Image
Wenen
Zin in een weekendje Wenen? Zie hier de niet te missen bezienswaardigheden.

Wie Wenen zegt, denkt spontaan aan de ‘blauwe’ Donau, de diepgewortelde koffietraditie, de befaamde Sachertorte, de fel gesmaakte Apfelstrudel maar vermoedelijk vooral aan klassieke muziek. De Wiener Philharmoniker kent menigeen van het Nieuwjaarsconcert dat elk jaar door meer dan 1 miljard kijkers wordt gevolgd.

De volgende voormalige inwoners, niet allemaal Oostenrijkers overigens, hebben in en rond deze stad letterlijk muziekgeschiedenis geschreven: Mozart, Haydn, van Beethoven, Schubert, Brahms, vader en zoon Strauss, Mahler enz. Ook wereldberoemd: de Wiener Sängerknaben. Voor fans van architectuur zijn er de vele stijlperioden die Wenen heeft doorgemaakt waaronder de barok en rococo maar ook het recentere art nouveau. Kunstkenners zullen dan weer spontaan aan Gustav Klimt denken en de fans van Keizerin Sisi, voluit Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren (1837-1898), zullen niet kunnen weerstaan aan een bezoek aan Schloss Schönbrunn. Voor de shoppers: ga hier eens kijken.

Meer info: www.vienna.info

 

Wenen in cijfers 

 • 1,8 miljoen inwoners, 685.000 ingeschreven auto’s
 • 2,9 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het paleis van Schönbrunn
 • 67 dagen per jaar is het er warmer dan 25°C, 50 dagen per jaar duikt het kwik onder 0°C

Vliegtuig: Meerdere vluchten per dag vanuit Brussel. Vanaf de luchthaven kun je per bus (8 euro), trein (13 euro) en taxi (25 à 35 euro) naar het centrum van de stad.

Auto: Brussel – Wenen: 1100 km, reistijd ca. 11 uren

 

10 must sees

 1. Prater
 2. St. Stephansdom
 3. Spaanse Rijschool
 4. Schönbrunn
 5. Kunst Haus Hundertwasser
 6. Ten huize van Johann Straus, Haydn, van Beethoven, Schubert en Mozart
 7. Sigmund Freud Museum
 8. UN hoofdkwartier
 9. Kunsthistorisches Museum
 10. Ringstrasse
Deel deze inhoud