Image
De rivieren en zeeën in en om Frankrijk zijn tijdens de zomer een bron van verkoeling.

Frankrijk biedt tal van opties voor liefhebbers van watersporten zoals kajakken, zeilen en zwemmen. Ook peddelaars komen goed aan hun trekken in Frankrijk. Check deze verkoelende hotspots.

Frankrijk
Afkoelen in de Gorges de l’Ardèche. © Ardèche be Amazed


Kajakken in de Ardèche

Deze streek in Frankrijk staat bekend om zijn indrukwekkende kloof, de Gorges de l'Ardèche. Het gebied is een waar paradijs voor kajakkers. De kloof biedt spectaculaire uitzichten op kalksteenkliffen en beschikt over afgelegen strandjes. Het is de ideale plek voor een dagje peddelen in een adembenemende omgeving.


Brandingkajakken in Bretagne

Met zijn uitgestrekte kustlijn is Bretagne de plek bij uitstek voor zeil- en andere watersporten. Deze regio in Frankrijk biedt talrijke zeilscholen en verhuurlocaties, vooral in de buurt van de Golf van Morbihan en de Côte de Granit Rose. Deze plekken zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde zeilers. Check ook deze 5 hippe manieren om te watersporten.

Frankrijk
Brandingkajakken in Bretagne. © Emmanuel Berthier | Tourisme en Bretagne


Jetskiën en snorkelen aan de Franse Riviera

Van Saint-Tropez tot Menton, de Franse Riviera is een magneet voor watersportliefhebbers. Hier kun je genieten van zeilen, jetskiën en waterskiën in een luxueuze omgeving. Voor de kust van Nice en Cannes zijn er trouwens uitstekende mogelijkheden voor diepzeeduiken en snorkelen.


Varen op het Meer van Annecy

Dit kristalheldere meer in de Alpen leent zich perfect voor diverse watersporten, waaronder zeilen, windsurfen en kajakken. Met zijn prachtige uitzicht op de omliggende bergen is het Meer van Annecy een topbestemming voor gezinnen en sportliefhebbers.

Frankrijk Annecy
Waterpret gegarandeerd op het Meer van Annecy. © Luca Dugaro | Unsplash


Rafting en canyoning in de Gorge de Verdon

Deze rivierkloof in Zuid-Frankrijk is een van de grootste in Europa en biedt fantastische mogelijkheden voor kajakken, rafting en canyoning. Het turquoise water van de geanimeerde rivier de Verdon is omgeven door hoge kliffen en biedt uitdagingen voor zowel beginners als ervaren waterratten.

Tol in Frankrijk

Image
Frankrijk tolwegen

En France, la plupart des autoroutes sont à péage. Quel est le moyen le plus simple de payer et comment les tarifs sont-ils calculés?