Image
Reizen inspiratie

Is mijn vakantiebestemming bereikbaar?

Sinds de verschijning van het coronavirus heeft elk land maatregelen getroffen om de verspreiding ervan te voorkomen. Wat zijn die maatregelen vandaag en is het mogelijk om naar je gekozen bestemming te reizen?

Hieronder kan je in één klik zien of een bepaald land reizigers toelaat, en krijg je een gedetailleerd overzicht van de geldende veiligheidsmaatregelen.

Je vindt hier onder andere informatie over algemene gezondheidsmaatregelen, reisbeperkingen (vervoer, grenzen, toerisme, …) en de toegang tot infrastructuren zoals supermarkten, restaurants, hotels enzovoort, maar ook informatie over campings en evenementen.

Ga gerust op weg met Touring reisbijstand, dat nu ook dekking biedt als je op reis ziek wordt door Covid-19! Dit geldt uiteraard niet in het geval van een reisvebod. Voor onze klanten die voor het reisverbod vertrokken en zich nog in het buitenland bevinden zullen we uiteraard nog steeds dekking verlenen.

Iedereen die naar België terugkeert na een verblijf in het buitenland van meer dan 48 uur moet een Passenger Locator Form (PLF) invullen. 

De EU heeft een coronacertificaat (QR-code op je GSM of papieren document) ingevoerd, dat vanaf 1 juli het reizen binnen de EU zal vergemakkelijken. Er zijn drie soorten certificaten: een vaccinatiecertificaat, een testcertificaat en een herstelcertificaat. Voor meer informatie klik je hier.

Reisbestemming mogelijk? Raadpleeg hier vooraleer je vertrekt de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Bekijk de Covid-maatregelen in 19 landen

Gedeeltelijke lockdown. Niet-essentiële reizen zijn opnieuw toegestaan maar afgeraden. Bij terugkeer uit rode zones is quarantaine en PCR-test verplicht. Versoepelingen vanaf 27 juni.
Laatste update: 22/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeeltelijke lockdown: bedrijven en hotels zijn open, restaurants, bars, cafés (ook in hotels) zijn open tot 23.30 uur met respect voor de regels en max 4 personen per tafel, behalve voor grotere gezinnen onder één dak. Alle winkels zijn open, maar met respect voor de regels. Tussen middernacht en 5:00 uur zijn samenscholingen op de openbare weg en in de openbare ruimte met van meer dan drie personen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld niet toegestaan. Vanaf 27 juni: geen avondklok meer en versoepelingen. Zie Coronavirus FAQ en Coronavirus nieuws
Thuisblijven Ja. Avondklok. Thuiswerken verplicht, indien mogelijk. Terugkeer naar het kantoor mogelijk voor maximaal 1 dag per week en niet meer dan 20% van de werknemers tegelijkertijd met inachtneming van de regels. Vanaf 27 juni is thuiswerk aanbevolen maar niet meer verplicht en geen avondklok meer.
Afstand houden 1,5 m
Mondmasker Verplicht voor scholen en gebruikers van het openbaar vervoer en in alle situaties (zoals in bedrijven) waar een afstand van 1,5m niet mogelijk is. Verplicht in winkels, winkelcentra en op alle locaties waar het druk is met veel mensen, zoals winkelstraten en andere openbare en particuliere locaties. Zorg ervoor dat je in ieder geval een mondmasker bij je hebt, voor het geval dat. Mondmasker altijd en overal verplicht in de Brusselse regio. Mondmasker niet verplicht voor kinderen tot 12 jaar.
Verbod op groepsvorming Sociale bubbel met nauw contact van max. 4 personen per gezin of single. Evenementen in de open lucht met niet meer dan 400 deelnemers aan de maatregelen. Binnen evenementen max 200 mensen. Binnenfeestjes en cocktailparty's: max. 50 personen. Bijeenkomsten die niet op het publieke domein worden georganiseerd, zijn beperkt tot 10 personen. Alle sporten zijn beperkt met specifieke regels. Alle evenementen: masker verplicht. Van middernacht tot 5 uur 's ochtends zijn bijeenkomsten slechts toegestaan met maximaal 4 personen. Vanaf 27 juni: sociale bubbel met naaste contacten 8 personen; evenementen en sport buiten max 2.500 deelnemers; binnen max 2.000; geen beperkingen voor feesten en cocktails, dit met inachtneming van de regels (masker, afstand...) niet-georganiseerde bijeenkomst op het openbaar domein geen beperkingen zowel overdag als 's nachts.
Zelfquarantaine Ja. Bij positieve test 10 dagen quarantaine. Quarantaine van 10 dagen en test verplicht bij terugkeer uit rode zone of indien mogelijk besmet. Quarantaine en test aangeraden bij terugkeer uit oranje zone.
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja. Bedragen variëren.
Sportactiviteiten buiten. Sportkampen tot 50 personen binnen en tot 100 buiten; jeugdkampen tot 50 personen binnen én buiten; niet professionele sporten tot 50 personen binnen en tot 100 buiten (uitgezonderd contactsporten); opening van fitnesscentra, sauna's, hammams, jacuzzi's en stoomcabines. Vanaf 27 juni: niet-georganiseerde openluchtactiviteiten toegestaan zonder beperkingen voor de deelnemers, maar met inachtneming van de regels; andere evenementen en sport max. 2.500 deelnemers buiten en 2.000 binnen.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Niet-essentiële reizen zijn weer toegestaan maar afgeraden. Informatie vind je hier.
Quarantaine Vanaf 1 juli zal het Europees digitaal coronacertificaat in alle EU-landen worden gebruikt worden. . Met dit document kan men bewijzen dat iemand tegen corona is gevaccineerd, negatief op corona is getest of van corona is hersteld. 1. Terugkeer als inwoner na verblijf in het buitenland : Terugkeer uit groene of oranje zone: geen verplichting tot quarantaine of test. Let wel: de status van een zone kan tijdens je verblijf steeds wijzigen; Terugkeer uit rode zone: Wie beschikt over een digitaal coronacertificaat met volledig vaccinatie (+ 2 weken), recente negatieve PCR-test (< 72 uur) of herstelcertificaat hoeft niet in quarantaine. Wie zich bij aankomst onmiddellijk laat testen (dag 1 of dag 2), hoeft niet in quarantaine. Voor personen vanaf 12 jaar wordt een negatieve PCR-test gevraagd. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van testverplichting; Terugkeer uit zone met heel hoog risico (“variants of concern”): Verplichte quarantaine van 10 dagen met PCR-test op dag 1 en dag 7. Deze verplichting geldt ook voor personen die volledig gevaccineerd zijn of in het land zelf al een negatieve test hebben afgelegd. Het gaat immers om gevaarlijke virusvarianten die we buiten Europa willen houden. Zie : vrij en veilig reizen tijdens de zomer
Negatieve Covidtest nodig Alle reizigers afkomstig uit een rode zone moeten een negatieve Covidtest voorleggen bij aankomst in België. Informatie vind je hier.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Wie (al dan niet inwoner van België) naar België komt en langer dan 48 uur in het land blijft, moeten 48 uur voor aankomst online het Passenger Locator Form invullen. en een verklaring op erewoord. Wie naar het buitenland vertrekt voor een essentiële reis moet een verklaring op erewoord invullen. Informatie vind je hier. Bij niet-naleving kan men een boete krijgen.
Testlocaties Informatie vind je hier.
Transit Doorreizen is toegestaan, mits invullen van een verklaring op eer. Informatie vind je hier.
Openbaar vervoer/Veerboten Openbaar vervoer rijdt normaal. Afstand houden en mondmasker verplicht,
Taxi/Uber/enz Mondkapje verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Toegestaan mits respect van regelgeving (zie boven "Passenger Location Form").
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan mits respecteren van social distancing en/of dragen mondkapje.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open met beperkingen : social distancing (<1,5m) en mondmasker verplicht. Winkelen mag met maximum 2 personen die op hetzelfde adres wonen gedurende maximum een half uur per winkel. Markten zijn open met beperkingen. Social distancing (<1,5m) en mondmasker verplicht. Nachtwinkels sluiten om 22u. Rommelmarkten, kermissen, braderieën en brocantes zijn open. Vanaf 27 juni geen beperking meer van het aantal personen bij het winkelen.
Winkels Open mits respect voor maatregelen (mondmasker, afstand houden,...). Vanaf 27 juni geen beperking meer van het aantal personen bij het winkelen.
Tankstations Open
Restaurants Cafés en restaurants zijn open van 8:00 ’s morgens tot 23:30 ’s avonds met max. 4 personen per tafel behalve voor mensen uit hetzelfde gezin, 1,5m afstand tussen de tafels, mondmasker verplicht wanneer niet gezeten. Vanaf 27 juni: horeca open tot 1 uur 's nachts; max 8 personen per tafel, behalve voor grote gezinnen, met inachtneming van dezelfde regels.
Hotels Open met restricties (social distancing en mondmasker).
Attractieparken Vakantieparken zijn open. Dierentuinen en pretparken zijn open onder bepaalde voorwaarden. Vanaf 9 juni: dierenparken, pretparken en natuurparken opnieuw binnen open.
Musea, concertzalen, theaters Musea en historische gebouwen zijn open, maar reservatie, social distancing en mondmaskers zijn verplicht. Ook gebedshuizen en bibliotheken zijn open. Theaters, cinema's en concertzalen blijven gesloten. Vanaf 9 juni: cinema's, casino's en bowlings weer open.
Stranden Open met beperkingen (social distancing).

