Batterijproblemen te voorkomen: wat elke bestuurder moet weten

Touring wil weggebruikers informeren over hoe ze batterijproblemen kunnen voorkomen, vooral in de winter en bij telewerken. Sinds de plotselinge daling van de temperaturen heeft Touring een stijging van meer dan 40% van de oproepen voor wegenwachthulp geregistreerd, voornamelijk gerelateerd aan batterijproblemen.

Autoaccu's zijn essentieel om uw voertuig te laten werken, maar ze zijn gevoelig voor koude temperaturen en normale slijtage.

 

Dit is wat u moet weten:

  • Temperatuur: Kou kan de batterij verzwakken. Probeer uw auto in de winter op een beschutte plaats te parkeren. Touring raadt bestuurders aan om hun auto in een garage te parkeren als dat mogelijk is. Als dat niet mogelijk is, wordt aanbevolen om de auto uit de wind te parkeren of tegen een muur.
  • Telewerken en korte ritten: Als u thuis werkt en minder rijdt, kan uw batterij minder belast worden. In dat geval overweeg zo snel mogelijk om periodiek uw batterij op te laden door een lange rit van minstens 30 km te maken, omdat dit zal helpen om de batterij op te laden.

 

Wat kunt u doen om batterijproblemen te voorkomen?

  • Regelmatig onderhoud: Laat uw batterij controleren tijdens het routineonderhoud van uw voertuig.
  • Laad de batterij op: Als u minder rijdt, overweeg dan om te investeren in een batterijlader om deze opgeladen te houden. (Voor advies hierover kunt u terecht bij uw garagist)
  • Elektrische accessoires: Beperk het gebruik van elektrische accessoires op korte ritten of wanneer de motor is uitgeschakeld. Zet energie-intensieve elementen zoals de ontdooifunctie van de ramen, stoelverwarming, airconditioning, radio en GPS uit wanneer u ze niet gebruikt. Vooral wanneer u stilstaat.
  • Verlichting: Schakel uw verlichting in en uit om opstartproblemen te voorkomen.

 

Touring staat altijd klaar om u te helpen bij problemen met de batterij of andere problemen op de weg. Onze teams zijn er om u snel en veilig bij te staan.