Image
Londen

Zin in een weekendje Londen? Hier een lijstje met niet te missen bezienswaardigheden.

Meer dan 100 verschillende nationaliteiten leven er naast elkaar en er wordt onderling gecommuniceerd in maar liefst 300 talen. Diversiteit is bijgevolg het sleutelwoord. Je bereikt het centrum van de stad het makkelijkst en snelst met de HST (Eurostar) maar de metropool is ook bereikbaar per vliegtuig, touringcar, boot en/of auto.

De stad heeft de kwalijke reputatie duur te zijn, maar dat heeft voornamelijk te maken met de prijzige luxehotels in hartje centrum en het transport vanuit België. Lang op voorhand (je trein- of vliegtuigtickets) boeken en iets verder weg van het drukke centrum een hotel zoeken, kunnen soelaas brengen. Weet ook dat de stad een bijzonder hoog aantal gratis attracties telt. Uit eten gaan kan voor elk budget en er is een immens cultureel aanbod voor elk type toerist. De toekomstplannen van de flamboyante burgemeester Boris Johnson? Het openbaar vervoer dag en nacht laten rijden zodat Londen de enige échte ‘city that never sleeps’ wordt.

Meer info: www.visitlondon.com

Londen in cijfers 

 • 8,8 miljoen inwoners waarvan slechts ca. 7000 in de ‘City of London’
 • 17,4 miljoen bezoekers in 2014
 • British Museum: 6,7 miljoen bezoekers in 2014
 • Capaciteit Wembley Stadium: 90.000 toeschouwers

Vliegtuig: De vlucht naar Londen neemt een klein uurtje in beslag, zowel vanuit Antwerpen als Brussel. Vanaf Heathrow Airport kun je elke 15 minuten in 15 minuten naar Londen (Paddington) sporen met de Heathrow Express, kostprijs H/T: 35 pond. Goedkoper is de London Underground: 5,70 pond voor enkel traject. Die rijdt ongeveer elke 10 minuten, maar doet er wel minstens 50 minuten over tot het hart van de stad. Wie op London City vliegt, kan ook met de London Underground naar het centrum. Reistijd 30 à 40 minuten.

Trein: De HST is de snelste en meest efficiënte manier om Londen te bereiken; je spoort in iets meer dan 2 uren tussen Brussel Zuid en het centrum van Londen.

Auto: Auto en schip is een optie. Vanaf minder dan 30 euro (enkel traject) zet je je auto inclusief 4 passagiers over van Duinkerke naar Dover. Van daaruit kun je met je eigen vervoer (2 uren via de snelweg) of trein (ruim 1 uur) verder.

10 must sees

 1. Madame Tussauds
 2. British Museum
 3. London Eye
 4. Tate Modern
 5. Buckingham Palace
 6. Een musical bijwonen
 7. The Shard
 8. Tower of London
 9. Covent Garden
 10. Hyde Park


 

Deel deze inhoud