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over België
Reizigers uit België kunnen enkel nog met een geldige reden naar Denemarken reizen, dus geen toerisme.
Laatste update: 17/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeeltelijke lockdown, verschillen per regio. Vanaf 11 juni gaat men geleidelijk aan versoepelen
Thuisblijven Alleen als je symptomen van covid-19 hebt.
Afstand houden Minstens 1m.
Mondmasker Het mondkapje is verplicht op het openbaar vervoer en in restaurants, bars, cafés, supermarkten, winkels, enz. indien men niet neerzit. Meer informatie vind je hier.
Verbod op groepsvorming vanaf 11 juni : Verbod op openbare bijeenkomsten met meer dan 100 personen binnen. Buiten : geen beperkingen
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja
Sportactiviteiten buiten. Toegestaan met beperkingen. Maximum 100 personen.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grenzen zijn open. Er zijn beperkingen, afhankelijk van of je uit een gele, oranje of rode zone komt. België ligt in de oranje zone en reizigers uit België mogen alleen naar Denemarken met een geldige reden, d.w.z. niet voor toerisme. Voor meer informatie klik hier .
Quarantaine Ja, indien men uit een oranje of rode zone komt. Voor meer informatie klik hier .
Negatieve Covidtest nodig Ja, indien men uit een gele, oranje (zoals België) of rode zone komt. Niet noodzakelijk voor kinderen.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Voor meer informatie klik hier .
Transit Voor meer informatie klik hier .
Openbaar vervoer/Veerboten Toegestaan. Mondmasker verplicht wanneer je rechtstaat
Taxi/Uber/enz Mondkapje verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Toegestaan
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Geen speciale regels.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open - aanbevolen wordt dat slechts één persoon per gezin de supermarkten betreedt - mondmasker verplicht.
Winkels Open. Mondmasker verplicht.
Tankstations Open
Restaurants Open met beperkingen
Hotels Open met beperkingen,
Attractieparken Open. Enkel buitenactiviteiten zijn mogelijk sinds 1 maart
Musea, concertzalen, theaters open met beperkingen
Stranden/wembaden Open

Camping

Open voor dagbezoek Open met beperkingen.
Overnachten Open met beperkingen.
Gedeeld sanitair Open met beperkingen.

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : 70108090 (FDM), Noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Denemarken
Versoepeling. Mensen met een coronacertificaat zijn vrijgesteld van (bepaalde) federale regels. Personen uit gebieden waar bepaalde coronavarianten de ronde doen, mogen duitsland niet binnen. )
Laatste update: 17/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeeltelijke lockdown. In het algemeen: het contact met mensen uit verschillende huishoudens moet tot een absoluut minimum worden beperkt, alle niet-essentiële reizen moeten worden vermeden, het is niet mogelijk om toeristische accommodatie te boeken, burgers worden opgeroepen om thuis te werken. Als het aantal nieuwe besmettingen in de deelstaten gedurende 3 opeenvolgende dagen boven de 100 komt, treedt de "Bundesnotbremse" in werking, wordt het contact met andere huishoudens beperkt tot één persoon, geldt er 's nachts een avondklok, worden restaurants, culturele en vrijetijdsvoorzieningen gesloten. In sommige deelstaten gelden nog strengere maatregelen.
Thuisblijven Ja, het is aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken. Avondklok van 21/22u tot 5u in een aantal deelstaten.
Afstand houden 1,5 m
Mondmasker In het openbaar vervoer en alle openbare voorzieningen in het algemeen, binnen en voor winkels, op parkeerplaatsen en ook wanneer het onmogelijk is om afstand te houden. Vrijstelling voor mensen die geen masker kunnen dragen vanwege een handicap en kinderen tot 6 jaar. Als het aantal nieuwe infecties in een administratief district in de loop van een week meer dan 35 per 100 000 burgers bedraagt, kan het dragen van een masker te allen tijde in het openbaar verplicht worden gesteld in aangewezen overvolle plaatsen. Op het openbaar vervoer en in de winkels moet men een FFP2-masker dragen.
Verbod op groepsvorming Als het aantal nieuwe besmettingen hoger is dan 100/7 dagen zijn privébijeenkomsten toegestaan met maximaal 1 persoon uit een ander huishouden ("Bundesnotbremse").Verdere voorschriften verschillen in de deelstaten. (gedetailleerde informatie over voorschriften in verschillende deelstaten is terug te vinden in de tourismus-wegweiser).
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Van €10 tot € 10.000 - afhankelijk van deelstaat tot deelstaat.
Sportactiviteiten buiten. Dezelfde beperkingen als bij bijeenkomsten. Buitensportactiviteiten toegestaan (contactloos, afstand etc.). Professionele sportevenementen kunnen alleen plaatsvinden zonder toeschouwers. Sportactiviteiten in openbare en privé-sportfaciliteiten zijn verboden.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grenzen zijn open voor EU-lidstaten en voor Ijsland, Liechtenstein, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Australië,Israel , Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Korea en Thailand zolang het aantal besmettingen binnen bepaalde perken blijft. Vanuit andere landen zijn enkel essentiële reizen mogelijk. Geen toegang tot Duitsland vanuit risicogebieden met virusvarianten (gedefinieerd door het Duitse Robert-Koch-Institut ). Reizigers met verblijfplaats en recht van verblijf in Duitsland die terugkeren uit de getroffen landen en transitreizigers zijn vrijgesteld. Niet-essentiële reizen zijn afgeraden.
Quarantaine Bij binnenkomst in Duitsland vanuit een "risicogebied" (gedefinieerd door het Duitse Robert-Koch-Institut ) moet je 10 dagen in quarantaine gaan. Na een negatief Covid-19 testresultaat kan de quarantaine worden beëindigd door de lokale gezondheidsautoriteiten.Gevaccineerden (minimum 14 dagen na een tweede dosis) en personen die reeds hersteld zijn van een Covid-19-infectie (ten minste 28 dagen na besmetting) zijn vrijgesteld van de quarantaineverplichting, tenzij zij afkomstig zijn uit een gebied met een virusvariant.
Negatieve Covidtest nodig Ja, in het algemeen moeten reizigers die Duitsland per vliegtuig binnenkomen of uit een "risicogebied" (gedefinieerd door het Duitse Robert-Koch-Institut ) komen, binnen 48 uur na binnenkomst een negatief Covid-19-testresultaat kunnen voorleggen; reizigers die uit een "hoog risicogebied" komen, moeten bij binnenkomst een negatief testresultaat kunnen voorleggen. Gevaccineerden (minimum 14 dagen na een tweede dosis) en personen die reeds hersteld zijn van een Covid-19-infectie (ten minste 28 dagen na besmetting) en kinderen onder de 6 jaar zijn vrijgesteld, tenzij zij afkomstig zijn uit een gebied met een virusvariant.
Vaccinatiebewijs Gevaccineerde personen (die de tweede dosis ten minste 14 dagen daarvoor hebben gekregen) en personen die reeds hersteld zijn van Covid-19-infectie (besmet ten minste 28 dagen en niet meer dan 6 maanden geleden) zijn vrijgesteld van (sommige) federale beperkingen.
Andere reisdocumenten Bij binnenkomst in Duitsland vanuit een "risicogebied” of een virus variant gebied (gedefinieerd door het Duitse Robert-Koch-Institut ) moet je een elektronisch inschrijvingsformulier invullen . Gevaccineerde personen (die de tweede dosis ten minste 14 dagen daarvoor hebben gekregen) en personen die reeds hersteld zijn van Covid-19-infectie (besmet ten minste 28 dagen en niet meer dan 6 maanden geleden) zijn vrijgesteld van (sommige) federale beperkingen, indien ze een bewijs kunnen voorleggen.
Testlocaties Talrijke PCR-testcentra in steden, dokterspraktijken zullen doorverwijzen naar een testcentrum in de buurt. Sneltesten verkrijgbaar bij de apotheek.
Transit Toegestaan
Openbaar vervoer/Veerboten Normale dienstregeling. Mondmasker en afstand houden verplicht. Men moet een FFP2-masker dragen op het openbaar vervoer.
Taxi/Uber/enz FFP2 mondmasker verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Alle passagiers moeten een mondmasker dragen, of in sommige deelstaten een FFP2-masker.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open met beperkingen (mondmasker, afstand houden). Niet-essentiële winkels zijn gesloten. Men moet een FFP2-masker dragen in de winkels. Niet-essentële winkels kunnen plaatselijk openen, indien de besmettingsgraad laag is.
Winkels Winkels en persoonlijke verzorgingsdiensten kunnen in het algemeen worden geopend indien het aantal nieuwe infecties in een federale staat stabiel is en minder bedraagt dan 50 nieuwe infecties per 100.000 inwoners in een week. Als het aantal nieuwe besmettingen tussen 50 en 150 ligt, kunnen aankopen worden gedaan via het "Click and Meet"-programma met een voorafgaande afspraak en een negatief testresultaat (gevaccineerden/herstelde personen zijn vrijgesteld van tests). Alle aankopen zijn onderworpen aan strenge hygiënische maatregelen. Gesloten indien het aantal nieuwe besmettingen in de federale staten gedurende 3 opeenvolgende dagen meer dan 150 bedraagt.
Tankstations Open met beperkingen (mondmasker, afstand houden)
Restaurants Als het aantal nieuwe besmettingen in de deelstaten gedurende drie opeenvolgende dagen meer dan 100 per 100.000 inwoners bedraagt, zijn de restaurants gesloten; alleen afhaalmaaltijden zijn toegestaan. Indien 50 en 100 per 100000 inwoners is dineren in de open lucht mogelijk; in sommige deelstaten is dineren met verschillende huishoudens alleen toegestaan met negatieve testresultaten (revaccineerden/herstelden zijn vrijgesteld van testverplichting) In sommige deelstaten is dineren binnen mogelijk als het infectiecijfer laag is.
Hotels Mogelijkheid om toeristische accommodatie te boeken in sommige federale staten, indien het aantal nieuwe besmettingen laag is. Verplichte testen.
Attractieparken Gesloten.
Musea, concertzalen, theaters Bioscopen, musea en galeries mogen open, indien het aantal nieuwe besmettingen stabiel blijft op minder dan 100 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners gedurende een week. Onderworpen aan strikte hygiënische maatregelen.
Stranden/zwembaden Overdekte zwembaden gesloten, openluchtzwembaden open in sommige federale staten, stranden maken bezwaar tegen besluit van plaatselijke autoriteiten.

