker onze andere Doe het zelf video’s

Ontdek onze tweedehandswagens op Touring CarSelect