Image
leiestreek-schelde
Ontdek deze verrassende adresjes in de leukste dorpjes tussen Kortrijk en Oudenaarde. Welkom tussen de Schelde en Leiestreek.


De Leiestreek mocht niet ontbreken in onze Ronde van België. Je vindt er niet alleen rust maar er is ook leven in de brouwerij, letterlijk. Hieronder serveren we verrassende adresjes in de leukste dorpjes tussen Kortrijk en Oudenaarde, waaronder de wellicht minder bekende pareltjes Anzegem, Avelgem, Desselgem, Moen, Spiere, Vichte en Zwevegem.


1. Café Den Hert in Vichte

De Leiestreek, dat is het platteland bij uitstek. Ontdek deze verrassende adresjes in de leukste dorpjes tussen Kortrijk en Oudenaarde.


Roodbruin bier is een specialiteit van de streek en het wordt onder meer gebrouwen door Brouwerij Verhaeghe uit Vichte. De kleine brouwerij heeft de proporties voor een kwaliteitsbrouwer. Proef de Vichtenaar en/of de Duchesse, officieel erkend als streekproducten, in café Den Hert in hartje Vichte.


2. Uit de hand gelopen hobby

Browerij 't Verzet


Drie jonge kerels studeren af aan de brouwerijschool in Gent en vinden meteen een job in de grote brouwerswereld. Tijdens de weekends maken ze echter tijd voor experimenten en de brouwsels vallen dermate in de smaak dat ze via een paar tussenstappen hun eigen brouwerij opgericht hebben: Brouwerij ’t Verzet.


3. Fietsen langs oude spoorwegen

Wie wil fietsen langs oude spoorwegen, kan de fietslus van 42 km ‘Tussen Leie en Schelde via oude spoorwegen’ overwegen. Onderweg kan je halt houden bij onder meer het sluizencomplex van Spiere, het natuureducatief centrum de Steenoven, de Mortiers Molen (korenmolen) en een resem kroegen en cafés. Zoals de El Dorado koffiebar in het oude stationsgebouw van Zwevegem.


4. Duiken in een tank

De Leiestreek, dat is het platteland bij uitstek. Ontdek deze verrassende adresjes in de leukste dorpjes tussen Kortrijk en Oudenaarde.


De Transfo Zwevegem is een voormalige elektriciteitscentrale. Tegenwoordig kan je er duiken in een oude stookolietank. De tank is maar liefst 17 meter hoog en heeft een diameter van 28 meter. Goed voor een paar miljoen liter water. Kan je duiken of wil je het leren? Je vindt alle informatie op de website van Transfo.


5. Het Wildste Westen

Entre Lys et Escaut-je wildste westen


Behalve de duiktank in Zwevegem zijn er nog andere plaatsen waar je flink wat adrenaline kan genereren. Wat dacht je van klimmen, mountainbiken, paintballen, laserschieten en dergelijke? Op de website van ‘Je Wildste Westen’ vind je een overzicht van de meest avontuurlijke hotspots in de streek.


6. Escargots des Flandres

De Leiestreek, dat is het platteland bij uitstek. Ontdek deze verrassende adresjes in de leukste dorpjes tussen Kortrijk en Oudenaarde.


Escargots een Vlaamse streekspecialiteit? Zeker weten. Ga eens op bezoek bij Escargots Des Flandres in Desselgem (Waregem) en zie met je eigen ogen hoe de ‘gros gris’ worden gekweekt en verwerkt. Er zijn verschillende formules, maar er wordt uiteraard telkens met een proevertje, hapjes en drankjes afgesloten. Vanaf 10 personen.


7. Het bestaat echt: chocobeer

Bier en chocolade ... het was een kwestie van tijd dat die twee Belgische specialiteiten elkaar zouden vinden in een chocolaatje. Chocolatier Dirk Naert werkt voor zijn ChocOBeer samen met brouwerijen Vander Ghinste, De Halve Maan en Palm Breweries. Er zijn nu al 10 smaken beschikbaar. Schol!


Zin in nog meer tips?

Klik door naar De Ronde van België en ga grasduinen in de honderden andere tips die we voor jou per provincie hebben klaargezet.


Als je zelf een route wil gaan plannen, check dan onze workshop RouteYou. In maximaal 4 stappen stel je je eigen wandel-, fiets-, motor- of autoroute samen.


Ga goed voorbereid maar ook gerust op weg en check onze pechverhelpingsformules. Met Touring Move On België helpen we jou overal in België uit de nood, of je nu met de motor, fiets of auto op weg bent!