Camping

Open voor dagbezoek Mogelijkheid om toeristische accommodatie te boeken in sommige federale staten, indien het aantal nieuwe besmettingen laag is.
Overnachten Mogelijkheid om toeristische accommodatie te boeken in sommige federale staten, indien het aantal nieuwe besmettingen laag is.
Gedeeld sanitair Open in sommige deelstaten.

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +498920204000 (ADAC), noodnummer : 112
Internet COVID-19 CORONA

Internet

landenfiche kom alles te weten over Duitsland
Tot 20 juni avondklok van 23 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens. Frankrijk aanvaardt al coronacertificaten.
Laatste update: 16/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Einde van de lockdown in heel Frankrijk. De avondklok blijft van kracht van 23.00 tot 6.00 uur: Er zijn uitzonderingen: er is een (gedrukt of digitaal) attest nodig met gefundeerde redenen om zijn huis te verlaten. Niet-essentiële zaken sluiten. Alleen essentiële winkels / essentiële gangpaden in winkels mogen open blijven (met inbegrip van boeken en muziek / platenwinkels). Einde van de avondklok: Het nachtelijk uitgaansverbod in Frankrijk wordt opgeheven op zondag 20 juni, 10 dagen eerder dan oorspronkelijk gepland.
Thuisblijven Home working
Afstand houden 1 m - 2m indien geen mondmasker
Mondmasker Vanaf zondag 20 juni is het dragen van een masker buitenshuis niet langer verplicht (behalve in gesloten ruimtes, winkels en vervoer).
Verbod op groepsvorming Openbare bijeenkomsten zijn verboden op de openbare weg (indien meer dan 10 personen), met uitzondering van protestbijeenkomsten, die aan de prefectuur moeten worden verklaard. De lokale autoriteiten kunnen besluiten tot meer restrictieve maatregelen.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Van € 135 tot € 3750.
Sportactiviteiten buiten. Toegestaan met beperkingen. De sportscholen gaan weer open (met sanitaire regels en beperkingen op het aantal mensen dat tegelijk naar binnen mag).

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Frankrijk heeft een nieuw kleurcodesysteem voor internationale reizen ingevoerd. Het systeem, dat op 9 juni in werking treedt, zal landen aanduiden als "groen", "oranje" of "rood", de kleuren zijn afhankelijk van hun vaccinatiestatus van het land (9 juni : heropening van de grenzen).
Quarantaine Een quarantainemaatregel kan worden voorgeschreven bij binnenkomst op het Franse grondgebied voor personen die in een rode zone hebben verbleven gedurende de maand voorafgaand aan deze binnenkomst of aankomst: het kan gaan om een vrijwillige of verplichte quarantaine
Negatieve Covidtest nodig Negatieve PCR-test van minder dan 72u. bij binnenkomen van het land verplicht voor personen ouder dan 11 jaar. Dit geldt niet voor reizen over de weg van minder dan 24 uur binnen een straal van 30 kilometer rond de woonplaats, voor zakenreizen met de wagen waarvan de urgentie of de frequentie onverenigbaar is met de uitvoering van een dergelijke test en voor professioneel wegvervoer in het kader van de uitoefening van hun activiteit. De personen moeten de reden van hun reis rechtvaardigen.
Vaccinatiebewijs Zie onder.
Andere reisdocumenten Coronacertificaat met bewijs van vaccinatie, een negatief testresultaat of een bewijs van herstel van COVID-19 : Bewijs van volledige vaccinatie (inclusief de tijd die nodig is voor de ontwikkeling van antilichamen, tussen 14 en 28 dagen, afhankelijk van het vaccin: 14 dagen voor Pfizer/Moderna/Astrazeneca na het 2e vaccin; 28 dagen Vaccin Johnson). Een certificaat van herstel van covid-19 : positieve resultaten van een PCR-test die meer dan 15 dagen geleden maar minder dan 6 maanden geleden is uitgevoerd, als bewijs van eerdere besmetting.
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier.
Transit Toegestaan. Je moet een verplaatsingsattest hebben. Meer info vind je hier.
Openbaar vervoer/Veerboten De lokale overheden organiseren samen met de belanghebbenden de dienst en bepalen de voorwaarden voor het verkeer van personen in het openbaar vervoer, de voertuigen en het materieel. Lokale overheden kunnen de toegang tot het openbaar vervoer beperken (werk, medische afspraken, enz.): in dergelijke gevallen is een certificaat van vrij verkeer vereist. Elke exploitant van openbaar personenvervoer over de weg moet de reizigers informeren over hygiënische maatregelen en afstandsregels door middel van aankondigingen en geluidsborden in de voor het publiek toegankelijke en voor het personenvervoer gebruikte ruimten en in elk voertuig.
Taxi/Uber/enz Masker verplicht en social distancing, Geen passagier naast de chauffeur, behalve indien 3 zitplaatsen. Indien de chauffeur afgeschermd is van de passagiers, mogen er 2 personen achter de chauffeur zitten, anders 1 persoon. Beperking geldt niet voor personen van hetzelfde gezin.
Binnenkomend vliegverkeer Toegelaten.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegelaten mits social distancing (2 personen per zitbank), indien niet van zelfde gezin.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels winkels en overderkte markten zijn open mits beperkingen (o.m. 4m² per klant)
Tankstations Open
Restaurants restaurants zijn open mits beperkingen (o.m. Max. buitenterassen 100% van de capaciteit en max. 6 personen per tafel, binnen 50% van de capaciteit en max 6 personen per tafel) .
Hotels Open
Attractieparken Open met beperkingen. Zoo's zijn open in openlucht met Max 65% capaciteit
Musea, concertzalen, theaters open mits beperkingen. Musea : 4m² per bezoeker. Cinema, feestzalen en kastelen : Max 65% van het effectief en tot 5000 personen per zaal
Stranden Open. De plaatselijke overheid kan plaatselijke regels uitvaardigen.

Camping

Open voor dagbezoek open (beslissing van de camping)
Overnachten open (beslissing van de camping)
Gedeeld sanitair open (Beslissing van de camping)

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Frankrijk
De grenzen zijn open voor toerisme, maar reizigers uit België moeten een negatief Covid-19 attest van minder dan 72u. kunnen voorleggen bij aankomst. Indien de reiziger bij aankomst positief test, is een quarantaine van 10 dagen in speciaal aangewezen hotels verplicht. De kosten worden gedekt door de Griekse regering.
Laatste update: 10/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Ja
Thuisblijven Neen. Avondklok van 00:30u. tot 5u.
Afstand houden 1,5 m
Mondmasker Verplicht bij het gebruik van openbaar vervoer en op alle openbare plaatsen. Boetes vanaf €150.
Verbod op groepsvorming Ja. Geleidelijke heropening. In juni zijn openbare samenkomsten van max 100 personen toegestaan (trouw, ..)
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen vanaf € 300
Sportactiviteiten buiten. geen beperkingen

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grenzen met Italië (Igoumenitsa, Patras en Corfu), Macedonië en Bulgarije zijn open. De grenzen met Albanië en Turkije zijn alleen open voor reizigers met een reden. Reizen met de auto: De grenzen zijn nog steeds gesloten voor toerisme vanuit Albanië, Noord-Macedonië en Turkije. Alleen Griekse burgers en mensen met een verblijfsvergunning worden toegelaten, een PCR-test en een PLF-test zijn verplicht. Internationale vluchten en binnenlandse reizen (boten en vluchten) zijn toegestaan, maar met beperkingen: PCR-tests, vaccinaties of medische verklaring van herstel. Controles op de luchthaven en in de havens.
Quarantaine GEEN quarantaine voor reizigers uit de EU.
Negatieve Covidtest nodig Ja, een negatieve PCR-test van minder dan 72u. voor alle personen ouder dan 10 jaar.
Vaccinatiebewijs Neen. Toegang is toegestaan met bewijs van voltooide vaccinatie (14 dagen)
Andere reisdocumenten Men is verplicht om minimum 24u voor vertrek een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen. Mensen die met het vliegtuig komen moeten in het bezit zijn van een recente PCR test (72 uur voor vertrek) en het Passenger Locator Form (PLF), of en bewijs van vaccinatie (2 maal + 14 dagen), of een sneltest (24 uur voor vertrek). De regels gelden ook voor kinderen boven de 10 jaar
Testcentra Testcentra Bioiatriki - Testcentra IASYS - Testcentra Euroclinic - Testcentra Athens Medical Group
Transit Geen specifieke regels
Openbaar vervoer/Veerboten Operationeel maar met beperking van het aantal passagiers. Het dragen van een masker is verplicht.
Taxi/Uber/enz Maximum 2 passagiers. Mondmasker verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Maximum 2 personen, minderjarigen en hulpbehoevenden niet meegerekend.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open. Mondkapje verplicht.
Winkels open
Tankstations Open
Restaurants open. Enkel buiten (terrassen).
Hotels Open
Attractieparken Open in lage risicogebieden
Musea, concertzalen, theaters Musea zijn open. Bioscopen en theaters in open lucht zijn open.
Stranden Open

