Image
Reizen inspiratie

Is mijn vakantiebestemming bereikbaar?

Sinds de herfst van 2022 kan je in Europa weer vrij reizen zonder beperkingen. Enkel plaatselijk kunnen nog enkele kleinere beperkingen van kracht zijn. Momenteel (januari 2023) heb je geen coronacertificaat meer nodig in Europa. Een vaccin is aangeraden maar niet verplicht. We raden aan om wel mondmaskers mee te nemen op reis. Ze kunnen plaatselijk verplicht of aangeraden zijn.

Buiten Europa zijn er een aantal landen die een coronavaccin vereisen zoals bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Verder zijn in de andere continenten ook de meeste coronamaatregelen opgeschort.

Een opflakkering van Covid 19 is steeds mogelijk en in dat geval kunnen opnieuw veiligheidsmaatregelen opgelegd worden. Consulteer dus voor alle zekerheid voor je vertrek de informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je vindt er de reisadviezen en inlichtingen over de formaliteiten waaraan je moet voldoen.

Ga gerust op weg met Touring reisbijstand, dat nu ook dekking biedt als je op reis ziek wordt door Covid-19! Dit geldt uiteraard niet in het geval van een reisverbod. Voor onze klanten die voor het reisverbod vertrokken en zich nog in het buitenland bevinden zullen we uiteraard nog steeds dekking verlenen.

Info over je reisbestemming? Raadpleeg hier vooraleer je vertrekt de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Bekijk de Covid-maatregelen in 19 landen

Meer informatie

Lid van Touring? Vraag gratis meer informatie aan bij onze informatiedienst (verkeersverwachtingen, toltarieven, reisroutes, reisdocumenten, douanerechten, brandstofprijzen, …).

Tel: +32 2 286 33 84 (tijdens kantooruren)

E-mail: touringinfo@touring.be

Touring biedt in zijn reisbijstandsproducten ook dekking als je ziek wordt door Covid-19 in het buitenland. Dit geldt uiteraard niet in het geval van een reisverbod. Klanten die voor een reisverbod vertrekken en zich nog in het buitenland na ingang van het reisverbod, bevinden zijn uiteraard gedekt door de reisverzekering.

Controleer vooraleer je boekt of er een positief reisadvies is voor jouw bestemming. Want medische bijstand is alleen geldig in landen waarvoor het licht op groen staat.

Ontdek onze reisbijstand

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …