Coronavirus: wat met je annulatieverzekering en je reisbijstand?

Op 15 juni gingen de grenzen open voor reizen naar en vanuit de Europese Unie, met inbegrip van het Verenigd Koninkrijk en de vier andere Schengenlanden (Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen). Elk land beslist echter zelf of het zijn grenzen al dan niet opent. De reisadviezen moeten per land geraadpleegd worden om de situatie in het land bestemming te kennen. Reizen buiten Europa wordt beperkt terug mogelijk. Hiervoor geldt dezelfde regel: zowel België als het land van bestemming dient dit toe te laten. Bovendien kunnen er per land specifieke regels opgelegd worden.

Wat is de situatie voor een annuleringsverzekering?

Indien de vakantie gepland was in een land zonder negatief reisadvies dan zal er in het geval van annulatie tussenkomst zijn. Dit uiteraard steeds onder voorbehoud onder andere van analyse van het dossier en van aanvaarding door de medische dienst.

Hoe zit het met de reisverzekering?

U kunt uw reisbijstand inroepen zolang uw reis niet wordt verboden door de Belgische overheid (FOD Buitenlandse Zaken) of de overheid van het land van bestemming. Voor alle landen van de Europese unie + Liechtenstein; IJsland; Noorwegen; Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk waarborgen wij alle gedekte gevallen dus ook indien u ziek wordt door Covid 19. Voor alle andere landen waarborgen we alle gedekte gevallen behalve de directe en indirecte gevolgen van Covid 19.

Opgelet – Deze gegevens worden informatief gedeeld zonder garantie en aansprakelijkheid inzake de juistheid, de volledigheid of het bijgewerkt zijn hiervan. Dit uitsluitend ter informatie, zonder enig voorbehoud en zonder enige nadelige erkenning

Frequently asked questions

Ik ben vertrokken terwijl mijn bestemming een groene zone was. Tijdens mijn verblijf verandert dit naar een rode zone: Ben ik gedekt voor medische en/of technische bijstand ?

Als u zone een rode zone wordt kan u niet meer op reis vertrekken naar deze bestemming. Indien u ter plaatse bent een uw zone wordt een rode zone zal Touring nog tussenkomen in het geval van autopech zodat u naar België kan terugkeren of uw reis kan verderzetten in een groene of oranje zone

Voor medische bijstand zullen  we gedurende 48 uur deze bijstand verlenen, dit om u de tijd te bieden om dit gebied te verlaten. Indien u uw reis vervolgens verderzet in een groene of oranje zone bent u uiteraard nog steeds gewoon gedekt.

 

 

Wie kan mij helpen om de rode zone zo snel mogelijk te verlaten ?

  • Als je met jouw eigen wagen op vakantie bent raden we je aan om zo snel mogelijk de zone te verlaten. Uiteraard indien dit mogelijk is volgens de lokale regelgeving.
  • Als je op pakketreis bent via een touroperator zal deze u de nodige instructies met een alternatief of een plan voor terugreis bezorgen
  • Als u alles zelf georganiseerd heeft kan u Touring contacteren. We zullen u met raad en daad bijstaan om deze rode zone zo snel als mogelijk te verlaten, uiteraard voor zover dit mogelijk is in lijn met de lokale regels & instructies

Ik word in het buitenland ziek en er wordt COVID19 vastgesteld. Komt de personenbijstandsverzekering tussen?

Ja, op voorwaarde dat voor het land van bestemming er geen negatief reisadvies geldt en na analyse van uw dossier door onze medische dienst worden de medische kosten vergoed :

  • Er moet een dossier geopend worden bij de bijstandscentrale
  • De medische kosten zoals bv dokterskosten, apotheekkosten, ziekenhuisopname (ongelimiteerd)
  • De verlenging van de reisbijstand
  • De kosten voor de verlenging van het verblijf voor de medereiziger twv € 65 pp/dag met een max van € 500

Mijn vlucht is geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij na een negatief reisadvies of een inreisverbod

Indien het gaat om een europese luchtvaartmaatschappij legt de Europese unie verplichtingen op. Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij (of touroperator) om een terugbetaling, wijziging of uitstel van uw reis te verkrijgen. Indien het gaat om een niet Europese luchtvaartmaatchappij dient u hen ook te contacteren om een terugbetaling, wijziging of uitstel van zijn reis te verkrijgen, ze zijn echter niet gebonden door dezelfde regelgeving

Kan ik van mijn reisbijstand gebruik maken als er voor mijn bestemming een negatief reisadvies geldt of als er een reisverbod is vanwege de Belgische overheid?

U kunt uw reisbijstand inroepen zolang uw reis niet wordt verboden door de Belgische overheid (FOD Buitenlandse Zaken) of de overheid van het land van bestemming.

Voor alle landen van de Europese unie + Liechtenstein; IJsland; Noorwegen; Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk waarborgen wij alle gedekte gevallen dus ook indien u ziek wordt door Covid 19.

Voor alle andere landen waarborgen we alle gedekte gevallen behalve de directe en indirecte gevolgen van Covid 19.

Voor essentiële reizen naar bestemmingen die verboden zijn dient u ons het bewijs van het essentiële karakter van uw reis voor te leggen en ons op voorhand hierover te contacteren om gedekt te zijn (via 02/286.33.32 of [email protected] – van maandag tot vrijdag 8 tot 18 u).