Camping

Open voor dagbezoek open
Overnachten open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +302109461500, noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Griekenland
Beperkingen versoepeld vanaf 02 juni, 2021 : raadpleeg hier de overheidswebsite
Laatste update: 17/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Versoepeling van maatregelen. Informatie hierover vind je hier. .
Thuisblijven Neen
Afstand houden 2 m
Mondmasker Het mondkapje is verplicht op het openbaar vervoer, in winkels en overal waar social distancing niet mogelijk is. Kinderen tot 12 jaar zijn van deze verplichting vrijgesteld.
Verbod op groepsvorming Samenkomsten buiten tot 15 personen mogelijk.
Zelfquarantaine Ja, Verplicht bij symptomen van Covid-19 of voor personen die uit een risicoland komen en uit de lockdown counties.
Boete voor niet naleven richtlijnen Elke overtreding wordt bestraft met een boete van maximaal € 2.500, een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een combinatie van beide
Sportactiviteiten buiten. Ja

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Toerisme is verboden.
Quarantaine Iedereen die vanuit het buitenland in Ierland aankomt, moet 14 dagen in quarantaine. Reizigers uit landen categorie twee moeten in hotelquarantaine.
Negatieve Covidtest nodig Alle reizigers moeten een negatieve Covid-test kunnen voorleggen die binnen 72 uur is afgenomen.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Alle personen die vanuit het buitenland in Ierland aankomen, moeten een COVID-19-passagierslocatieformulier invullen.
Testlocaties 2 Particuliere bedrijven voeren tests uit op de luchthaven van Dublin.
Transit
Openbaar vervoer/Veerboten Mijd, waar mogelijk, het openbaar vervoer. Beperkingen op het aantal passagiers tot 50% van de capaciteit om een sociale afstand te kunnen respecteren. Gelaatsmaskers verplicht. (Boete voor niet-naleving € 2.500 en/of zes maanden in de gevangenis); De veerboten zijn alleen voor vrachtvervoer, met een gereduceerde dienstregeling. Enkel essentiële reizen naar het buitenland.
Taxi/Uber/enz Ja, mondkapje verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Beperkt vliegverkeer (vrachtvluchten, etc.)
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Afgeraden. Mondmasker verplicht indien niet van hetzelfde gezin.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels De meeste winkels zijn open.
Tankstations Open
Restaurants Gesloten, enkel meeneemmaaltijden.
Hotels Enkel open voor essentiële verblijven.
Attractieparken Gesloten. Dierenparken en kinderboerderijen zijn open.
Musea, concertzalen, theaters Open
Stranden/Zwembaden Buitenruimtes en toeristische sites zijn open - daar waar mensen zich vrij kunnen bewegen en waar social distancing kan worden gehandhaafd

Camping

Open voor dagbezoek Gesloten
Overnachten Gesloten
Gedeeld sanitair Gesloten

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +35316497460 (AAI) , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS.

Internet

landenfiche /
Gedeeltelijke lockdown. Personen met een digitaal Covid-certificaat van de EU mogen ook in heel Italië reizen, ongeacht de plaatselijke beperkingen.
Laatste update: 23/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeeltelijke lockdown. Vier beperkingniveaus in Italië, zie boven. Huidig regionaal beperkingsniveau: WIT niveau: Abruzzen, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, Lazio, Ligurië, Lombardije, Molise, Piemonte, Provincia Autonoma di Trento, Puglia, Sardegna, Umbrië, Veneto, Basilicata, Calabrië, Campanië, Marche, Provincia Autonoma di Bolzano, Sicilië, Toscana; GEEL niveau: Valle d'Aosta; ORANJE niveau: geen; ROOD niveau: geen Afhankelijk van de epidemiologische situatie kunnen verdere plaatselijke beperkingen van kracht zijn. Italië heeft een groene pas ingesteld voor gevaccineerde personen (binnen 6 maanden), genezen personen (binnen 6 maanden) en negatieve resultaten van moleculaire of antigenische tests (binnen de laatste 48 uur). Verplaatsingen van personen met het digitale EU-covid-certificaat zijn in heel Italië toegestaan, ongeacht de plaatselijke beperkingen.
Thuisblijven Ja. Avondklok behalve in witte zones.
Afstand houden 2 m voor sportactiviteiten - 1 m voor andere activiteiten
Mondmasker Overal verplicht bij gebruik openbaar vervoer en in gesloten ruimtes. Buiten enkel verplicht waar het druk kan zijn (pleinen, straten, promendades). Verplicht vanaf 6 jaar.
Verbod op groepsvorming Publieke evenementen zijn enkel toegestaan indien ze statisch zijn en social distancing en andere regels gerespecteerd worden.
Zelfquarantaine Ja, Verplicht bij symptomen Covid-19.
Boete voor niet naleven richtlijnen Tussen € 400 en €3.000. Indien de overtreding het gebruik van een voertuig betreft kan de boete tot € 4000 oplopen. Bij herhaling worden de boetes verdubbeld.
Sportactiviteiten buiten. Enkel individuele fysieke of sportieve buitenactiviteiten zijn toegestaan, tenzij de personen samenwonen (wedstrijdsport inbegrepen). Fysieke of sportieve binnenactiviteiten zijn alleen individueel toegestaan (wedstrijdsport inbegrepen). Zwembaden en fitnesscentra zijn gesloten.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Europees digitaal coronacertificaat: geen beperkingen voor reizen in de EU voor gevaccineerden, mensen die hersteld zijn en negatieve moleculaire of antigenische swabtestresultaten. Tot 31 juli zijn verplaatsingen over de Italiaanse grens toegestaan binnen 60 km van huis.De landen van herkomst zijn ingedeeld in groepen met verschillende beperkingen: A. San Marino en Vaticaanstad: geen beperkingen. B. Landen en gebieden met een laag risico. Personen uit een van deze landen, hoeven alleen een verklaring in te vullen waarin zij aangeven welk land zij de laatste 14 dagen voor hun aankomst hebben bezocht en waarom zij zijn gereisd. Momenteel staan er geen landen op deze lijst. C. België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken (met inbegrip van de Faeröer en Groenland), Estland, Finland, Frankrijk (met inbegrip van Guadeloupe, Martinique, Guyana, Réunion, Mayotte en met uitzondering van andere overzeese gebieden buiten het Europese vasteland), Duitsland, Griekenland, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland (met uitzondering van de buiten het Europese vasteland gelegen gebieden), Polen, Portugal (met inbegrip van de Azoren en Madeira), Tsjechië, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje (met inbegrip van de gebieden in Afrika), Zweden, Hongarije, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein, Zwitserland, Andorra en Monaco. Personen die naar Italië reizen vanuit een land van lijst C (op voorwaarde dat zij in de voorafgaande 14 dagen niet op doorreis zijn geweest door een land van lijst D of E, of dat zij een dergelijk land hebben bezocht) hoeven de reden van hun reis niet te rechtvaardigen, moeten een digitaal formulier invullen en moeten het digitale Covid-certificaat van de EU overleggen waaruit blijkt dat de betrokkene volledig tegen Covid-19 is ingeënt, van Covid-19 is hersteld of binnen de laatste 48 uur voor aankomst in Italië een negatieve snelle antigenische of moleculaire testuitslag heeft gekregen. Personen die in Italië aankomen zonder negatief resultaat van een moleculaire of antigenische swabtest: moeten de preventiedienst van hun lokale gezondheidsautoriteit op de hoogte brengen van hun aankomst in/terugkeer naar Italië, moeten zich gedurende 10 dagen onder medisch toezicht zelfisoleren; na de periode van zelfisolatie is een nieuwe moleculaire of antigenische test verplicht. !!! Van 21 juni tot 30 juli moeten personen die in de voorafgaande 14 dagen in het Verenigd Koninkrijk hebben verbleven of op doorreis zijn geweest: binnen 48 uur voor binnenkomst in Italië een swab afnemen, gedurende 5 dagen zelfisolatie toepassen en aan het eind van de zelfisolatieperiode opnieuw een swab afnemen. D. Australië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Republiek Korea, Singapore, Thailand: personen die uit deze landen moeten een verklaring invullen en onder medisch toezicht gedurende 14 dagen in quarantaine gaan op hun eindbestemming in Italië, die zij met eigen vervoer of met een aansluitende vlucht (zonder de transitzone van de luchthaven te verlaten) moeten bereiken. E. Alle andere landen die niet in de vorige lijsten zijn opgenomen : er gelden geen beperkingen voor Italiaanse/EU/Schengen-burgers en hun familieleden. Personen die niet tot bovengenoemde groep behoren, mogen Italië alleen binnenkomen vanuit landen van groep E om essentiële redenen. Zij moeten een verklaring invullen en gedurende 14 dagen in quarantaine gaan op hun eindbestemming in Italië, die zij uitsluitend met eigen vervoer of een aansluitende vlucht (zonder de transitzone op de luchthaven te verlaten) mogen bereiken. Meer gedetailleerde informatie en links naar de regelgeving zijn hier te vinden.
Quarantaine Zie boven.
Negatieve Covidtest nodig Zie boven
Vaccinatiebewijs Neen. Italië heeft een groene pas ingesteld voor gevaccineerde personen (binnen 6 maanden), genezen personen (binnen 6 maanden) en negatieve resultaten van moleculaire of antigenische tests (binnen de laatste 48 uur). Personen met een groene pas mogen in heel Italië reizen, ongeacht het niveau van de beperkingen. Europees digitaal coronacertificaat: geen reisbeperkingen in de EU voor gevaccineerden, mensen die hersteld zijn en negatieve moleculaire of antigenische testresultaten.
Andere reisdocumenten Bij aankomst in Italië moet er een verklaring ingevuld worden. Het document vind je hier. . Italië heeft een groene pas ingesteld voor gevaccineerde personen (binnen 6 maanden), genezen personen (binnen 6 maanden) en negatieve resultaten van moleculaire of antigenische tests (binnen de laatste 48 uur). Personen met een groene pas mogen in heel Italië reizen, ongeacht het niveau van de beperkingen. De Europese pas is geldig in Italië.
Testlocaties Men kan naar privé-laboratoria gaan die door de Regionale Gezondheidsdienst erkend zijn.
Transit Zie boven.
Openbaar vervoer/Veerboten Toegestaan mits beperkingen zoals beperking passagiers, verplichting mondmasker.
Taxi/Uber/enz Mondkapje verplicht
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Ja, zolang men zich kan houden aan dezelfde regel van sociale afstand die geldt voor alle niet-geregeld vervoer: de bestuurder moet zich alleen voorin het voertuig bevinden, met een maximum van twee passagiers per rij zitplaatsen achter zich, en alle passagiers moeten een gezichtsmasker dragen. Passagiers mogen alleen geen gezichtsmaskers dragen als er een beschermende barrière (plexiglas of andere) is tussen de voorste en achterste rijen stoelen, in welk geval er alleen de bestuurder aan de voorzijde van het voertuig en slechts één passagier aan de achterzijde mag zitten. Geen van deze regels is echter van toepassing als de inzittenden van het voertuig alle leden van hetzelfde huishouden zijn.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open met beperkingen.
Winkels Open met toegangsbeperkingen. Gesloten in rode zones.
Tankstations Open
Restaurants Witte zone: Open met toegangsbeperkingen. Gele zone: open met toegangsbeperkingen. Gesloten in oranje en rode zones. Afhaalmaaltijden mogelijk.
Hotels Open met toegangsbeperkingen
Attractieparken Open in witte zones; open vanaf 15 juni in gele zones; gesloten in rode en oranje zones.
Musea, concertzalen, theaters De musea zijn geopend in de GELE en WITTE zones, met toegangsbeperkingen. Concertzalen, theaters en bioscopen zijnopen in de GELE en WITTE zones, met strenge toegangsbeperkingen.
Stranden Open met toegangsbeperkingen

