Image

Ontdek hoeveel u moet betalen voor het gebruik van tolwegen, bruggen en tunnels op het wegennet van het Verenigd Koninkrijk.

In het Verenigd Koninkrijk zijn er een aantal snelwegen, bruggen en tunnels op A-wegen, bruggen op gewone wegen en stadsdelen waar er tol moet betaald worden.
Snelwegen: motorways


M25: Dartford Crossing

tol op de weg in het V.K.
De Dartford Crossing bevindt zich op de ringweg van Londen (M25) © Dart Charge


M6 - Midland Expressway

  • De M6 is een snelweg ten Noorden van Birmingham (Midlands).
  • De tol verschilt naargelang de dag (weekdag of weekend) en van het uur dat je gebruik maakt van de snelweg (dag, nacht of piekuurtarief).
  • Je kan met contant geld, krediet- en debetkaarten of met een elektronische tag betalen.


Bruggen en tunnels op A-wegen

tol in tunnels in het V.K.
T-FLOW is een snelle manier om de tol van de Merseytunnel te betalen © Merseytunnels


Bruggen over secundaire wegen

tol op bruggen in het V.K.
Clifton hangbrug © Nathan Riley | Source: Unsplash


Stadstol

In Londen en Durham is een zone ingesteld waar je tijdens een bepaalde periode tol moet betalen. Het doel is de verkeersopstoppingen en vervuiling te verminderen.


London: Congestion Charge

Verkeersbord begin Congestion Charge zone


In Londen moet je een dagelijkse tol betalen (congestion Charge) als je tussen 7:00u en 22:00u binnen de zone rijdt. Enkel op de eerste kerstdag (25 december) moet je geen tol betalen.

Congestion Charge zone Londen


Durham City peninsula

In Durham moet je een dagelijkse tol betalen voor het binnenrijden van de zone tussen 10.00u en 16.00u, van maandag tot zaterdag. Op zon- en feestdagen geldt geen heffing.

Je kan de tol vooraf betalen of voor 18.00 uur op de dag dat de weg wordt gebruikt. Als je de heffing op de dag zelf om 18.00 uur nog niet hebt betaald, kan de geregistreerde houder van het voertuig een boete van £ 50 worden opgelegd.

Zie ook: Toltarieven in Europa.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Straks met de auto op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Europa formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-lid? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 op werkdagen tussen 9 en 12u en tussen 14 en 17u of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisverzekering, annulatieverzekering en fietsbijstand.