Image
de Haven van Antwerpen
De provincie Antwerpen maakt een duidelijk onderscheid tussen de stad en de provincie en communiceert zijn toeristisch aanbod via twee websites: www.visitantwerpen.be en www.provincieantwerpen.be. Onze selectie zomertips vind je hieronder.

Inhoud

Boottocht door de haven
5 must sees in de stad
Interactieve schattenjacht
Suske en Wiske op het eiland Amoras
Picknicktochten in de Kempen
Happen en trappen in de Rupelstreek

Boottocht door de haven

Nog tot medio september

We staan er nauwelijks bij stil maar de haven van Antwerpen is na Rotterdam de grootste van Europa. Boeiend om te zien vanaf het water. Een zevental rederijen biedt rondvaarten aan voor elk budget.

5 must sees in de stad

Als je een stadsbezoek plant en je weet niet meteen wat je op je to-dolijstje moet zetten, overweeg dan de volgende bestemmingen in de stad.

Het Centraal Station, een van de mooiste stations ter wereld.

De Zoo van Antwerpen, de oudste dierentuin van Europa.

Het MAS, Museum aan de Stroom.

Het Rubenshuis en het museum Plantin-Moretus.

Image
Antwerpen de Haven

Interactieve schattenjacht

Nog tot 27 augustus

Verzamel onderweg aanwijzingen, breek je hoofd over raadsels en foto’s en kraak de code om de geheime eindlocatie te vinden. Niet alleen super voor de kinderen maar ook voor volwassenen die op zoek zijn naar wat actie en spanning in teamverband. De eerste aanwijzing vind je hier.

Suske en Wiske op het eiland Amoras

Van 1 juli tot 29 augustus

Het mysterieuze eiland ligt deze zomer in het Kindermuseum in Kalmthout. Hier leerden Suske en Wiske elkaar kennen, 70 jaar geleden. Herbeleef het avontuur en zoek de fles van Sus Antigoon. Geïntrigeerd? De expeditie start hier.

Picknicktochten in de Kempen

Elke dag bij goed weer

De Kempen leent zich uitstekend tot picknicktochten, zowel te voet als per fiets. Breng je eigen knapzak mee of proef van de lokale lekkernijen in plaatsen als Kasterlee, Turnhout, Grobbendonk, Lille, Westerlo, Vorselaar enz.

Image
picknick in de kempen

Happen en trappen in de Rupelstreek

Quasi elke zomerdag m.u.v. maandagen

De Rupelstreek, dat is genieten tussen water en groen. Wie graag fietst én eet, kan de culinaire fietsroute ‘happen en trappen’ overwegen. Het concept: 1 fietsroute, 5 restaurants, 5 gangen. Startschot tussen 10 en 11 uur bij Brouwerij Het Anker in Mechelen

Nuttige websites:

Stad Antwerpen                 

Provincie Antwerpen          

Deel deze inhoud