Image
Luik uitstap
Luik, een stad met karakter. Luik, een provincie vol contrasten. Van de kuuroorden in Spa en Chaudfontaine tot het beroemde circuit in Francorchamps. Maar ook de Condroz en de vele gezellige vakantiedorpen. Onze toptips vind je hieronder.

Oudste en grootste markt van België

Elke zondag

Elke zondag in het hart van de stad Luik: La Batte, de naar eigen zeggen oudste markt van België. Kom niet te laat want de markt is enorm uitgebreid, de sfeer hartelijk en het aanbod gevarieerd.

Elektrisch varen op de Maas

Van april tot oktober

Van april tot oktober kun je in Visé elektrische bootjes huren en van en naar het zogeheten Robinsoneiland varen. Je hebt geen specifiek vaarbewijs nodig en als je erop staat, kun je een schipper inhuren. Plezier verzekerd voor de ganse familie.

Met een kajak door de Ardennen

Elke dag van 10 tot 15 uur

9 km stroomafwaarts op de kabbelende Amblève vanaf Coo. Daar vul je inderdaad geen dag mee maar daarna kun je in Coo nog gaan raften of met een mountainbike of quad de ‘wildernis’ in. Nog meer outdoor-ideeën vind je hier.

Image
kayak Luik

Railbike op de Hoge Venen

Elke dag van 1 juli tot 31 augustus

Een railbike is een soort fiets die speciaal werd gebouwd om op ongebruikte treinsporen te rijden. Railbike.be beschikt over een traject van 7 km tussen Kalterherberg en Sourbrodt. Zo zag je de Hoge Venen nog nooit maar wrijf wel je kuiten op voorhand in.

Image
railbike Hoge Venen

De blauwsteenmijn nabij St. Vith

Elke dag m.u.v. maandag

Leer alles over blauwsteen en de zogeheten leisteen van Recht. Het vervallen industriële monument uit de Belgische Eifel is voortaan een modern museum; de volledige groeve is toegankelijk voor rondleidingen.

Nuttige websites

Stad Luik

Provincie Luik

Thermen van Spa

Thermen van Chaudfontaine

Circuit van Spa-Francorchamps

Deel deze inhoud