Image

Partnerinfo - Ontdek het Franse eiland Corsica vanuit het zadel en fiets op eigen tempo de GT20. Van noord naar zuid of omgekeerd, in 12 etappes, goed voor een fietsroute van net geen 600 km. Foto: Sylvain Alessandri

De GT20-fietsroute op Corsica is geschikt voor wielerfanaten van elk niveau. Wie elektrisch rijdt, vindt overal laadpunten. Een dorpscafé, een berghut of een boerderij, elke halte staat garant voor de ontdekking van een authentiek stukje Corsica.

Corsica
Fietsen door het Corsicaanse kuststadje Erbalunga. Foto: Sylvain Alessandri


De Corsica Cyclo GT20

Fanatieke wielertoeristen kunnen het volledige traject afwerken op een tiental dagen en er eventueel nog een paar bergetappes aan toevoegen. Nóg sportiever is meedoen aan het jaarlijkse fietsevent ‘Corsica Cyclo GT20’ dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt. De deelnemers fietsen tussen 8 en 12 mei 598 kilometer in 5 etappes. Wie erbij wil zijn moet héél snel de knoop doorhakken, want de inschrijvingen lopen af op 18 april.

Corsica GT20
Sportievelingen maken zich op voor een etappe in de GT20. Foto: atc.corsica


Duurzaam Corsica

De GT20 fietsroute laat de vele natuurlijke en culturele toeristische attracties van het eiland zien in een ongerepte omgeving. Het beschermen van de biodiversiteit is een belangrijke prioriteit voor dit groene eiland in de Middellandse Zee.


Puur natuur

Natuurliefhebbers treffen op het eiland een grote variatie aan landschappen, van de kust tot de bosrijke bergen en de witte kalkstenen kliffen van Bonifacio. En uiteraard is het heerlijk verpozen in de mooie kustplaatjes aan de diepblauwe Middellandse Zee.


Gastronomie

Foodies en fijnproevers vertellen we vermoedelijk niks nieuws: Corsica is een gastronomische topbestemming. Ontdek de vele lokale specialiteiten in een van de uitnodigende restaurantjes en proef de geiten- of schapenkazen, de heerlijke vleeswaren, de citrusvruchten, de typische koekjes ... Geïntrigeerd? Volg de bordjes ‘Route des Sens Authentiques’ en maak kennis met de typische Corsicaanse producten en ambachten die het eiland rijk is.

Culinair genieten onder de Corsicaanse zon. Foto: Sylvain Alessandri


Cultuur en erfgoed

Corsica bulkt van cultuur en erfgoed. De romaanse kapelletjes van Castagniccia, de barokkerken van Bastia, de vestingwerken van Bonifacio en de citadel van Calvi, de geschiedenis heeft overal zijn sporen achtergelaten. De menhirs in Filitosa dateren uit de prehistorie, de Romeinen introduceerden de wijnbouw en oesterkweek en met de komst van de Genuezen verschenen de vele forten, citadellen en vestingwerken op het eiland om de vijand buiten te houden.


Tot slot nog deze tip: Corsica op twee wielen doorkruisen, staat synoniem voor de tijd nemen om een eiland te ontdekken, de geuren van de natuur op te snuiven en een praatje te maken met de plaatselijke bevolking. Smeer alvast je kuiten in en laat je verrassen door deze veelzijdige bestemming waar je het hele jaar door kunt fietsen. Spreekt dit avontuur jou aan? Surf dan naar visit-corsica.com

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …