Image

Al plannen voor je volgende vakantie? De komende weken kan je ideeën sprokkelen tijdens de vakantiebeurzen in Antwerpen (gratis voor Touring-leden!), Brussel en Gent. En sommige touroperators organiseren ook zelf informatiedagen. © Vincent Gerbouin - Pexels

Januari en februari zijn traditioneel dé maanden bij uitstek om je volgende vakantie te boeken. Specialisten bevestigen dat de vroegboekers dit jaar de mooiste vakanties in de wacht zullen slepen. Een overzicht van de meest inspirerende vakantiesalons in ons land.

vakantie plannen 2023
Djoser is niet alleen aanwezig op het Vakantiesalon Brussel, maar organiseert ook een eigen event in Gent.


Vakantie Expo Antwerpen: 27-29 januari 2023

‘Niet voor toeristen, wél voor avontuurlijke levensgenieters’ bloklettert het officiële communiqué. Dat klinkt een tikkeltje atypisch, maar de organisatoren mikken wel degelijk bewust op avontuurlijke levensgenieters die houden van het onontdekte.

James Verbeeck, mede-initiatiefnemer van Vakantie Expo, verwoordt het als volgt: “We organiseren deze beurs niet voor de ‘traditionele toerist’. Wel voor de hippe ontdekkingsreiziger die houdt van de moderne manier van reizen. Door de opkomst van sociale media stellen we onze vakantie of citytrip alsmaar meer op maat samen. We trekken niet langer zomaar van de ene bezienswaardigheid naar de andere. We zoeken buitengewone plekken op waar iets uitzonderlijks te beleven valt.”

vakantie plannen 2023
Doe inspiratie op en informeer je tijdens Vakantie Expo Antwerpen. © Vakantie Expo


Vakantie Expo Antwerpen wil de bezoekers laten kennismaken met betoverende bestemmingen ver weg en dichtbij. En zelfs met exotische plekken die voordien onbereikbaar leken, aldus nog James Verbeeck. “Ze ontmoeten er ook een heleboel enthousiaste reisorganisatoren die onvergetelijke vakanties op maat samenstellen.”

Een van de grote spelers die aanwezig is, Connections, liet alvast weten dat vroegboeken meer dan ooit de moeite loont. Connections’ vroegboekactie ‘book & pay’ loopt nog tot februari en belooft mooie kortingen en prijzen die nadien niet meer zullen dalen. Meer nog: wie wacht tot de laatste minuut, zal diep in de buidel moeten tasten, aldus Connections. Nieuw in het aanbod zijn voordelige rondreizen in groep in onder meer Thailand, Sri Lanka, Kenia, de VS en Canada.


Vakantiesalon Brussel: 2-5 februari 2023

Het Vakantiesalon in Brussel focust dit jaar op drie thema’s: het Travel Food Festival, Watersport en Wandelen & Fietsen. Volgens de organisatoren zitten culinaire vakanties in de lift, en daarom organiseert het salon het Travel Food Festival. Ga dus proeven in Paleis 5 en 6 op de Heizel, letterlijk!

vakantie plannen 2023
Gezellige drukte verwacht tijdens het Vakantiesalon in Brussel. © Peps Photography


Voor het tweede thema blijft het Vakantiesalon dicht bij huis: vakantie aan onze eigen kust. De zee is nu eenmaal een van de populairste vakantiebestemmingen. Tijd om aan watersport te doen en je grenzen te verleggen. Waarom zou je bijvoorbeeld niet leren zeilen?

Het derde luik blijkt een klassieker: wandelen en fietsen. Een dagtrip of langer weg? Het Vakantiesalon belooft heel wat nieuwe bestemmingen te onthullen waar het heerlijk fietsen en wandelen is.


Fiets en Wandelbeurs Gent: 17 en 18 februari 2023

Puur geïnteresseerd in fietsen en/of wandelen? Dan is de Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo beslist de plek om ideetjes voor je volgende vakantie op te doen. In tegenstelling tot de vakantiesalons in Brussel en Antwerpen tref je hier voornamelijk kleinere reisorganisaties. Het tweedaagse event mikt trouwens niet louter op fervente fietsers en wandelaars; het is ook de ideale startplek voor wie nooit eerder een fiets- of wandelvakantie ondernam.

  • 18 en 19 februari, telkens van 10 tot 17 uur
  • 7 euro/volwassene (online)
  • Gratis voor kinderen tot 12 jaar indien begeleid door een volwassene
vakantie plannen 2023
Fiets- en wandelideeën bij de vleet op 17 en 18 februari in Gent. © Fergal Heeney


Djoser informatiedag Gent: 21 januari 2023

Reisorganisatie Djoser is niet enkel aanwezig op het Vakantiesalon in Brussel, maar organiseert ook een reizigersinformatiedag in Gent. Het doet dit op een plek die aanvoelt als een vakantiebestemming: het Augustijnenklooster in het hart van de stad. In deze bijzondere setting lichten de reisspecialisten toe wat een reis met Djoser precies inhoudt. Op de exotisch ingerichte reismarkt kunnen bezoekers kennismaken met meer dan 100 bestemmingen dichtbij en ver weg. Uniek zijn de inspirerende filmpresentaties, maar opgelet: registreer je komst naar de inspiratiedag in Gent vooraf.

Djoser bouwt het Augustijnenklooster in Gent om voor een uniek event op 21 januari. © Djoser


Stel je vakantiebudget veilig

Plannen richting zonnige stranden of eerder besneeuwde pistes? Touring begeleidt je naar al jouw bestemmingen met de No Stop Full annulatieverzekering met bagageverzekering.

Nieuwigheden op de camping

Image

Voor elk type kampeerder bestaat er wel een tent. Meer nog: ook voor kampeerders in wording duiken er modellen op die twijfelaars over de streep kunnen trekken. Duik je mee in de wondere wereld van de kampeertent?

Fout getankt, wat nu gedaan?

Jaarlijks tanken zo’n 18.000 Belgen de verkeerde brandstof, zeg dus niet te snel dat het jou nooit zal overkomen. Ben je even verstrooid en gebeurt het bij jou, houd dan vooral het hoofd koel. Panikeer niet en start zeker je auto niet.