Image
Harley Davidson Pan America 1250
Met de Pan America 1250 pikt Harley-Davidson weer aan bij de rijke offroad en adventure geschiedenis waar ze jaren geleden mee stopten.


Het is Harley-Davidson menens met de lang aangekondigde Pan America. In de wereldwijde online persvoorstelling benadrukte Harley dat ze een heel rijke offroad en adventure geschiedenis hebben. Ze pikken dus weer aan waar ze jaren geleden stopten. Er komen twee versies van de nieuwe Pan America: de 1250 en de 1250 Special.


MY21 Pan America Riding Photography


Sterk

De Pan America wordt een echte 1250, met 1252 cc in de achtkleps vloeistofgekoelde Revolution Max 1250 twin. Dit is goed voor maar liefst 152 pk en 127,5 Nm. De rode zone van de twin begint bij 9.500 tpm, het maximum vermogen wordt 500 tpm eerder bereikt. Dat alles voor een rijklaar gewicht van 242 kg. Dat is 7 kg minder dan de koning van deze klasse, de BMW R 1250 GS.


Harley-Davidson Pan America 1250


Top in dit segment

De Pan America heeft dus koppel in overvloed en hij staat scherp afgetraind. Maar in een klasse waar pk’s voor kopers een belangrijke rol spelen, wil Harley het ook met pure paardenkracht goed doen. Met 152 pk behoort hij meteen tot de top in de klasse van de zware avonturiers. Dit lijkt dan ook een stevige concurrent te worden in het populaire segment van de adventure motoren.


MY21 Pan America Riding Photography


Dragend onderdeel

Het Revolution Max 1250 tweecilinder blok maakt als dragend onderdeel deel uit van het frame. Drie verschillende elementen – het voorframe, het centrale frame en het achtergedeelte – worden rechtstreeks op het blok bevestigd.

Harley-Davidson en Brembo hebben samen het remsysteem ontwikkeld voor de Pan America™-modellen. Er is een nieuwe radiale monoblock-remklauw met vier zuigers (30 mm) die dubbele voorremschijven bedient met een diameter van 320 mm. Achteraan is er de enkele 280 mm schijf.


MY21 Pan America Riding Photography


Hip dashboard

Alle instrumentatie en infotainment wordt weergegeven op een kantelbaar 6,8-inch TFT-touchscreen. De touchscreen-functie wordt uitgeschakeld als de motorfiets in beweging is, maar tijdens stilstand kan de rijder veel functies van het scherm met de hand bedienen. Het display ondersteunt via Bluetooth infotainment vanaf de smartphone van de rijder, waaronder muziek en telefoon. Navigatie gaat via de gratis Harley-Davidson-app voor iOS of Android.


MY21 Pan America Riding Photography


Elektronica

Harley wil niet alleen mee zijn met de top op het vlak van vermogen en rijwielgedeelte, maar ook qua elektronica. Het nieuwe adventure wapen uit Milwaukee is uitgerust met Cornering Rider Safety Enhancements, een verzameling technologieën die het vertrouwen van de rijder vergroten tijdens onverwachte situaties of slechte wegomstandigheden. Dit omvat gecombineerd remmen, ABS en bochten ABS, tractiecontrole, elektronische slipperkoppeling en hellingsassistentie. Ook in de elektronica-doos: maar liefst vijf rij-modi, waaronder twee personaliseerbare. Road, Sport, Rain, Off-Road, Off-Road Plus en de user mode.


MY21 Pan America Riding Photography


Twee kleuren

Goed om te weten: cruise control is standaard, de aluminium tank lijkt smal, maar heeft toch een respectabele inhoud van 21 liter, het windscherm is in vier standen verstelbaar en alle verlichting is led. Voo de zadelhoogte kan je kiezen tussen 870 mm en 895 mm.

Er zijn twee kleuren: Vivid Black en River Rock Gray met embleem. Van de oranje versie die vaak gebruikt werd op het prototype en in teaserfoto’s, is geen spoor meer.


Harley-Davidson Pan America 1250


Harley-Davidson Pan America 1250 Special

De Pan America 1250 Special is de high-end versie. Hij is uitgerust met elektronisch verstelbare semi-actieve voor- en achtervering. Als eerste kan de Pan America ook uitgerust worden met het innovatieve Adaptive Ride Height (ARH), een revolutionair nieuw ophangingssysteem dat automatisch overschakelt tussen een lage stoppositie en een optimale rijhoogte wanneer de motorfiets in beweging is. Hier zijn vier instellingen mogelijk.


Harley-Davidson Pan America 1250
MY21 Pan America Photography


Mooie extra’s

Het TPMS toont de huidige bandenspanning voor en achter op het kleurenscherm en heeft een indicator om de rijder te waarschuwen als die bandenspanning te laag is. Ook nuttig op de Special zijn de standaard aanwezige middenbok, het instelbare achterrempedaal, de valbeugels en de bodemplaat. De Special heeft ook een stuurdemper en verwarmde handvatten. Tubeless spaakwielen zijn een optie. En er zijn nog een boel andere opties. Daartoe behoort ook de complete kledinglijn, ontworpen door … het Nederlandse Rev’it!

Meer weten over de Harley-Davidson Pan America 1250? Klik hier!

De Harley-Davidson Pan America 1250 vergelijken met zijn concurrenten? Klik hier!


MY21 Pan America Riding Photography


Voornaamste technische kenmerken


Motor
: kettingaangedreven DOHC; vier kleppen/cil 1252 cc
Boring x slag: 105 x 72 mm
Vermogen: 152 pk @ 9.000 tpm
Koppel: 127 Nm
Aantal versnellingen: 6
Frame: aluminium frame in drie delen met motor als dragend geheel
Voorvork: 47 mm upsd, volledig instelbaar
Achterschokbreker: volledig instelbare monoshock
Wielbasis 1.570 mm
Rijklaar gewicht: 242 kg
Tankinhoud: 21,2 liter
Prijs: nog niet bekend