Image
10 livres photos pour fanas de voyages

Reizen kan voorlopig niet meer, maar erover dromen kan gelukkig nog wél. Laat de wereldreiziger in je los en blader eens door een fotoboek met adembenemende reistips en reisroutes. 10 beeldige suggesties!

1. Earth from Above - 365 Days

De Franse fotograaf-journalist-natuurliefhebber Yann Arthus-Bertrand heeft al meer dan één fotoboek over de aarde gepubliceerd. Earth from Above - 365 Days is onze favoriet. Het boek bestaat in een luxueuze salontafelversie en een meer compacte variant. Na dit werk maakte hij nog meer gelijkaardige fotoboeken. De meeste van zijn unieke beelden kan je ook online bekijken.

Image
Earth from Above 365 - Yann Arthus-Bertrand

Earth from Above 365 - Yann Arthus-Bertrand

2. Before They Pass Away

Het is een van de meest tot de verbeelding sprekende fotoboeken van het afgelopen decennium: Jimmy Nelsons fotoproject Before They Pass Away. Dit boek vereeuwigt bijzondere stammen in hun natuurlijke omgeving. Fotografe Hannelore Vandenbussche vergezelde Nelson drie jaar lang als zijn assistente om de laatste tribale stammen in dit fotoboek vast te leggen.

Image
Before They Pass Away

Before They Pass Away

3. 36 Hours

36 Hours is een reeks reis-/fotoboeken van de New York Times, uitgegeven door Taschen. Ondanks de mooie beelden zijn het relatief klassieke reisgidsen die focussen op een weekendje uit in een stad, regio of werelddeel.

Image
36 Hours van de New York Times (Taschen)

36 Hours van de New York Times (Taschen)

4. Road Trips

Road Trips van Le Routard gaat qua fotoboek nog een stapje verder dan 36 Hours. Dit boek bundelt naar eigen zeggen de 40 mooiste roadtrips ter wereld. Het reisboek heet voluit 'Road Trips, 40 itinéraires sur les plus belles routes du monde' en is voorzien van routekaarten.

Image
Road Trips - Le Routard

Road Trips - Le Routard

5. The World

De reisgidsen van Lonely Planet zijn jou wellicht bekend, maar deze 'The World' is met zijn circa 1.000 pagina's een buitenbeentje. Elk land ter wereld in één boek, claimt de uitgever. Een fotoboek dat vermoedelijk op je salontafel blijft liggen, tenzij je het eBook bestelt.

Image
The World - Lonely Planet

The World - Lonely Planet

6. Fotoboek: Born to Ice

Een fotoboek met alleen maar beelden uit het arctisch gebied? Paul Nicklen, fotograaf bij National Geographic, kan dat. De beelden zijn stuk voor stuk spec-ta-cu-lair. Het fotoboek Born to Ice is eveneens verkrijgbaar in gelimiteerde versies.

Image
Born to Ice - Paul Nicklen

Born to Ice - Paul Nicklen

7. Geschiedenisboek: Journey, An Illustrated History Of Travel

Dit boek bevat naast tal van historische foto's ook illustraties die de geschiedenis van het reizen schetsen. Het boek gaat trouwens niet alleen over (de eerste) reizen, maar kaart ook migratie aan, veroveringen enzovoort.

Image
Journey: an Illustrated History of Travel

Journey: an Illustrated History of Travel

8. Reisgids: Sustainable Escapes

Lonely Planet maakte dit reis- en fotoboek speciaal voor mensen die met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk willen reizen. Al wordt dat voor sommige bestemmingen knap lastig. Hoe dan ook: prachtige beelden van plekjes waar je op een ecovriendelijke manier kan vertoeven.

9. Fotogeniek Vlaanderen

Fotograaf Koen De Langhe richtte twee jaar geleden zijn lens op de natuur en landschappen in Vlaanderen en puurde er een boek uit. Nu heeft hij een opvolger klaar waarin het fotogenieke gehalte van 28 Vlaamse steden in beeld wordt gebracht. Met bijna 300 beelden overtuigt hij de lezer om niet alleen de bekende kunststeden te bezoeken, maar ook eens een stapje te zetten in de minder bekende provinciesteden.

10. L'Europe à moto

L'Europe à moto - 50 itinéraires de rêve bundelt 50 routes en evenveel kaarten met de mooiste trajecten doorheen Europa. Uitgeverij Ulysse heeft ook een vergelijkbaar fotoboek met routes in Noord-Amerika in het aanbod. Als je niet met een motor rijdt, dan begint het na het lezen van deze reeks misschien wel te kriebelen? Wie weet ...

Deel deze inhoud