Image
Herfstvakantie
Het coronavirus blijft ons parten spelen, maar met deze tips wordt het alsnog een mooie en vooral prettige herfstvakantie.


De herfstvakantie komt eraan, en dat betekent dat veel mensen uitkijken naar leuke dingen om te doen. Maar deze herfstvakantie is door de huidige omstandigheden toch anders dan de voorgaande jaren. En daarom serveren we een alternatief aanbod aan ideetjes.


Een herfstwandeling, altijd een goed idee

De natuur laat zich deze weken van zijn mooiste kant zien, letterlijk. Het is dan ook verleidelijk om je wandelschoenen aan te trekken, de bossen te trotseren en na de inspanning ergens te gaan opwarmen bij een dampende kop koffie of thee.

Herfstvakantie 2020 - Saint-Hubert
De bossen van Saint-Hubert leveren soms verrassende ontmoetingen op. Foto: Johannes Vande Voorde.


In de volgende editie van Touring Magazine (eind oktober) komen we uitgebreid op dit onderwerp terug, maar wie staat te popelen om te gaan wandelen, kan alvast gaan grasduinen in deze goedgevulde websites: Vlaanderen Vakantieland en Wallonië België Toerisme. Als je tijdens de herfstvakantie bij voorkeur naar zee trekt om een frisse neus te halen, vind je hier de nodige inspiratie.


Halloween ... maar dan anders

Wie er op rekende dat onze pretparken zich klaarmaken voor een spetterende Halloween zal zijn of haar enthousiasme moeten temperen. De coronacrisis noopt de pretparken dit jaar namelijk tot een aangepaste aanpak. Het goede nieuws: alle pretparken zijn de komende herfstvakantie open. Meer nog: Plopsaland De Panne is vanaf 9 november zelfs het hele jaar door open, elke dag.


Voor wie het gemist heeft: Plopsa meldde eerder dit jaar dat het al zijn events en meet-and-greets tot en met de herfstvakantie geschrapt heeft. Bellewaerde laat weten dat ze hun Fiësta Mortal met een jaartje uitstellen, maar het West-Vlaamse pret- en dierenpark organiseert bij wijze van alternatief wél een coronaproof Halloweenconcept voor kinderen tot 12 jaar. Geen shows of spookhuizen, maar een leuke avonturentocht, belooft Bellewaerde.

Walibi belooft een verrassing van formaat nu Halloween van hun agenda geschrapt werd ...


Bobbejaanland organiseert dan weer wél scarezones en aangepaste decors (van 17 oktober tot 8 november). Maar aangezien niemand weet hoe de pandemie verder evolueert, kan je de komende dagen en weken maar beter hun website volgen. Dat geldt trouwens ook voor Walibi, dat met spijt in het hart Halloween heeft geschrapt maar wel een andere verrassing in petto heeft. Meer weten we nog niet, maar je komt het te weten als je deze pagina in de gaten houdt ... Spannend!


Coronaproof naar de film

Het coronavirus heeft het Film Fest in Gent duidelijk niet klein gekregen. De 47ste editie gaat door in aangepaste vorm en vindt plaats van 13 tot 24 oktober. Afsluiter dit jaar is de beloftevolle animatiefilm Soul van Disney en Pixar, geregisseerd door Pete Docter en Kemp Powers.

Film Fest Gent sluit dit jaar af met de animatiefilm Soul.


Ook het internationaal filmfestival Filem’on in Brussel heeft manieren gevonden om dit jaar niet alles overboord te moeten gooien. Alles over dit festival ‘voor jong publiek’ (van 28 oktober tot 7 november) vind je hier. Net als vorig jaar loopt in Gent, quasi in dezelfde periode, het gelijkaardige Filemking. Tot slot nog dit: de eerste 15 kortfilms op deze pagina kan je gratis online bekijken. Popcorn!


Regenachtige dag?

Een beetje motregen en wat tegenwind houdt de meeste wandelaars niet tegen, maar anderen houden het liever droog. Een museumbezoek is in dat geval een prima idee. Een nog beter idee is om gebruik te maken van de voordelen waar je als Touring-lid van geniet. Check alvast dit lijstje, of denk eens na over de Belgische museumpas (1 pas, 184 musea). Alle Touring-voordelen vind je hier. Maak er een heerlijke herfstvakantie van.

Deel deze inhoud