Image
Rijopleiding wordt moeilijker maar app biedt soelaas
Vlaams minister van Mobiliteit Weyts maakt de rijopleiding stapsgewijs strenger. Rijbewijzer.be brengt alle veranderingen in kaart.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is vastberaden: ‘We gaan aan beginnende chauffeurs meer kennis en kunde vragen, zodat nieuwe bestuurders beter gewapend zijn tegen de risico’s van de weg’. Om die reden wordt de rijopleiding in Vlaanderen drastisch onder handen genomen.

Op rijbewijzer.be krijg je een overzicht van de veranderingen (filmpje) die reeds sinds 1 juni van kracht zijn en krijg je ook inzicht in de aanpassingen die later dit jaar worden doorgevoerd. Zo duurt de praktische rijopleiding vanaf 1 oktober 2017 ruim 9 maanden in plaats van 3 maanden nu.

De website is bedoeld voor zowel de leerling als de begeleider want het traject van theorie-examen tot het praktijkexamen heeft veranderingen in petto voor beide partijen.

Behalve de website brengt ook het nieuwe Rijbewijzer-handboek soelaas voor wie een rijbewijs ambieert. Dit begeleidt zowel leerling als begeleider tijdens het oefenproces. Het handboek is overigens beschikbaar als gratis app, zowel voor iOS als Android.

Bekijk de Rijbewijzer app in dit filmpje.

Je partage ce contenu