Camping

Open voor dagbezoek Open met toegangsbeperkingen
Overnachten Open met toegangsbeperkingen
Gedeeld sanitair Open met toegangsbeperkingen

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : 800 116 800 (ACI), noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Italië
Men moet een negatieve PCR-test van minder dan 48 voorleggen bij aankomst. Gedeeltelijke lockdown. Geleidelijke versoepelingen.
Laatste update: 17/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeeltelijke lockdown. Versoepeling van de coronamaatregelen.
Thuisblijven Niet verplicht tenzij je covid-19 symptomen vertoont, of als je in quarentaine bent
Afstand houden 1,5m (binnen en buiten)
Mondmasker Verplicht voor alle openbaar vervoer, winkels en winkelcentra, tankstations, postkantoren, banken, dienstverleners (kappers etc.). Voor openbare ruimtes in de open lucht zijn gezichtsmaskers verplicht wanneer een sociale afstand van 1,5 m niet mogelijk is. Verplichting geldt niet voor kinderen tot 11 jaar.
Verbod op groepsvorming Openbare bijeenkomsten zijn beperkt tot 25 personen en privébijeenkomsten tot 10 personen.
Quarantaine Ja, 10 dagen.
Boete voor niet naleven richtlijnen 1050€ tot 15800€
Sportactiviteiten buiten. Toegelaten, maar sportevenementen moeten doorgaan zonder publiek.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Burgers uit het EU/Schengengebied kunnen Kroatië zonder beperkingen binnenkomen vanuit de "groene zones". Vanuit andere gebieden moeten reizigers een negatieve COVID-19 PCR-test van minder dan 48u. voorleggen of op eigen kosten bij aankomst in Kroatië een PCR-test ondergaan en in zelfisolatie blijven tot een negatief resultaat is verkregen. Niet-EU-reizigers kunnen Kroatië binnenkomen en daar blijven als ze binnen 48 uur voor binnenkomst een negatieve PCR-test hebben. Zonder deze test moeten ze een isolatieperiode van 14 dagen ondergaan. Meer informatie vind je hier.
Quarantaine Reizigers uit een risicogebied moeten 10 dagen in quarantaine als ze geen negatieve PCR-test van minder dan 48u. kunnen voorleggen.
Negatieve Covidtest nodig Ja, een negatieve PCR-test van minder dan 48u., zoniet test bij aankomst en 10 dagen quarantaine. Voor kinderen tot 7 jaar, die reizen met hun ouders met de nodige attesten van test of vaccinatie, geldt deze verplichting niet. Zie boven.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten De Kroatische autoriteiten moedigen reizigers uit de EU en van buiten de EU die in het land verblijven (en niet op doorreis zijn) aan om het niet-verplichte online registratieformulier voor aankomst in te vullen, zodat de grensovergang sneller verloopt en mensen kunnen worden getraceerd in geval van een virusuitbraak.
Testcentra Meer informatie vind je hier.
Transit Reizigers op doorreis door Kroatië moeten geen negatieve PCR-test voorleggen indien ze binnen de 12u. Kroatië verlaten.
Openbaar vervoer/Veerboten Operationeel. Mondkapje verplicht.
Taxi/Uber/enz Toegestaan
Binnenkomend vliegverkeer Ja met beperkingen.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Geen beperkingen, mondkapje aangeraden

