Image
B2B

Onze collega's Stefan en Frank vormen samen Sector 1 van Tourings B2B-team. We stellen ze aan je voor.

Je hebt regelmatig contact met onze B2B-afdeling. Maar weet je ook wie daar allemaal in zit? In dit artikel stellen we Frank en Stefan voor, twee sleutelfiguren in het organigram van het team. Samen vormen zij Sector 1, die zich voornamelijk ontfermt over klanten uit de automotive sector. In de volgende edities werpen wij telkens een blik op de andere B2B-sectoren van Touring.

Welke collega's maken deel uit van Sector 1, en wat is hun achtergrond?

Sector 1, vertegenwoordigd door Frank Vanvlasselaer (Key Account Manager) en Stefan Paul (Sales Support), houdt zich vooral bezig met automotive klanten in de B2B-omgeving, met hoofdzakelijk constructeurs en enkele leasingklanten.

Frank Vanvlasselaer is sinds begin 2001 commercieel actief bij Touring in de B2B-omgeving en heeft door de jaren heen de constructeurs- en leasingmarkt bewerkt. Naast service verlenen aan klanten zoals BMW en Opel, haalde hij samen met de toenmalige B2B-directeur in 2003 de Fiat Groep binnen. In 2005 was er de opstart van de samenwerking met Alphabet, in 2006 werd Ford verwelkomd onder onze B2B-klanten en in 2011 werden zowel het toenmalige ING, Porsche als Audi aan onze klantenportefeuille toegevoegd.

Stefan Paul werkt sinds 2015 bij Touring en vervoegde het B2B-team in 2017 als beheerder van klachtendossiers. Eind 2018 deed de opportuniteit zich voor om nauw te gaan samenwerken met Frank als Sales Support.

Stefan en Frank, in de nieuwe kantoren van Touring.

Over welke klanten ontfermen zij zich, en wat zijn hun projecten?

Sector 1 omvat voornamelijk de klanten Peugeot, Citroën, DS, Opel, Fiat, Fiat Professional, Jeep en Alfa Romeo. Klanten die sinds 2020 allemaal tot de Stellantis-groep behoren.

Veel van deze samenwerkingen zijn ontsproten uit Europese tenders in samenwerking met ARC Europe. Eens deze contracten lokaal geïmplementeerd werden, proberen de Key Account Managers aan lokale upselling te doen. Onder andere door bijstandsprogramma’s aan te bieden of te ontwikkelen voor tweedehandsprogramma’s, onderhoudsprogramma’s (SARA), verlengde garantieprogramma’s of bijstand aan captieve leasingbedrijven.

Op deze manier werden de voorbije jaren onder meer de volgende bijstandsprogramma’s opgestart: Leasys Assistance, Spoticar, DS Certified, Free2Move Rent Assistance, Free2Move Lease Assistance, Eurorepar Assistance en MG Assistance.

Frank beheert voornamelijk het commerciële aspect, waaronder het dagelijks contact met de klanten. Maar ook met ARC Europe als het gaat om tenders en de opvolging van rapporteringen, KPI’s, prijzen enzovoort.

Stefan ondersteunt Frank hierin, en staat ook in voor het implementeren van nieuwe contracten, de opvolging van databases, het opzetten van procedures, het dagelijks contact met de klanten inzake het deblokkeren van dossiers, het voorbereiden van statistieken en hulp bij het opmaken van presentaties.

Om al deze taken tot een goed einde te brengen, werken zij nauw met elkaar samen. Maar zij hebben uiteraard ook de ondersteuning nodig van de andere departementen, zoals actuariaat, operations, backoffice, IT en – last but not least – onze leverancier Rent a Car.

De automotive sector is een sector in volle evolutie. Met name elektrificatie en digitalisering brengen heel wat uitdagingen met zich mee, maar ook tal van opportuniteiten voor Touring om nieuwe samenwerkingen op te starten. Sector 1 hoopt dan ook weldra de opstart van nieuwe bijstandsprogramma’s te mogen aankondigen.