Image
Vakantiewoning Belvilla

Vakantiehuizen zijn deze zomer populairder dan ooit. Een overzicht van verhuurders bij wie je terechtkan. Foto: © Belvilla.

Corona heeft voor een stormloop gezorgd op de verhuurmarkt van vakantiehuizen. En zelfs nu we de teugels beetje bij beetje kunnen lossen, kiezen veel mensen zekerheidshalve nog altijd voor een vakantie ‘in de eigen bubbel’. Maar waar vind je (nu nog) zo’n vakantiehuis? En zijn er ook waardige alternatieven? Tips voor een vlotte voorbereiding en een overzicht van verhuurders.

Vakantiehuizen Ardennes-étappe
Ardennes-étape focust op ruime vakantiewoningen in de Belgische Ardennen. © Ardennes-étape


Weet wat je zoekt

Om de ultieme vakantiewoning te vinden, is het handig om op voorhand je wensen op te lijsten. Veel aanbieders laten toe om tot in het kleinste detail gericht op zoek te gaan in hun aanbod, maar maak vooraf zélf een lijst van vereisten in plaats van je te laten (mis)leiden door de voorgestelde opties.

Hou in eerste instantie rekening met de samenstelling van je reisgezelschap, want dat bepaalt mee de omvang van je vakantiehuis of groepsaccommodatie. Kortom: hoeveel slaapkamers heb je nodig als je met kinderen of met bevriende koppels reist? Reizen er huisdieren mee? Ook dat neem je beter meteen mee in je selectiecriteria als je op zoek gaat. En ben je er al uit welke soort accommodatie je voor ogen hebt? Kijk eens in dit lijstje met alternatieve accommodaties.

Andere voor de hand liggende vraag: waar moet de verblijfplaats zich bevinden? Dicht bij de zee of net niet? Aan de rand van een dorp (handig voor de boodschappen) of in de spreekwoordelijke ‘middle of nowhere’? Is toegang tot het openbaar vervoer noodzakelijk of niet? Is er (gratis) parkeergelegenheid? Wifi? Mag er gerookt worden? Je kan het maar beter vooraf met je gezelschap afstemmen.

Ook de bestemming zelf kan je best op voorhand screenen. Is het echt minder ver weg dan je denkt? Met Google Maps of je gps weet je meteen of het een halve dag dan wel een volledige dag rijden is tot op je bestemming. Kortom: maak een lijst van de belangrijkste parameters en ga daarna gericht op zoek bij een van de specialisten hieronder.

Het door een Belg gerunde Casiola biedt ruime vakantiewoningen aan in Florida (Orlando en Miami) en Aruba.


Traditionele verhuurders vakantiehuizen

Wie op zoek is naar een huis of een villa, een comfortabele woning zeg maar waar je met het hele gezin of met vrienden in kan trekken, vindt gegarandeerd zijn gading bij een van de volgende verhuurspecialisten:


Waterparadijzen en vakantieparken

Vooral voor gezinnen met kinderen zijn waterparadijzen en vakantieparken een waardig alternatief voor vakantiehuizen met een zwembad of dicht bij water. Steek je licht eens op bij de volgende spelers in eigen land en net daarbuiten:


Klassieke boekingssites wereldwijd

Al aan Airbnb gedacht? Het aanbod aan vakantiehuizen en gelijkaardige woningen is gigantisch en brengt wellicht soelaas als je bot vangt bij de reguliere verhuurders.

Eenvoudig of luxueus, Airbnb beschikt over een erg breed aanbod aan vakantiehuizen. © Airbnb

Ook bij de volgende aanbieders vind je naast hotels een hele rist alternatieve overnachtingsmogelijkheden zoals appartementen, huizen, cottages, villa’s en andere groepsaccommodaties:


Appartementen met hoteldiensten

De zogeheten ‘aparthotels’ zijn de geknipte oplossing voor wie op zoek is naar de kwaliteiten van een hotel, maar contact met derden wil vermijden of beperken. Inchecken doe je bijvoorbeeld helemaal zelf en bij het uitchecken trek je gewoon de deur achter je dicht. Een paar spelers in eigen land en iets verder weg:

Holiday Suites combineert de voordelen van een hotel met die van een appartement. © Holiday Suites

Disclaimer: Touring heeft geen commerciële band met de hierboven genoemde providers. Bijgevolg zijn enkel zij verantwoordelijk voor de diensten die zij aanbieden.

Tip: Een annulatieverzekering kan jou veel kopzorgen besparen mocht je plots en buiten je wil om niet op vakantie kunnen vertrekken. Check de voordelen.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Straks met de auto op vakantie? Weet dat pech onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering, zoals onze nieuwe Go Europa formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Informeer je eveneens over onze producten voor pechverhelping, reisbijstand, annulatieverzekering en fietsbijstand.