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open met beperkingen. Mondmasker verplicht en afstand houden
Winkels Open met beperkingen. Mondmasker verplicht. Tot 22:00 uur
Tankstations Open met beperkingen. Mondmasker verplicht. Tot 22:00 uur
Restaurants Restaurants en bars zijn gedeeltijk open : alleen terassen en tot 22:00u. Afhaalmaaltijden mogelijk.
Hotels Open met social distancing, beperkt aantal gasten, gebruik van mondkapje, binnen worden maaltijden enkel aan de gasten aangeboden
Attractieparken Open met social distancing.
Musea, concertzalen, theaters Open met social distancing.
Stranden Open met social distancing.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +38511987 (HAK),noodnummer : 112
Internet COVID 19 ; CORONAVIRUS CORONANIEUWS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Kroatië
De grenzen zijn open. Gedeeltelijke lockdown.
Laatste update: 03/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeelteljke lockdown. Avondklok van 24u. tot 6u. Cafées en restaurants zijn open van 6u tot 22u onder strikte voorwaarden.
Thuisblijven Neen
Afstand houden 2 m
Mondmasker Ja, in openbare plaatsen waar de sociale afstand niet kan worden gewaarborgd. Verplichting geldt vanaf de leeftijd van 6 jaar.
Verbod op groepsvorming Maximaal 150 personen voor bijeenkomsten. Indien meer dan 4 personen binnen of buiten, respecteer dan een afstand van 2m, reservatie van zitplaatsen en mondmasker verplicht.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja
Sportactiviteiten buiten. Ja, tot max. 4 personen. Sportfaciliteiten gesloten.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Open
Quarantaine Bij ziektesymptomen verplichte quarantaine.
Negatieve Covidtest nodig PCR-test vereist bij binnenkomst met het vliegtuig, test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Uit niet-EU-landen, aanvullende test op de luchthaven.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Neen
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier.
Transit Toegestaan
Openbaar vervoer/Veerboten Ja, maar met beperkingen. Mondmasker verplicht.
Taxi/Uber/enz Mondkapje verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan, Mondkapje verplicht, indien niet van hetzelfde gezin.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Restaurants en bars zijn open tot 22u. onder strikte voorwaarden.
Hotels Open
Attractieparken Open
Musea, concertzalen, theaters Open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +35226000 (ACL) , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Luxemburg
Gedeeltelijke lockdown. Veiligheidsregio's kunnen per regio specifieke (aanvullende) maatregelen nemen. Een negatieve covid-test is verplicht voor reizen per vliegtuig, bus of trein. De test moet uiterlijk 72 uur voor aankomst in Nederland worden uitgevoerd. Vanaf 5 juni worden enkele maatregelen tegen het coronavirus opgeheven. Meer informatie vind je hier . De veiligheidsregio's kunnen per regio specifieke (aanvullende) maatregelen nemen.
Laatste update: 16/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeeltelijke lockdown. Veiligheidsregio's kunnen per regio specifieke (aanvullende) maatregelen nemen.
Thuisblijven Neen. Mijd drukte.
Afstand houden 1,5 m, Geen social distancing voor kinderen tot 12 jaar. Jongeren tussen 13 en 18 jaar hebben geen social distancing onderling maar enkel met volwassenen.
Mondmasker Verplicht in alle openbare gelegenheden, zoals winkels en winkelcentra, openbaar vervoer, musea. Kinderen onder de 13 jaar zijn vrijgesteld. Het zal worden aangegeven met borden.
Verbod op groepsvorming Niet meer dan 3 personen (kinderen jonger dan 13 jaar zijn uitgesloten), tenzij ze tot één huishouden behoren, op een afstand van 1,5 m. Thuis max. 4 bezoekers.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja
Sportactiviteiten buiten. Max. 3 personen (kinderen jonger dan 13 jaar zijn uitgesloten), tenzij ze tot één huishouden behoren. Schreeuwen of zingen is niet toegestaan. Geen gebruik van alcohol of softdrugs na 20 uur.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Niet-essentiële reizen van buiten de EU, Schengen zijn niet toegestaan. Niet-essentiële reizen naar de EU voor inwoners van de volgende derde landen zijn toegestaan: Australië, Israel, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Singapore en China (inclusief Hongkong en Macau), als China Europese reizigers toestaat. Voor meer informatie, klik hier.
Quarantaine Reizigers uit een hoogrisicoland die negatief testen, moeten bij aankomst in Nederland 10 dagen zelfquarantaine houden. Als de test op de 5e dag na aankomst negatief is, kan de zelfquarantaine worden beëindigd.
Negatieve Covidtest nodig Reizigers (> 13 jaar) uit een hoogrisicoland moeten een negatief resultaat van de NAAT-test (PCR) hebben. Voor meer informatie, klik hier.
Vaccinatiebewijs Neen, maar een negatieve Covid-19 test moet voorgelegd worden indien men gevaccineerd is.
Andere reisdocumenten Alle personen die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen, ook kinderen jonger dan 13 jaar.
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier.
Transit Toegestaan
Openbaar vervoer/Veerboten Openbaar vervoer is operationeel. Mondmaskers verplicht voor personen ouder dan 13. Niet-essentiële reizen zijn afgeraden.
Taxi/Uber/enz Ja, mits social distancing, mondkapje, reservatie op voorhand en gezondheidscontrole.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan, Mondkapje verplicht.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open. Mondmasker verplicht.
Winkels Open. Mondmasker verplicht.
Tankstations Open. Mondmasker verplicht.
Restaurants De restaurants en bars zijn open van 6.00 tot 22.00 uur, reserveren is noodzakelijk, gezondheidscontrole, max. 4 personen behalve die tot één huishouden behoren en kinderen onder 13 jaar.
Hotels Open. Mondmasker in openbare ruimtes verplicht.
Attractieparken Open, max.i 4 personen tenzij ze deel uitmaken van hetzelfde huishouden of kinderen jonger dan 13 jaar).
Musea, concertzalen, theaters Musea, theatersen bioscopen zijn open. Reservatie en gezondheidscheck verplicht.
Stranden/Zwembaden Open, mits social distancing,

Camping

Open voor dagbezoek Open. Mondmasker in openbare ruimtes verplicht.
Overnachten Open. Mondmasker in openbare ruimtes verplicht.
Gedeeld sanitair Open. Mondmasker in openbare ruimtes verplicht.

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +31882692888 (ANWB) , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Nederland
De grenzen zijn gesloten. Quarantaine van 10 dagen verplicht. Gedeeltelijke lockdown.
Laatste update: 10/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Sociale lockdown: gasten thuis zijn afgeraden.
Thuisblijven Ja, als je koorts hebt, een hoest of verkouden bent - symptomen van Covid-19 - . In steden met een hoog aantal covid-gevallen zoveel mogelijk thuis blijven.
Afstand houden 1m
Mondmasker Het is raadzaam om een masker te dragen bij het bezoeken van winkels of plaatsen waar u geen afstand van 1 m kunt houden. Kinderen zijn vrijgesteld.
Verbod op groepsvorming Verschillende regelingen in het land. In Oslo mag je 10 bezoekers hebben, meer als ze ingeënt zijn.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen tussen €1000 en €4000
Sportactiviteiten buiten. Ja, mits inachtname van sociale afstand.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Alleen voor inwoners van Noorwegen en niet-Noorse burgers die resident zijn in Noorwegen, mogen het land binnenkomen. Dit geldt ook voor burgers van de EER. Toerisme wordt sterk ontmoedigd.
Quarantaine 10 dagen quarantaine is verplicht.
Negatieve Covidtest nodig je moet in het bezit zijn van een recente negatieve covid-test (Max 48h)
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Neen
Transit Bij aankomst in Noorwegen moet je de covid-test doen en 10 dagen in quarantaine gaan. Enkel inwoners van Noorwegen mogen het land in.
Openbaar vervoer/Veerboten Ja, maar stappen of fietsen is aangeraden.
Taxi/Uber/enz Toegestaan.
Binnenkomend vliegverkeer Ja, met mondmasker
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open, mondmasker indien social distancing niet mogelijk.
Winkels Open, mondmasker indien social distancing niet mogelijk.
Tankstations Open
Restaurants Restaurants zijn open
Hotels Open
Attractieparken open. Gesloten in sommige regio's met hoge infectiecijfers
Musea, concertzalen, theaters open
Stranden/Zwembaden Open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +4686275757, noodnummer : 112
Internet COVID 19

Internet

landenfiche kom alles te weten over Noorwegen
Geen lockdown meer : heropening van toeristische diensten - met een bewijs vaccinatie tegen COVID-19, bewijs van herstel van COVID-19-infectie of bewijs van een negatief testresultaat mag men van een aantal diensten gebruik maken.
Laatste update: 23/06/2021

Algemene richtlijnen

lockdown geen lockdown
Thuisblijven Neen
Afstand houden 1 m
Mondmasker Verplicht in openbaar vervoer, openbare medische faciliteiten (bev, dokters, apothekers, ...), in de supermarkt, de bank, shops tankstations, de post en overal waar social distancing 2m niet mogelijk is. Uitzondering voor kinderen tot 6 jaar en voor personen die aan bepaalde ziektes lijden zoals asthma, chronische luchtwegenziektes,… Plaatstelijk zijn er bijkomende beperkingen. FFP2-masker verplicht in winkels en op het openbaar vervoeri.
Verbod op groepsvorming Overdag: binnen : max. 8 volwassenen en minderjarigen - buiten : 16 volwassenen en minderjarigen - Van 00.00 tot 5.00 uur: max. 4 volwassenen en 6 minderjarigen binnen en buiten
Zelfquarantaine Neen
Boete voor niet naleven richtlijnen € 25 - € 3600
Sportactiviteiten buiten. Ja, mits 2m. afstand houden, uitgezonderd voor mensen van hetzelfde gezin.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Ja, indien de regels gerespecteerd worden (zie onder).
Quarantaine Ja, met de volgende uitzonderingen: Personen die Oostenrijk binnenkomen uit de volgende landen zijn vrijgesteld van quarantaine, indien zij een bewijs kunnen overleggen van vaccinatie tegen COVID-19, een bewijs van herstel van COVID-19-infectie of een bewijs van een negatief testresultaat (niet ouder dan 72 uur (PCR-test) of 48 uur (antigeentest) of 24 uur na aankomst in Oostenrijk): Albanië, Andorra, Australië, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongkong, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macau, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Saudi-Arabië, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Verenigde Staten van Amerika, Vaticaanstad, Vietnam; Inreis uit het VK, Brazilië, India en Zuid-Afrika is alleen toegestaan voor Oostenrijkse of EU-burgers met een negatieve PCR-test en een verplichte quarantaine van ten minste 10 dagen. Personen uit niet hierboven vermelde landen zijn vrijgesteld van quarantaine indien zij een bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 of een bewijs van herstel van COVID-19-infectie kunnen overleggen. Een negatief testresultaat geeft geen vrijstelling van quarantaine bij binnenkomst in Oostenrijk. Personen die Oostenrijk binnenkomen zonder bewijs van vaccinatie, genezing of een negatief testresultaat, moeten binnen 24 uur na aankomst in Oostenrijk een test ondergaan en moeten een quarantaine van 10 dagen ondergaan. De quarantaine kan worden verkort als op de vijfde dag na aankomst een negatieve test wordt voorgelegd.
Negatieve Covidtest nodig zie "Quarantaine"
Vaccinatiebewijs Neen, Een vaccinatiebewijs kan een een negatieve PCR-test vervangen (zie boven).
Andere reisdocumenten Geen registratie voor reizigers uit Albanië, Andorra, Australië, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongkong, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macau, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noord-Mazedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Saudi-Arabië, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, VS, Vaticaanstad, Vietnam. Alle andere reizigers moeten voor aankomst inchecken (zie internetsite).
Testlocaties Informatie vind je hier.
Transit transit is toegestaan op voorwaarde dat men enkel essentiële stops maakt (tanken, sanitaire stop..). Registreren is niet verplicht
Openbaar vervoer/Veerboten Ja, mits FFP2-masker en, indien mogelijk, minstens 2m afstand tot andere mensen gehouden wordt.
Taxi/Uber/enz FFP2-masker verplicht
Binnenkomend vliegverkeer ja, behalve voor inkomende vluchten vanuit Brazilië, India of Zuid-Afrika.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Maximum 2 personen per autobank (chaufeur inbegrepen), Mondkapje verplicht.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open. Afstand houden (1 m) en FFP2-masker verplicht
Winkels Open
Tankstations Open.
Restaurants Restaurants en cafés zijn open mits beperkingen (Bezoekers hebben een bewijs van vaccinatie, bewijs van herstel van COVID-19-infectie of een bewijs van een negatieve testuitslag nodig. Binnen: max. 8 volwassenen en minderjarigen per tafel (geen beperking wanneer alle personen in hetzelfde huishouden). Buiten: max. 16 volwassenen en minderjarigen per tafel. Openingstijden: 5 tot 00 uur. Meer informatie kan je terugvinden op de website van austria.info
Hotels open. - Bezoekers hebben een bewijs van vaccinatie, bewijs van herstel van COVID-19-infectie of een bewijs van een negatieve testuitslag nodig. Bezoekers zonder bewijs van inenting of bewijs van genezing: tests moeten in Oostenrijk laten testen, wanneer zij gebruik willen maken van bepaalde hoteldiensten (bijv. gastronomie, kuuroorden, enz.). Meer informatie kan je terugvinden op de website van austria.info
Attractieparken open. Bezoekers moeten een bewijs van vaccinatie, bewijs van herstel van COVID-19-infectie of over een negatieve covidtest beschikken. Binnen : het aantal bezoeker is beperkt. De bezoekers zijn ook verplicht zich te laten registrerenen en moeten een mondmasker dragen
Musea, concertzalen, theaters Musea: open met beperkingen (beperkt aantal bezoekers, afstand houden en een mondmasker is verplicht). concertzalen, theaters: het aantal bezoekers is beperkt tot 75´% van de capaciteit
Stranden/Zwembaden Open, mits social distancing.

