Image

Volstaat een namiddag of avond op de kerstmarkt niet? Maak er dan een daguitstap of een (lang) weekend van. Geen inspiratie? © Pexels

Deze bestemmingen in eigen land en nét over de grens liggen er tijdens de komende kerstweken extra verleidelijk en gezellig bij.

kerstmarkt
Op stap in eigen land. © Visit Brussels


Op stap in eigen land: Brussel

Hét ideale excuus om Brussel te (her)ontdekken: Winterpret van 24 november tot 31 december. Boek een hotel of vertrek ’s morgens al richting hoofdstad, want in Brussel valt ook buiten de kerstmarkt heel wat te beleven. Ga je inspireren bij Visit.Brussels in het Stadhuis op de Grote Markt. Liever naar een andere bestemming in eigen land? Check dan dit lijstje.


Duitse authenticiteit

Duitse kerstmarkten barsten van de authenticiteit en wie er ooit een bezocht heeft, begrijpt wat we daarmee bedoelen. Geïntrigeerd? Probeer eens net over de grens, in Aken of Keulen. En als je wat meer tijd hebt, google Berlijn of München dan eens.


Gezelligheid troef in Nederland

Behalve de Duitsers weten ook onze noorderburen hoe ze het hartstikke gezellig moeten maken. Als Het Amsterdamse Winterparadijs te ver weg is, steek dan je kerstlichtjes eens op in Maastricht of Kerststad Valkenburg.

kerstmarkt Valkenburg
Straattheater in Kerststad Valkenburg.


De lichtstad glittert meer dan ooit

De meeste Europese metropolen organiseren niet één kerstmarkt, maar pakken uit met meerdere feeërieke markten verspreid over de ganse stad. Wie de komende weken zijn zinnen heeft gezet op Parijs, kan kiezen uit meer dan 10 kerstmarkten. Dit zijn onze drie favoriete plekjes in de lichtstad: aan de Notre-Dame, in de tuinen aan het Louvre en aan La Défense. De snelste weg naar Parijs? De trein!

Op cadeautjesjacht in Parijs. © Galeries Lafayette


Unieke sfeer in de Britse hoofdstad

Wat voor Parijs geldt, gaat ook op voor Londen: de trein is de meest comfortabele optie. Maar je bent gewaarschuwd: bij aankomst in de Britse hoofdstad kan je niet meer om de allesoverheersende kerstsfeer heen. Voor de ultieme kerstkick moet je naar Hyde Park, waar Winter Wonderland zichzelf jaar na jaar overtreft. Happy holidays!

kerstmarkt Londen
© Winter Wonderland London


Een probleem op weg naar je feestbestemming? Bekijk onze pechverhelpingsformule in het buitenland voor bijstand in heel Europa (met uitzondering van België).