Image
Waals-brabant
Partnerinfo: Waals-Brabant staat niet alleen bekend om zijn imposante historische sites en zijn rijk cultureel erfgoed. Je kan er ook zalig fietsen!


Wordt het een zonnige dag? Spring dan op de fiets, met het gezin of samen met vrienden, en ontdek al cruisend al het moois dat Waals-Brabant te bieden heeft.


Waals-Brabant staat alom bekend om zijn imposante historische sites en zijn rijk cultureel erfgoed, maar wist je dat je er ook zalig én veilig kan fietsen?


De provincie heeft een knooppuntennetwerk van ruim 1.000 kilometer dat staat te popelen om verkend te worden met de (elektrische) fiets, mountainbike of racefiets. Stippel zelf een tochtje uit, of ga voor een van de fietsroutes die het Huis van Toerisme voor jou heeft uitgetekend.

Fietsen in Waals Brabant
Copyright: TLM PHOTOGRAPHY.BE


Deze lusvormige circuits, 19 tot 38 kilometer lang, brengen je kronkelend door fraaie landschappen langs de meest pittoreske plekjes. Download de fiches met het traject, de knooppunten en alle highlights die je onderweg tegenkomt op www.beleefwaalsbrabant.be/nl/knooppunten. En dan … genieten maar.

Melin Waals Brabant
Copyright MTWB: Melin is een van de mooiste dorpen van Wallonië.


Proeven van Brabants Haspengouw

Een wandeling, fietstocht of autoritje door Brabants Haspengouw, in het oosten van Waals-Brabant, voert je langs gezellige dorpjes, ruisende velden en imposante vierkantshoeves. Deze regio, grenzend aan de provincies Namen, Luik en Vlaams-Brabant, wordt niet voor niks de graanschuur van België genoemd. Vergeet onderweg dan ook zeker niet te proeven van de lekkere streekgerechten, en voorzie een (fiets)mandje om het gevarieerde aanbod aan groenten, honing, chocolade, bieren of foie gras mee naar huis te nemen.

Brabant wallon dégustation de bières
Copyright: www.beertourism.com
Deel deze inhoud

Maak je auto winterklaar

Een bevroren voorruit, deuren die niet open gaan, een platte batterij, …  het zal je maar overkomen als de eerste vrieskou jouw vingertoppen teistert. Weet dat Touring voor je klaar staat bij echte winterpannes, maar dat je ook veel onheil kan voorkomen met onderstaande tips.