Image

Een nieuwe interventiewagen wordt toegevoegd aan het wagenpark van Touring. Hij is uitgerust met een EV-lader om de hoogspanningsaccu's van elektrische voertuigen op te laden.

Na een 100% elektrisch interventievoertuig in Brussel nam Touring op 1 december in Antwerpen ook een plug-inhybride voertuig in gebruik. Hiermee wil Touring de beperkingen en voordelen van deze twee voertuigen bekijken om te kunnen beslissen over de toekomst van zijn wagenpark: 100% elektrisch, plug-inhybride of een goede mix van beide, afhankelijk van de stad ...


In augustus 2022 nam Touring een Peugeot e-Expert op in zijn uitgebreide vloot interventievoertuigen. In december deed het dat ook met een Ford Custom PHEV (plug-inhybride). Dit is een technologie waarbij de hoogspanningsaccu's zowel aan een elektrisch oplaadpunt als door de verbrandingsmotor van de auto kunnen worden opgeladen. Bovendien hebben we deze interventiewagen uitgerust met een EV-lader. Hiermee kunnen de hoogspanningsaccu's van elektrische voertuigen opgeladen worden (als ze leeg zijn bijvoorbeeld ).

Touring plug-inhybride
Interieur van de Ford Custom PHEV.


Deze Ford kan niet alleen de gestrande bestuurder weer op weg helpen, maar indien nodig ook zichzelf opladen. In principe moet deze functie alleen in noodgevallen gebruikt worden, maar we zijn op alles voorbereid.

De twee EV-laders die eerder in Brussel werden ingezet, waren voertuigen met een verbrandingsmotor en een dynamo om het EV-laadsysteem op te laden. Met dit derde laadvoertuig innoveert Touring opnieuw om de meest geschikte oplossingen voor zijn activiteiten te testen. De Club bevestigt zo nogmaals haar positie als voorloper in elektrische mobiliteit.

Touring véhicule de dépannage hybride rechargeable
EV-lader van de Ford Custom PHEV.