Camping

Open voor dagbezoek open
Overnachten open
Gedeeld sanitair open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +4312512000 (OEAMTC), noodnummer : 112
Internet OEAMTC

Internet

landenfiche kom alles te weten over Oostenrijk
Een negatieve test is verplicht om het land binnen te komen. Voor de Azoren en Madeira gelden uitzonderingsmaatregelen. De landsgrenzen zijn nu open.
Laatste update: 17/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeelteljke lockdown
Thuisblijven Aangeraden.
Afstand houden 2 m
Mondmasker Verplicht binnen en buiten. Verplichting geldt vanaf de leeftijd van 10 jaar.
Verbod op groepsvorming Neen
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja
Sportactiviteiten buiten. Toegestaan mits inachtname van de social distancing.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen Open, ook voor toerisme
Quarantaine Ja voor de personen komende van Brasilië, Zuid-Afrika, Cyprus, Bulgarije, Tsjechische Republiek , Litouwen India en Zweden.
Negatieve Covidtest nodig Ja, van minder dan 72u. Niet nodig voor kinderen tot 10 jaar.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Neen. De Eu-coronacertificaten worden getest.
Testcentra Prive testcentra vind je hier .
Transit Geen regels
Openbaar vervoer/Veerboten Rijdt mits beperkingen.
Taxi/Uber/enz Mondkapje verplicht
Binnenkomend vliegverkeer Ja, maar niet van alle landen.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Mondkapje verplicht.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open tot 21u. tijdens de week en tot 19u. tijdens het weekend.
Tankstations Open
Restaurants Restaurants open voor een maximum van 6 personen per tafel binnen en max. 10 personen per tafel op het terras.
Hotels Open.
Attractieparken Open
Musea, concertzalen, theaters Open tot 21u.30
Stranden Open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +351219429113 (ACP) , noodnummer : 112
Internet CORONA-19

Internet

landenfiche om alles te weten over Portugal.
Reizigers uit België moeten in quarantaine. Toerisme verboden.
Laatste update: 17/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Neen, maar wel beperkingen.
Thuisblijven Nog steeds aanbevolen.
Afstand houden 2 m en 3 m zonder masker.
Mondmasker Verplicht binnen in openbare ruimtes, buiten waar social distancing niet mogelijk is en op straat. Kinderen tot 6 jaar zijn vrijgesteld.
Verbod op groepsvorming Buiten samenkomen is toegestaan tot maximaal 50 personen. Mensen mogen samenkomen bij georganiseerde openbare evenementen en openbare bijeenkomsten waarvan de organisator bekend is. Er is geen maximumaantal deelnemers, maar de volgende beperkingen moeten in acht worden genomen: het aantal personen binnen is beperkt tot één deelnemer per 10 m2 binnenruimte of meer deelnemers in het geval van personen uit eenzelfde gezin, het aantal personen buiten is beperkt tot één deelnemer per 10 m2 of meer deelnemers in het geval van personen uit eenzelfde gezin, de onderlinge afstand tussen de deelnemers moet ten minste 1,5 meter bedragen, behalve tussen personen uit eenzelfde gezin, het dragen van beschermende maskers is verplicht voor deelnemers aan evenementen of bijeenkomsten binnen.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja
Sportactiviteiten buiten. Zowel buiten- als binnensportactiviteiten zijn toegestaan.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grenzen zijn open, maar enkel voor essentiële reizen, geen toerisme.
Quarantaine Een persoon die afkomstig is uit een land op de rode lijst, wordt tien (10) dagen in quarantaine geplaatst wegens mogelijke besmetting met het SARS-CoV-2-virus. De betrokkene wordt echter niet in quarantaine geplaatst indien hij aan de grens de volgende documenten voorlegt: een bewijs van een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur uit de Europese Unie of het Schengengebied, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, of een bewijs van een positieve PCR-test van meer dan tien maar minder dan zes maanden, of een attest van een arts waaruit blijkt dat de betrokkene SARS-CoV-2 heeft opgelopen en dat er sinds het begin van de symptomen niet meer dan zes maanden zijn verstreken of een bewijs van inenting tegen covid-19 met bepaalde vaccins en dat sinds de inenting een passende periode is verstreken. Geaccepteerde vaccins: Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Gamele (Sputnik V), vaccins van de Indiase fabrikant Serum Institute / AstraZeneca en het Chinese Sinovac Biotech en Sinopharm. Negatieve PCR-testresultaten worden ook erkend bij controleposten van categorie A op internationale vliegroutes voor binnenkomst in Slovenië zonder in quarantaine te worden geplaatst, indien zij in Servië en Turkije zijn afgegeven.De Sloveense lijst van groene, oranje en rode landen is hier beschikbaar. Kinderen, die nog geen 15 jaar oud zijn en de grens oversteken met een naast familielid dat niet in quarantaine moet of aan wie de toegang tot de Slovenië niet is geweigerd, moeten niet in quarantaine en moeten geen negatieve PCR-test voorleggen.
Negatieve Covidtest nodig Zie boven. De Sloveense lijst van groene, oranje en rode landen is hier beschikbaar. Kinderen, die nog geen 15 jaar oud zijn en de grens oversteken met een naast familielid dat niet in quarantaine moet of aan wie de toegang tot de Slovenië niet is geweigerd, moeten niet in quarantaine en moeten geen negatieve PCR-test voorleggen.
Vaccinatiebewijs Zie boven
Andere reisdocumenten Neen
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier en ook hier.
Transit Transit is toegestaan. Uitzonderingen voor het overschrijden van de grens zonder quarantaine en negatieve PCR-test of snelle antigeentest (HAG) zijn voor een persoon die gedetacheerd is bij of uit de internationale vervoerssector, een persoon die het vervoer van goederen of personen van of naar de Republiek Slovenië in commercieel verkeer uitvoert (zij moeten Slovenië binnen 8 uur na het overschrijden van de grens verlaten) en een persoon die op doorreis is door de Republiek Slovenië en deze niet later dan 6 uur na binnenkomst verlaat (de route moet worden afgelegd zonder onnodig te stoppen en de doorreisroute te verlaten). Passagiers kunnen onderweg dringende transittaken uitvoeren, zoals tanken, stoppen voor fysiologische behoeften, maar niet overnachten).
Openbaar vervoer/Veerboten Operationeel
Taxi/Uber/enz Toegestaan
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan, maar mondmasker verplicht.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open.
Winkels Open.
Tankstations Open
Restaurants Terrassen van cafés en restaurants mogen openen tussen 5u en 22u. Afhaalmaaltijden zijn mogelijk.
Hotels Open, hotelbezetting kan slechts 75% zijn, gasten moeten een bewijs van ziekte, vaccinatie of een negatieve test.
Attractieparken Gesloten.
Musea, concertzalen, theaters Bibliotheken, galerijen en musea zijn open. Theaters, cinema's en concertzalen zijn gesloten.
Stranden/Zwembaden Open met beperkingen (social distancing van 1,5m op het strand en 2m in zee.). Zwembaden open.

Camping

Open voor dagbezoek Gesloten
Overnachten Gesloten
Gedeeld sanitair Gesloten.

