Image
Thailand Andaman Sea
Partnerinfo: Thailand, het land van de eeuwige glimlach, straalt weer. Als je snakt naar zorgeloos genieten met alle luxe om je heen, laat je dan verwennen in Phuket.


De autoriteiten in Thailand zijn formeel wat corona betreft: in de populaire plaatsen Phuket, Krabi, Ko Pha Ngan en Samui grenst de vaccinatiegraad aan 90% en zijn de positieve gevallen gering. Kortom, wie staat te trappelen om (opnieuw) kennis te maken met de legendarische Thaise gastvrijheid, hoeft niet langer te talmen.

Thailand strand in Phuket
Een van de ruim 20 stranden die Phuket rijk is: Laem Sing Beach.


Phuket: parel in de Andamanse Zee

Eerste keer Thailand en geen zin in gedoe of drukte? Check Phuket, het grootste Thaise eiland in het zuidwesten van Thailand. Omgeven door de Andamanse Zee biedt Phuket een grote verscheidenheid aan stranden. Zoek de schaduw van de kokospalmen op, loop van het witte zandstrand het aangenaam warme zeewater in, doe een dutje in een hangmat, vers drankje binnen handbereik ... Chillax!

Voor de meer actieve vakantieganger zijn de memorabele mogelijkheden in de openlucht legio. Stand-up paddling op zee, surfen, zeilen, kajakken in een mangrovebos aan de oostkust, duiken nabij de eilandjes in de buurt of een trekking dwars door de tropische jungle, het kan allemaal.


Cultuur opsnuiven? Trek naar Phuket Old Town en leer alles over de eeuwenoude maritieme geschiedenis van Phuket. De oude gebouwen met Europese trekjes zijn ronduit uniek.

Thailand Sino-Portuguese Building, The Old Building in Phuket Old Town, Phuket
De unieke Sino-Portugese architectuur in Phuket Old Town, Phuket.


Wat je absoluut moet doen, is de Thaise keuken uitproberen. Zeker in Phuket, dat van oudsher een handelskruispunt is. Het resultaat is een heerlijke gemengde keuken met invloeden uit onder meer het Midden-Oosten en China. De Thai eten overigens de ganse dag door, dus laat je verleiden om je smaakpapillen te onderwerpen aan het gevarieerde aanbod streetfood. Toch liever met de voetjes onder tafel? Opties genoeg, je kan er zelfs tafelen op sterrenniveau.


Iets terugdoen voor de natuur

Weg van de hotels en het strand vind je in Phuket nog stukjes paradijs die bezoekers inspireren tot verantwoord toerisme en hen de kans bieden om iets terug te doen voor de natuur. Het eiland telt een aantal veilige toevluchtsoorden voor wilde dieren, zoals het Tai Muang Turtle Sanctuary dat zorgt voor de voortplanting van zeeschildpadden, het Gibbon Rehabilitation Project dat gewonde of zieke primaten verzorgt, en het Phuket Elephant Sanctuary dat gepensioneerde olifanten opvangt. Geloof ons: na je bezoek aan een van deze dierenopvangcentra heb je beslist een andere kijk op Moeder Natuur.

Thailand schildpadden
Tai Muang Turtle Sanctuary zorgt voor de voortplanting van zeeschildpadden.


Thaise massage is werelderfgoed

Wist je dat de Thaise massage opgenomen is in de lijst van immaterieel erfgoed van de Unesco? Dat betekent maar één ding: doen! Kies een hotel met een spa of laat je onder handen nemen in een van de vele kwaliteitsdagspa’s die Phuket rijk is.

Thailand massage erfgoed
Thaise massage met zicht op zee, een absolute must voor levensgenieters.


Betaalbare luxe

Wie al een keertje in Thailand was, zal het beamen: luxe kost hier een pak minder dan bij ons. Dus als je na maanden thuis zitten weer snakt naar opperste verwennerij, weet dan dat de beste vier- en vijfsterrenhotels en luxe boetiekhotels in Phuket budgettair geen knelpunt hoeven te zijn. Momenteel zijn de prijzen zelfs nog verder gezakt om het toerisme weer aan te zwengelen!


Eilandhoppen voor een dag

Phuket is behalve een topbestemming ook de perfecte uitvalsbasis om een aantal opmerkelijke plaatsen in de omgeving te bezoeken. Absolute topper is de Baai van Phang Nga. Tip: ga een dagje eilandhoppen in de baai en geniet van de flora en fauna boven en onder het wateroppervlak.

Thailand Phang Nga
De baai van Phang Nga, een van de mooiste uitstapjes tijdens jouw verblijf in Phuket.


Veilig reizen dankzij de Phuket Sandbox

Het is veilig in Phuket, en dat willen de autoriteiten graag zo houden. Om die reden worden er een aantal voorwaarden gesteld aan wie naar Thailand wil afreizen. Specifiek voor Phuket werd de Phuket Sandbox ontwikkeld, een schematische voorstelling van wat je als reiziger moet doen voor je vertrek en wat er van jou verwacht wordt bij aankomst.

Zo moet je onder meer gevaccineerd zijn, een Certificate of Entry (COE) aanvragen en overnachten in een SHA+ hotel, een hotel met een gezondheidscertificaat.

Eveneens belangrijk: je moet minimaal 14 dagen in een van de bovenaan in dit artikel genoemde gebieden verblijven vooraleer je verder door Thailand mag reizen. Combineren mag sinds eind augustus echter ook: 7 dagen Phuket gevolgd door 7 dagen op Koh Samui, iemand? Lees ook dit artikel over Koh Samui.

Meer info over Thailand vind je op deze Nederlandstalige website of de website van de Tourism Authority of Thailand. Geniet van je welverdiende vakantie!

Tol in Frankrijk

Image
Frankrijk tolwegen

En France, la plupart des autoroutes sont à péage. Quel est le moyen le plus simple de payer et comment les tarifs sont-ils calculés?