Image
Rome

Zin in een weekendje Rome? Hier een lijstje met niet te missen bezienswaardigheden.

Ook de stad zelf blijkt helemaal niet zo duur als velen beweren. Het enige wat je dient te vermijden, zijn de typische toeristencentra. Waar je ook verblijft in de stad, de rijke geschiedenis schuilt om elke hoek. Is het geen oud kerkje, dan is het een klein steegje of pleintje (piazza).

Onder de klassiekers die je moet gezien hebben, behoort onder meer het Colosseum. Dit gigantische gebouw bood destijds plaats voor zo’n 55.000 toeschouwers en wat er vandaag van overblijft, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Hou echter rekening met de ontmoedigend lange wachtrijen in het hoogseizoen. Wie geen uren in de verzengende zon wil aanschuiven, kan zich het best aansluiten bij een begeleide groep. Dat kost iets meer, maar je wordt via een aparte ingang binnengeloodst. Die tip geldt ook voor de lange rijen op het Sint-Pietersplein en aan de Sixtijnse kapel. Andere klassiekers die je moet gezien hebben, zijn uiteraard de Trevifontein en de Spaanse Trappen.

En winkelen? Dat kan in de Via Condotti die uitmondt aan de Spaanse Trappen. De Via Condotti is dé winkelstraat waar je alle grote Italiaanse merken netjes naast elkaar kunt vinden. Maar ook verderop in de stad is het aangenaam (en veel goedkoper) winkelen. Grote winkelcentra zijn er in de binnenstad niet maar dat is nu net de charme van Rome.

Meer info: www.turismoroma.it

Rome in cijfers

 • 2,8 miljoen inwoners
 • ca. 500.000 mensen vonden de dood tijdens de spelen in het Colosseum
 • 3000 euro, dat is het bedrag dat elke dag in muntjes in de Trevifonteinen belandt

Vliegtuig: Meerdere vluchten per dag vanuit België, met aankomst in de luchthavens Fiumicino of Ciampino. Vanaf Fiumicino rijdt er elke 30 minuten een bus naar Termini (centrum van Rome). Wie online boekt, betaalt 8 euro voor een retourticket. Er rijdt ook een trein tussen luchthaven en Termini: elke 30 minuten, kostprijs enkele rit kost 11 euro. Met de taxi betaal je een vast bedrag naar het centrum (niet in omgekeerde richting!): 48 euro. Ook vanaf Ciampino rijdt er een bus naar Termini. Online kost een retourticket 8 euro. Met de taxi betaal je ook van hieruit een vast bedrag: 30 euro. Maar opgelet: het nemen van een taxi vanaf deze locatie wordt afgeraden vanwege courante zwendelpraktijken.

10 must sees

 1. Trevi fonteinen en andere
 2. Het Colosseum
 3. Het Vaticaan
 4. De Sixtijnse kapel
 5. Galleria Borghese
 6. Via Condotti
 7. De Spaanse Trappen
 8. Museo Nazionale Romano
 9. Ostia Antica
 10. Het Romeinse Forum
Deel deze inhoud