Image
Partnerinfo: Ontsnappen dicht bij huis? De Ardennen zijn voor niemand verder dan twee uren rijden.


Iedereen kent de Ardennen, iedereen praat erover. Maar als puntje bij paaltje komt, blijken de Ardennen zelfs voor fervente bezoekers nog veel verrassingen in petto te hebben. De ideale uitvalsbasis voor een memorabele vakantie in eigen land? Een vakantiehuis uit de collectie van Ardennes-étape.


Qua buitenactiviteiten is het aanbod in de Ardennen enorm. Ongeacht je conditie, de geldende coronamaatregelen en zelfs de weersomstandigheden, kan je hier naar hartenlust komen ontspannen, fietsen, wandelen en sporten.

Originele plekken om te overnachten? Daar weet Ardennes-étapes wel raad mee.


De Ardennen zijn voor iedereen

Wandelen en fietsen in de openlucht, het werd ons het afgelopen jaar bijna dagelijks aanbevolen. De gezonde buitenlucht is echter altijd al een troef geweest van de Ardennen, en fervente wandelaars en fietsers zullen dit beamen. Omwille van de uitgestrektheid van de natuur zijn de Ardennen ook de uitgelezen plek om je viervoeter wat extra beweging te gunnen. Het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden waar je hond welkom is, is aanzienlijk!

Ardennen hond wandeling
De Ardennen zijn de ideale bestemming voor een vakantie met je trouwe viervoeter. © Martin Dellicour


En laat de heuvels jou niet afschrikken. Als wandelaar stel je zelf je limieten en als je wil gaan fietsen ... met een elektrische fiets verleg je zonder één druppeltje zweet je grenzen. Als we een fietssuggestie mogen doen die jou nog lang zal heugen: er slingert een mooie ontdekkingsroute tussen de twee meest emblematische rivieren van de Ardennen, de Ourthe en de Amblève.

Wie sportief is aangelegd, vindt in de Ardennen voldoende uitdagingen. Gaan mountainbiken in het Pays de Sources is een adembenemende belevenis: een diepe vallei, zuiver water, bossen met beuken en eiken, de Instagram-momenten volgen elkaar snel op. Als je niet weet waar starten: La Gleize is het vertrekpunt van de mooiste gemarkeerde routes.

Eveneens goed om te weten is dat Ardennes-étape voor de gepassioneerde sporters een Strava Club heeft opgericht. De club organiseert regelmatig wedstrijden en daar staan vaak mooie prijzen tegenover. Je vindt er ook handige tips over fietsen en trailrunnen in de Ardennen. Word dus lid van deze fijne club!

Ardennen mountainbiken
Mountainbikers halen hun hartje op in de omgeving van La Gleize. © Martin Dellicour


Wist je trouwens dat Han naast zijn wereldberoemde grottencomplex ook een langeafstandsparcours heeft voor trailrunnen? En dat je hier met je fiets zowaar drie passen kan trotseren? Over een afstand van nauwelijks 93 km voeg je meer dan 1.000 hoogtemeters toe aan jouw palmares. Niet slecht voor een ‘plat land’, toch?

Voor wie de kuiten heeft: check deze 5 mythische hellingen die je ongetwijfeld (her)kent uit Luik-Bastenaken-Luik.

Ardennen trailrunnen
Voor de sportievelingen: trailrunnen in en rond Han.


De voordelen van een vakantiehuis

Wat overnachtingsmogelijkheden betreft, hoef je niet te twijfelen: een vakantiehuis heeft het allemaal. In het aanbod van Ardennes-étape vind je tal van vakantiewoningen die bijzonder ruim en comfortabel zijn. Ook voor de stijl kan je ver buiten je gebruikelijke zone treden. Huur een oude boerderij of een watermolen, logeer in een hut of ga voor een tiny house, een woonwagen of, waarom niet, een designloft. Binnen het aanbod is er ook een enorme verscheidenheid aan premium faciliteiten die jouw verblijf helemaal onvergetelijk maken:

  • privé wellness: sauna, jacuzzi (soms panoramisch)
  • terras en tuin met bbq, petanque, vuurkorf, ...
  • vrijetijdsbesteding: biljart, gezelschapsspelen, bibliotheek, ...
  • woonkamer met uitzicht op de natuur, houtvuur, keuken met pizza-oven, ...
  • mooie en grote slaapkamers en badkamers met een vaak indrukwekkend uitzicht


Kortom, wie op zoek is naar bewegingsruimte, een gevoel van vrijheid en een origineel verblijf, vindt comfort en luxe bij Ardennes-étape. Ideaal voor wie zijn/haar bubbel in de watten wil leggen of gewoon nood heeft aan een memorabele vakantie in eigen land.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …