Image

Zin in een weekendje in het romantische Rome? Hier is alvast een inspirerend lijstje met niet te missen bezienswaardigheden.

Rome is een heus openluchtmuseum. Waar je ook verblijft in de stad, de rijke geschiedenis schuilt om elke hoek. Is het geen oud kerkje, dan is het wel een klein steegje of pleintje (piazza).

Rome
De Sint-Pietersbasiliek domineert de stad. © Chris Czermak | Bron: Unsplash


Een van de klassiekers die je gezien moet hebben, is het Colosseum. Dit gigantische gebouw bood destijds plaats aan zo’n 55.000 toeschouwers. En wat er vandaag van overblijft, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Hou echter rekening met de ontmoedigend lange wachtrijen in het hoogseizoen. Wie geen uren in de verzengende zon wil aanschuiven, kan zich het best aansluiten bij een begeleide groep. Dat kost iets meer, maar je wordt via een aparte ingang binnengeloodst.

Die tip geldt ook voor de lange rijen op het Sint-Pietersplein en aan de Sixtijnse Kapel. Andere klassiekers die je niet mag missen, zijn de Trevifontein en de Spaanse Trappen.

En winkelen? Dat kan in de Via Condotti, die uitmondt aan de Spaanse Trappen. Deze Via Condotti is dé winkelstraat waar je alle grote Italiaanse merken netjes naast elkaar vindt. Maar ook verderop in de stad is het aangenaam (en veel goedkoper) winkelen. Grote winkelcentra heb je in de binnenstad niet, maar dat is nu net de charme van Rome.

Meer info: www.turismoroma.it


Rome in cijfers

 • 2,9 miljoen inwoners
 • ca. 500.000 mensen vonden de dood tijdens de spelen in het Colosseum
 • 3000 à 3500 euro, dat is het bedrag dat elke dag in muntjes in de Trevifontein belandt

Vliegtuig: Er zijn meerdere vluchten per dag vanuit België, met aankomst in de luchthaven Fiumicino. Vanaf Fiumicino rijdt er elke 30 minuten een bus naar Termini (centrum van Rome). Wie online boekt, betaalt 6 euro voor een ticket naar Termini (reistijd ongeveer 1 uur). Er rijdt ook een sneltrein tussen de luchthaven en Termini. De Leonardo Express doet er 30 minuten over naar Termini; een enkele rit kost 17,90 euro. Met de taxi betaal je een vast bedrag naar het centrum (niet in omgekeerde richting): 48 euro, maar in de praktijk durven taxichauffeurs tot 60 euro aan te rekenen.


10 must-do
s

 1. Trevifontein
 2. Colosseum
 3. Vaticaanse Musea
 4. Sixtijnse Kapel
 5. Sint-Pietersplein
 6. Galleria Borghese
 7. Spaanse Trappen
 8. Museo Nazionale Romano
 9. Sint-Pietersbasiliek
 10. Forum Romanum


Ontdek ook de andere citytripbestemmingen in Europa.


Praktisch: bijstand voor één enkele reis

Geniet met een gerust hart van je citytrip. De tijdelijke bijstandsformule Touring Explore biedt je wereldwijde dekking vanaf € 10/persoon per reis.

Ontdek ook onze andere formules voor wereldwijde reisbijstand en onze annulatieverzekeringen.

Verkeersregels voor fietsers

Net als andere weggebruikers dienen fietsers zich te houden aan de geldende verkeersregels. Het verkeersreglement bevat specifieke voorschriften voor fietsers. Ontdek hier welke handelingen wel of niet zijn toegestaan met je fiets op de openbare weg.