Autovakantie met tussenstop in een pretpark

Image
autovakantie
Image
autovakantie

Autovakantie met tussenstop in een pretpark

Op autovakantie naar het zuiden van Frankrijk, Spanje of Italië ga je al gauw 1200 km en meer vreten. Waarom zou je op je traject geen pauze inlassen en het letterlijk wat rustiger aan doen? Voor wie met de kroost op vakantie gaat, selecteerden we twee plekken waar je beslist bonuspunten mee scoort: Europa-Park in Duitsland en Futuroscope in Frankrijk.


Een autovakantie in etappes

Voor veel landgenoten is het vaste prik: zo snel mogelijk naar de vakantiebestemming racen. Vermoeid aankomen is er steevast bij. En de gedachte om evenveel kilometers te moeten trotseren op de terugweg kan voor onnodige stress zorgen. Om dat te vermijden, kan je je traject opsplitsen. Las op weg naar je bestemming een tussenstop in, en je bent meteen in vakantiemodus. Wie met de kroost op autovakantie gaat, kan overwegen om halt te houden in een attractiepark. De twee attractieparken die we selecteerden zijn naast ‘een pretpark’ eigenlijk complete vakantiebestemmingen op zich, dus waarom niet?

Autovakantie
De gloednieuwe Voltron Nevera in Europa-Park.


Futuroscope, Frankrijk

Futuroscope nabij Poitiers is een buitenbeentje, want dit themapark biedt een breed scala aan attracties die gebruikmaken van geavanceerde audiovisuele technieken. Denk aan IMAX-theaters, 4D-cinema's en interactieve simulators. Een van de populairste attracties is Arthur, l'Aventure 4D, gebaseerd op de films van Luc Besson, waar bezoekers door middel van 4D-technologie ondergedompeld worden in een betoverende wereld. Nog zo’n technisch hoogstandje is La Machine à Voyager dans le Temps, een attractie die animatie en beweging combineert om bezoekers een hilarische en verrassende reis door de tijd te bieden. En verder zijn er ook een resem educatieve ervaringen. Zoals L’Extraordinaire Voyage, geïnspireerd door de reizen van Jules Verne, waarin bezoekers een virtuele reis rond de wereld maken. Een overzicht van alle attracties vind je hier.

Filmpje (Frans) over alle nieuwigheden en de toppers in Futuroscope dit jaar.


Naast de attracties is de architectuur van Futuroscope een bezienswaardigheid op zich. Het park is namelijk ontworpen met een futuristische esthetiek, met gebouwen zoals het iconische Pavillon de la Vienne, dat eruitziet als een gigantische zilveren kubus.

Een animatiefilmpje (Frans) van het gloednieuwe Aquascope, opening zomer 2024.


Nieuw deze zomer is de opening van Aquascope. Touring was recent nog op de werf en kan alvast bevestigen dat het er veelbelovend uitziet.


Overnachten in alle rust

Futuroscope beschikt over talloze overnachtingsmogelijkheden, maar onze persoonlijke favoriet is Hôtel Écolodgee. Dat hotel bestaat namelijk uit ecologisch verantwoorde lodges. Er is geen tv, wél een terras met zicht op de blote hemel en een kabbelende waterpartij aan je voeten. De lodges bevinden zich quasi naast de ingang van Futuroscope en het nieuwe Aquascope.


Europa-Park, Duitsland

Europa-Park onderscheidt zich door zijn thematische opzet. Het park is onderverdeeld in 20 themazones, waaronder 17 die een Europees land vertegenwoordigen. Elke zone biedt unieke attracties, architectuur, eten en entertainment die de sfeer van dat land weerspiegelen. Van de charme van een Grieks dorp tot de romantiek van een Italiaans pleintje, bezoekers kunnen in één dag een rondreis maken door Europa, claimt Europa-Park.

Filmpje (Duits) over alle nieuwigheden in Europa-Park dit jaar.


De achtbanen zijn van topniveau, en dat is op zich niet zo verwonderlijk. De uitbaters van het park zijn ook attractiebouwers en hun attracties vind je terug in de strafste pretparken ter wereld. Kortom, wie van spectaculaire achtbanen houdt, is hier aan het juiste adres. Check zeker de Silver Star, de Blue Fire Megacoaster en de nagelnieuwe Voltron Nevera in het dit jaar geopende themagebied Kroatië. Een overzicht van alle attracties vind je hier.


Uitgebreide verblijfopties

Het pretpark staat ook beken om zijn uitgebreide verblijfsopties. Vanuit de verschillende Europa-Park-hotels wandel je ‘via de achterkant’ zo het pretpark in; je hoeft dus niet via de drukke hoofdingang te gaan. Er zijn ook kampeerfaciliteiten op 5 minuten wandelen van de ingang, maar veel meer dan een parking met grote parkeerplaatsen is het niet. Je kan er ook voor kiezen om in een tipitent, blokhut of huifkar te verblijven in het Camp Resort. Let wel, deze accommodaties zijn allesbehalve een oase van rust en de inrichting is echt wel beperkt.


Last but not least beschikt ook Europa-Park over een apart waterparadijs: Rulantica. Met meer dan 30.000 vierkante meter aan zwemplezier, inclusief een golfslagbad, een lazy river en kinderzones, valt er voor iedereen wel wat te beleven. Hoogtepunten zijn de adembenemende waterglijbanen en het ontspannende buitenzwembad. En ook hier vind je diverse eetgelegenheden en ontspanningsruimtes, waardoor het een perfecte bestemming is voor een dag vol plezier en ontspanning voor het hele gezin. Kortom, onderbreek je autovakantie en tank een portie adrenaline op weg naar je eindbestemming!

Een korte voorstelling van het waterpretpark Rulantica.


Praktische info

Futuroscope, Frankrijk:

  • Afstand vanaf Brussel: 630 km
  • Dagticket: vanaf 49 euro/persoon (volwassene) tijdens het hoogseizoen.
  • Voor Aquascope waren nog geen prijzen bekend.

Europa-Park, Duitsland:

  • Afstand vanaf Brussel: 490 km
  • Dagticket Europa-Park: vanaf 61,5 euro/persoon (volwassene) tijdens het hoogseizoen.
  • Dagticket Rulantica: vanaf 44,5 euro/persoon (volwassene) tijdens het hoogseizoen.


Gratis vakantiegids voor wie naar Frankrijk trekt

Kies het ideale vertrekmoment van je autovakantie. Bespaar op brandstof- en tolkosten onderweg. Of ga voor een van onze 10 budgetvriendelijke uitstapideeën. Het is maar een kleine greep uit onze inspirerende en praktische artikelen, op maat van Belgen die deze zomer naar Frankrijk trekken. Download je gratis vakantiegids hier.