Fietsenmerk Origine in zee met Touring voor fietsonderhoud en fietsbijstand

Naar aanleiding van de Velofollies fietsbeurs in Kortrijk maken Touring en de Franse fietsfabrikant Origine een nieuw samenwerkingsverband bekend. Origine zal vanaf zijn website de online kopers van zijn hoogwaardige fietsen de mobiele fietsonderhoudsdienst van Touring en de fietsbijstand formules van Touring aanraden. 

 « Met Origine verkopen wij onze fietsen enkel online en in onze fabriekswinkel in Valenciennes, om de klant een zo scherp mogelijk geprijsde kwaliteitsfiets te kunnen aanbieden kiest Origine er voor om zijn fietsen niet via een klassieke distributieketen van fietshandelaars te verkopen. Voor het onderhoud en de herstelling van onze Origine fietsen kunnen klanten in Vlaanderen terecht bij een dertigtal servicepartners en daar komt nu dus de mobiele fietshersteldienst van Touring bij. Wat ons betreft een perfecte oplossing voor klanten die hun Origine fiets thuis of op het werk willen laten herstellen. En omdat wij van elke Origine fiets tot in de details weten met welke onderdelen hij is afgemonteerd, heeft de Touring mobiele fietstechnicus altijd de juiste onderdelen bij om een onderhoud of herstelling uit te voeren », zegt Bart De Schampheleire, Area Manager Benelux bij Origine. 

Daarnaast zal Origine zijn klanten informeren over de fietsbijstand formules van Touring. « Met Origine bouwden we aanvankelijk vooral high-end racefietsen die gekocht werden door ervaren fietsers die onderweg wel een noodherstelling kunnen uitvoeren. Met onder andere de toevoeging van lichte elektrische fietsen aan ons gamma, merken we dat zo’n eventuele noodherstelling onderweg niet voor iedereen evident is. Dan is het als fietser handig dat je op de fietsbijstand van Touring kunt terugvallen », nog volgens De Schampheleire. 

Touring van zijn kant ziet de samenwerking met Origine als een mooie bekroning van de inspanningen van de bijstandsverlener om ook fietsers een volledig dienstenpakket te kunnen aanbieden zodat zij gerust op weg kunnen. Xavier De Buck, B2B Directeur van Touring stelt het zo: “Dat een jong, ambitieus en innovatief fietsenmerk als Origine voor een vaste waarde als Touring kiest, bewijst dat wij niet enkel voor automobilisten maar ook voor fietsers voor gemoedsrust en comfort zorgen. Fietsen wordt alsmaar populairder en door onderhouds- en hersteldiensten aan huis of op het werk aan te bieden, stimuleren we vast nog meer mensen om wat vaker de fiets te nemen. Daar zet Touring al meerdere jaren sterk op in. En ook met pech onderweg weet Touring raad. Onze wegenwachters zijn er alvast klaar voor om elke trotse eigenaar van een Origine fiets veel prettige en zorgeloze fietskilometers te bezorgen.”

 

Over Origine

Origine is een Franse fietsfabrikant met tien jaar ervaring die in zijn fabriek in Rouvignies (nabij Valenciennes, vlak over de Frans-Belgische grens) met honderd medewerkers à la carte afgemonteerde kwaliteitsfietsen bouwt. Alle frames worden door een in-house ingenieursteam ontwikkeld, alle frames worden in de fabriek in Rouvignies gelakt en gemonteerd. Klanten stellen hun fiets online op www.origine-cycles.com samen zodat iedereen zijn eigen fiets kan creëren in functie van zijn smaak, budget, lichaamsbouw en technische voorkeuren. Origine bouwt op die manier carbon en aluminium racefietsen, gravelbikes, mountainbikes en lichte elektrische fietsen.
 

Over Touring

Touring werd opgericht in 1895 door een groep wielertoeristen die wilden ijveren voor betere weginfrastructuur en voor eenvoudige procedures om buiten de landsgrenzen te kunnen reizen. Stelselmatig is Touring uitgegroeid tot de belangrijkste mobiliteitsorganisatie in België. Touring verdedigt het recht op vrije en betaalbare mobiliteit voor iedereen, ongeacht of die automobilist, motorrijder of fietser is. Daarbij informeert en inspireert mobiliteitsorganisatie Touring haar leden over slimme, efficiënte en veelzijdige mobiliteit. Ook duurzaamheid en verkeersveiligheid draagt Touring hoog in het vaandel en daarover communiceert de organisatie actief met haar leden en met iedereen die met het mobiliteitsbeleid in ons land betrokken is.


Bijstand

Als eerste bijstandsorganisatie in België op het gebied van pechverhelping (sinds 1948) en reisbijstand in binnen- en buitenland (sinds 1958), behoort Touring tot de meest ervaren spelers op de Belgische markt. Touring biedt vandaag pech- of reisbijstand aan meer dan 2.800.000 weggebruikers en reizigers. Die kunnen de klok rond, 7 dagen op 7, rekenen op medische, technische en personenbijstand, alsook op gespecialiseerd advies in ruime mobiliteitskwesties. 
De Alarmcentrale Buitenland van Touring ontvangt jaarlijks gemiddeld 145.000 oproepen van Belgen in nood in het buitenland en voert gemiddeld 35.000 medische en technische interventies uit. 
De Alarmcentrale Binnenland verwerkt elk jaar meer dan 680.000 oproepen van automobilisten, motorrijders en fietsers met pech. In België heeft Touring ongeveer 200 voertuigen op de baan voor de wegenwacht en de pechverhelping.