Image

Het bordspel is weer helemaal hip. Met deze 10 spellen - voor het hele gezin - waan je je ver weg van huis. En zonder je kot te moeten verlaten!

Nu we verplicht worden om zoveel mogelijk 'in ons kot' te blijven, hebben we wellicht al onze 'oude' gezelschapsspelletjes bijeengezocht, niet? Het bordspel is in elk geval weer helemaal hip. Met deze 10 bordspellen waan je je in een wip ver weg van huis.

Maar er is meer: je kan ook een uniek bordspel winnen dat Touring eerder dit jaar uitbracht, naar aanleiding van onze 125ste verjaardag. Meer info onderaan dit artikel.

1. Monopoly Classic

Winkelen of terrasjes doen mag voorlopig niet, maar in Monopoly Classic kan je je alvast voorbereiden op de terugkeer naar de stad. Wie kent de grote winkelstraten uit het spel niet uit zijn hoofd?

> 8 jaar. Te koop vanaf € 29,99 bij onder meer Fun.

2. Scotland Yard

De nieuwste versie van dit bordspel kan gespeeld worden in combinatie met een tablet. Maar het is geen must; je kan Mister X - de boef - nog altijd met ouderwets speurwerk opsporen in de straten van Londen.

> 10 jaar. Te koop vanaf € 36,99 bij onder meer Fun; er is ook een pocketversie vanaf € 19,99.

3. Reis om de wereld in 80 dagen

Dit bordspel is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse auteur Jules Verne. Het spel is eenvoudig: zo snel mogelijk de wereld rondreizen, met alle beschikbare vervoermiddelen. Multimodaal reizen avant la lettre!

> 8 jaar. Dit spel is helaas nog moeilijk te vinden, tenzij op tweedehandssites. Succes!

4. Hotel Deluxe

Laat de vastgoedmagnaat in je los. Koop grond, bouw erop los en zorg ervoor dat je hotels afgeladen vol zitten met vakantiegangers. Speel strategisch en hoop stiekem op een portie geluk.

> 8 jaar. Te koop vanaf € 25,95 bij onder meer DreamLand.

5. Expeditie Robinson

Word de ultieme Robinson zonder je woonkamer te verlaten. Zorg ervoor dat je binnen je familiekring twee teams op de been krijgt, want vriendjes uitnodigen voor dit bordspel zit er voorlopig niet in. Succes op de eilandraad!

> 10 jaar. Te koop vanaf € 19,99 bij onder meer Fun.

6. Lost Cities

De zoektocht naar 5 verloren steden begint op de sofa bij jou thuis. Maar vergis je niet, de weg ernaartoe loopt niet bepaald over rozen. Dit bordspel is gebaseerd op het gelijknamige kaartspel voor twee spelers.

> 10 jaar. Te koop vanaf € 34,99 bij onder meer Fun.

7. Carcassonne

Bouw de bekende Franse stad op, compleet met wegen, kloosters, weides, noem maar op. Van de makers van 'De Kolonisten van Catan'. Van dit spel bestaat ook een juniorversie, geschikt voor spelertjes vanaf 4 jaar.

> 8 jaar. Te koop vanaf € 28,95 bij onder meer DreamLand.

8. Peaky Blinders

Met dit bordspel reis je terug in de tijd naar het Birmingham van de jaren twintig. Meng je in een gangsteroorlog, met als enige doel de grootste gangster van de stad te worden.

> 12 jaar. Te koop vanaf € 34,99 bij onder meer Fun.

9. Ticket to Ride Europe

Verzamel zoveel mogelijk treinkaarten en bouw stations. Trotseer tunnels, probeer aan boord van een veerboot te geraken en ontdek op die manier Europa. Het bordspel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en bestaat ook in een goedkopere kinderversie (> 6 jaar, € 24,95).

> 8 jaar. Te koop vanaf € 45,95 bij onder meer DreamLand.

10. Pandemic

Voor één keer speel je niet tegen elkaar. In dit bordspel speelt iedereen tegen dezelfde vijand, in dit geval een pandemie. Het spel begint met drie geïnfecteerde steden ... actueler kan haast niet !

> 10 jaar. Te koop vanaf € 35,99 bij onder meer Fun.

Exclusief voor onze leden: maak kans op een “Touring on Tour” gezelschapsspel!

Ter gelegenheid van onze verjaardag heeft Touring het gezelschapsspel “Touring on Tour” uitgebracht. Met dit bordspel voer je samen met de andere spelers leuke opdrachten uit en test je je algemene kennis. Wie de meeste punten scoort, wordt de winnaar van de Tour.

Wil jij een Touring on Tour bordspel in huis halen? Surf dan naar onze blog en maak kans op een van de 50 exemplaren van dit collector’s item.

Deel deze inhoud