Image
Kerstmarkten-citytrips

Volstaat een namiddag of avond op de kerstmarkt niet? Maak er dan een daguitstap van of een (lang) weekend. Geen inspiratie? Deze bestemmingen liggen er tijdens de komende kerstweken extra verleidelijk en gezellig bij.

Op stap in eigen land: Brussel

Hét ideale excuus om Brussel te (her)ontdekken: Winter Pret van 29 november tot 5 januari 2020. Boek een hotel of vertrek ’s morgens al richting hoofdstad want in Brussel valt ook buiten de kerstmarkt heel wat te beleven. Ga je inspirereren bij Visit.Brussels in het Stadhuis op de Grote Markt. Liever naar een andere bestemming in eigen land? Check dan dit lijstje.

Duitse authenticiteit

Duitse kerstmarkten barsten van de authenticiteit en wie er ooit een heeft bezocht, begrijpt wat we daarmee bedoelen. Geïntrigeerd? Probeer eens net over de grens in Aken of Keulen of als je tijd hebt, google Berlijn of München eens. Ook niet te versmaden: de kerstmarkt van Celle, volgens de Duitse vakbeurs Christmas World de beste kerstmarkt van Duitsland.

Gezelligheid troef in Nederland

Behalve de Duitsers weten ook onze noorderburen hoe ze het hartstikke gezellig moeten maken. Als Het Amsterdamse Winterparadijs te ver weg is, steek dan je kerstlichtjes eens op in Maastricht: magisch!

De lichtstad glittert meer dan ooit

De meeste Europese metropolen organiseren niet één kerstmarkt maar pakken doorgaans uit met meerdere feeërieke markten verspreid over de ganse stad. Wie de komende weken zijn zinnen heeft gezet op Parijs, kan kiezen uit minstens 10 kerstmarkten maar dit zijn onze drie favorietje plekjes in de lichtstad: aan de Notre-Dame, in de tuinen aan het Louvre en aan La Défense. Voor wie eraan twijfelt: de trein is jouw beste optie (check Thalys of b-europe).

Unieke sfeer in de Britse hoofdstad

Wat voor Parijs geldt, gaat ook op voor Londen: de trein is de meest comfortabele optie (check Eurostar of b-europe). Maar je bent gewaarschuwd: bij aankomst in de Britse hoofdstad kun je niet meer om de alles-overheersende kerstsfeer heen. Voor de ultieme kerstkick moet je naar Hydepark waar Winter Wonderland zichzelf jaar na jaar overtreft. Brexit of niet: Happy holidays!

Deel deze inhoud