Image
Heb je genoeg van de afwezigheid van de zon, de niet aflatende regen en koude vriestemperaturen? Dan stap je op het vliegtuig richting zomerse oorden, toch?

Toegegeven, vliegtickets naar de zon kunnen duur uitvallen maar wie buiten het seizoen reist, kan gouden zaken doen. We sommen hieronder 10 zonnige bestemmingen op, van dichtbij tot iets verder weg.


V.A.E. en Oman

Tijdens de zomermaanden stijgt het kwik er tot 50°C en meer maar wie tevreden is met een aangename 20 à 25°C, kan een winters luxeverblijf in de V.A.E (onder meer Dubai en Abu Dhabi) of buurland Oman overwegen. Wil je de ganse regio in één keer ontdekken? Overweeg dan een cruise op de Perzische Golf en de Golf van Oman.


Aruba, Bonaire en Curaçao

Ze worden ook de ABC-eilanden genoemd. Dit stukje Caraïben ligt ‘benedenwinds’ wat onder meer betekent dat de kans op orkanen er uiterst gering is. De winter is er maximaal 3°C ‘kouder’ dan de zomer. Reken op veel zon en temperaturen van 25 à 30 graden.


Gambia

Temperaturen van om en bij de 30°C. Regen? Zo goed als uitgesloten. Dat is de typische winter in Gambia. Amper zes uurtjes vliegen vanuit Brussel en je krijgt er geen last van jet lag. Je vindt er prachtige stranden en de hotels zijn uitstekend. Gambia is zwart Afrika, minus de safari’s.


Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife

Als zonnen geen must is, maar aangenaam toeven op een terrasje wél, dan zijn de Canarische Eilanden een topbestemming. Je kunt je terugtrekken in de luxe van je hotel, of het binnenland van de eilanden ontdekken. Wist je dat de hoogste berg van Spanje op Tenerife ligt? El Teide is 3718 meter hoog en een must als je naar Tenerife trekt.


De Kaap

Toegegeven, je bent met het vliegtuig zo’n 12 uren onderweg naar Zuid-Afrika maar er is geen tijdsverschil en als het bij ons winter is, is het daar zomer. In hun zomer kan er wel eens een fikse bui vallen, maar wie qua zon op zeker wil spelen, moet wachten tot maart. Tijdens de Zuid-Afrikaanse herfst kan het er overigens aardig heet worden.

de zon
Als het hier wintert, is het zomer in Kaapstad.


Egypte

Altijd al die cruise willen ondernemen op de Nijl? Aarzel niet langer en pak nog deze winter je koffers. De temperaturen zijn er tijdens onze wintermaanden ideaal voor wie de cultuur wil gaan opsnuiven. Of wat dacht je van een citytrip naar Caïro? Het is een onvergetelijke ervaring.


Het zuiden van Spanje

Was het de afgelopen zomer té heet in Spanje, dan breekt nu het seizoen van de aangename temperaturen aan. Check Málaga, Marbella, Nerja, Almeria en alle dorpjes daartussen.

white and brown concrete building
Overwinteren in het zuiden van Spanje.


Miami

Florida baadt het ganse jaar door in de zon. Het orkaanseizoen loopt van begin juni tot eind november, dus vanaf december zijn de weersomstandigheden perfect om deze bijzondere Amerikaanse stad te ontdekken. Cultuur is er in de vorm van heel veel art deco en wie wil zonnen en feesten moet op South Beach zijn.


Sicilië

De herfst en  winters zijn zacht op Sicilië maar verwacht nu ook weer niet dat het kwik ver boven de 18 tot 20 graden zal uitstijgen. Pas vanaf maart warmt het er opnieuw op maar wie de koude wil ontwijken en niet al te ver wil vliegen, kan Zuid-Italië overwegen. Een spatje regen is helaas niet uitgesloten maar de Italiaanse keuken maakt veel goed.


Thailand

De witte stranden van Thailand behoren tot de wereldtop maar als je dan toch overweegt om daar een pauze in te lassen, zet dan ook Bangkok op je agenda. Deze metropool zal jou niet onberoerd laten. Tip: bezoek eerst de bruisende hoofdstad en ga daarna uitblazen in de zon op Phuket, Ko Samui, Krabi, Hua Hin, Phra Nang of de Phi Phi-eilanden.


Touring staat overal voor je klaar!

Binnenkort met het vliegtuig op vakantie binnen Europa of ver daarbuiten? Informeer je over onze producten voor reisverzekering en denk tijdig aan een annulatieverzekering.