Image
Inspiratie opdoen op onze 5 Belgische luchthavens
Je boekt je vlucht zelf? Vergelijk de aanbiedingen van de 5 Belgische luchthavens om de beste voordelen en prijzen te vinden.

Wie in België het vliegtuig neemt, vertrekt in de meeste gevallen vanuit Zaventem of Charleroi. Met respectievelijk 19 en 6 miljoen reizigers (afgeronde cijfers) per jaar zijn dat inderdaad de drukste internationale luchthavens van ons land maar er zijn alternatieven in onder meer Antwerpen, Luik en Oostende. Dat zijn luchthavens met fors minder bezoekers en dat heeft zo zijn voordelen: goedkoper parkeren op lange termijn, geen ellenlange files aan de check-in en keuze uit een waaier bestemmingen die ofwel niet ofwel duurder worden aangeboden als je vanuit Brussel of Charleroi vertrekt.

Zo staat de luchthaven van Antwerpen (Deurne) bekend om zijn betaalbare vluchten naar het Verenigd Koninkrijk (voornamelijk London City) en de Kanaaleilanden. De luchthaven van Oostende profileert zich dan weer als de ideale luchthaven voor vakanties in het zuiden. Diverse steden in onder meer Spanje, Turkije, Griekenland en Tunesië worden rechtstreeks vanuit Oostende aangevlogen. In Luik is het aanbod bestemmingen vergelijkbaar. Kortom, wie graag zijn vluchten zelf boekt moet beslist eens naar de alternatieven kijken. Inspiratie voor jouw volgende vakantie vind je op de volgende websites:

Luchthaven Antwerpen

Liege Airport

Luchthaven Oostend - Brugge

Brussels Airport

Charleroi Airport

Deel deze inhoud