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : 1987 in het hele land , +38615305353 op de snelweg (AMZS), noodnummer : 112
Internet CORONA

Internet

landenfiche Kom alles te weten over Slovenië.
Het is mogelijk zich te verplaatsen tussen Autonome Regio’s. Het zijn de Autonome Regio’s die bepalen welke restricties gelden op hun grondgebied. Alle reizigers die in Spanje aankomen moeten een PCR Covid19 -negatieve test van minder dan 48u voor uw aankomst in Spanje voorleggen.
Laatste update: 16/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Het is opnieuw mogelijk zich te verplaatsen tussen Autonome Regio’s. Het zijn de Autonome Regio’s die bepalen welke restricties gelden op hun grondgebied. Telewerken wordt aangemoedigd in bedrijven.
Thuisblijven Neen, behalve in bepaalde regio's.
Afstand houden 2 m
Mondmasker Verplicht overal en altijd in Spanje,zelfs indien de sociale afstand kan gegarandeerd worden. Kinderen tot 6 jaar zijn vrijgesteld van de verplichting.
Verbod op groepsvorming Toegestaan, maar beperkt. De beperkingen kunnen per provincie, stad of dorp verschillen. De regionale overheid beslist op basis van de epidemiologische situatie. Samenkomsten in privéwoningen worden ontmoedigd. De aanbeveling van het ministerie van Volksgezondheid voor het hele land is om niet samen te komen.
Zelfquarantaine 10 dagen quarantaine voor reizigers komende van Colombia, Peru, Zuid-Afrika, Brasilië, Botswana, Ghana, Mozambique, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Kenya, de Comoren
Boete voor niet naleven richtlijnen € 100 - € 60,000
Sportactiviteiten buiten. Toegestaan mits social distancing en mondmasker

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grenzen zijn open voor de landen van het EU-/Schengengebied. Spanje accepteert geen reizigers uit China, Marokko en Algerije. De grens met Marokko blijft gesloten tot 10 juni. Vluchten vanuit Brazilië en Zuid-Afrika zijn geschorst, enkel vluchten met Spanjaarden of Spaanse residenten worden toegelaten.
Quarantaine Niet voor reizigers uit de EU en uit de Schengenlanden.
Negatieve Covidtest nodig Alle reizigers die in Spanje aankomen moeten een PCR Covid19 negatieve test voorleggen die binnen 48 uur voor aankomst moet zijn uitgevoerd. Deze verplichting geldt niet voor kinderen tot 6 jaar.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Een gezondheidsverklaring, opgesteld in hun land van herkomst, moet vermelden dat men geen symptomen van Covid19 vertoont.
Testlocaties De PCR-test is gratis verkrijgbaar via de Spaanse volksgezondheidsdienst, door contact op te nemen met het centrum voor eerstelijnsgezondheidszorg of de speciale Covid-hulplijn in de regio's. De artsen zullen de test bestellen en u naar het erkende ziekenhuis of de erkende kliniek sturen. Er bestaat geen officieel document met een lijst van ziekenhuizen of laboratoria in het nationale gezondheidsstelsel. Veel particuliere laboratoria, klinieken en ziekenhuizen bieden PCR-tests tegen betaling aan. Er moet van tevoren een afspraak worden gemaakt. Er is geen officieel document of lijst van covid test sites. Als iemand een particuliere ziektekostenverzekering heeft, is het raadzaam om eerst contact met hen op te nemen en info te krijgen over een betrouwbare kliniek.
Transit Reizigers uit België moeten bij aankomst een negatieve Covidtest van minder dan 72u. voorleggen.
Openbaar vervoer/Veerboten Mogelijk mits beperkingen. Mondmasker verplicht.
Taxi/Uber/enz Mondkapje verplicht
Binnenkomend vliegverkeer Ja.Reizigers die in Spanje aankomen via een buitenlandse luchthaven of haven moeten, voor ze vetrekken, een document invullen op deze website om een QR-code te bekomen die men moet tonen bij aankomst in Spanje.  e procedure is in deze video in het Engels uitgelegd.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan mits dragen mondmasker.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Bars en restaurants zijn open met beperkingen in capaciteit en tijd. De meeste regio's hebben de consumptie binnenshuis verboden. Restaurantbeperkingen zijn afhankelijk van de provincie waarin het restaurant zich bevindt. Burgers en reizigers moeten zich vooraf informeren. Restaurants zijn beperkt tot 75% van hun capaciteit buiten en tot 50% of 30% van hun capaciteit binnen, moeten om 22.00 uur sluiten en het verbruik aan de toog is niet toegestaan. Slechts 6 personen kunnen samen aan dezelfde tafel zitten.  Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de lokale eisen en beperkingen voordat u een restaurant bezoekt. De beperkingen zijn voortdurend aan verandering onderhevig.
Hotels Open, met verschillende beperkingen afhankelijk van het gebied waar het zich bevindt en de epidemiologische situatie. Sommige hotels sluiten wegens een gebrek aan reservaties. Het is raadzaam om zich vooraf te informeren.
Attractieparken Geopend met inachtname van de voorzorgsmaatregelen en capaciteitsbeperkingen. Ze kunnen worden gesloten in gebieden met hoog risico.
Musea, concertzalen, theaters Open met respect voor voorzorgsmaatregelen en capaciteitsbeperkingen die elke dag kunnen veranderen. De concertzalen zijn gesloten. In de regio Madrid moeten groepsbezoeken aan tentoonstellingen of musea worden beperkt tot 6 personen. In sommige gebieden kunnen ze worden gesloten als ze geen klanten hebben of zich in gebieden met epidemiologische problemen bevinden.
Stranden/Zwembaden Open met capaciteitsbeperkingen en hygiëneregels.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +34915949347 (RACE), noodnummer : 112
Internet COVID 19

Internet

landenfiche kom alles te weten over Spanje
De grenzen zijn open. Reizigers die naar Turkije gaan moeten een negatieve PCR-test van minder dan 72u. kunnen voorleggen bij aankomst.
Laatste update: 16/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeeltelijke lockdown. Avondklok voor alle Turkse burgers en inwoners van 22.00 uur tot 5.00 uur en op zondag de hele dag. De avondklok geldt niet voor toeristen. Roken in het openbaar is verboden.
Thuisblijven Zie boven.
Afstand houden 2 m
Mondmasker Mondmaskers verplicht, ook voor kinderen, op alle openbare plaatsen in het ganse land ( cafés, restaurants, scholen, shoppingcenters, kantoren, fabrieken, …) Kinderen wordt afgeraden naar supermarkten en shopping centra te gaan.
Verbod op groepsvorming Bijeenkomsten afgeraden.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja, afhankelijk van de overtreding.
Sportactiviteiten buiten. Ja, indien men social distancing respecteert.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grenzen zijn open. Meer informatie vind je hier
Quarantaine Neen
Negatieve Covidtest nodig Negatieve PCR-test van minder dan 72u.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Neen
Testlocaties PCR-tests zijn alleen gratis beschikbaar via de National Health Service door contact op te nemen met het Primary Care Health Center of de speciale Covid-hotline (184) in de regio's. Het is ook mogelijk om tegen betaling een PCR-test te laten doen in privéklinieken en -ziekenhuizen. Een afspraak vooraf is niet nodig. Er zijn in het hele land veel klinieken en privéziekenhuizen die de PCR-test aanbieden.
Transit Toegestaan.
Openbaar vervoer/Veerboten Het gebruik van het openbaar vervoer is verboden voor mensen onder de 20 en boven de 65 jaar.
Taxi/Uber/enz Toegestaan
Binnenkomend vliegverkeer Binnenlandse en internationale vluchten mogelijk.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Voor mensen van 65 jaar en ouder is een interstedelijke reisvergunning nodig om de stad waar ze zich bevinden te verlaten. Deze vergunning kan worden verkregen door te bellen naar 199 of door een aanvraag in te dienen op het e-devletsysteem.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open. Mondkapje verplicht. Op zondag open (alle voedingswinkels ook markten) van 10u tot 17u voor essentiële boodschappen.
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Open. Max. 2 personen per tafel binnen en 3 personen per tafel buiten. Afhaalmaaltijden mogelijk van maandag tot zaterdag van 7u tot 21u. Thuislevering van maandag tot zaterdag van 9u tot 12u. en op zondag van 7u tot 12u. Restaurants in hotels zijn open voor hotelgasten.
Hotels Erkende hotels zijn open.
Attractieparken Gesloten
Musea, concertzalen, theaters Open. Mondmasker verplicht. Beperking aantal bezoekers.
Stranden/Zwembaden Gesloten

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +902165600724 (Marm Assistance), noodnummer : 112
Internet COVID 19

Internet

landenfiche Kom alles te weten over Turkije.
Versoeplingsplan van de maatregelen voor Engeland en voor Schotland..
Laatste update: 17/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Lockdown wordt versoepeld. Klik hier voor de maatregelen in Engeland , in Schotland, in Wales en en in Noord-Ierland.
Thuisblijven Neen
Afstand houden 1m in Engeland en 2 m in Schotland, in Noord-Ierland en Wales.
Mondmasker Een mondmasker is verplicht bij het nemen van het openbaar vervoer en in ziekenhuizen en aangeraden in winkels en op andere plaatsen waar de sociale afstand niet kan gegarandeerd worden. In Schotland en in Engeland is het mondkapje verplicht in winkels. Mondkapje verplicht in musea, galleries, cinema's en gebedshuizen in Engeland. De verplichting geldt vanaf 11 jaar in Engeland en Wales, vanaf 5 jaar in Schotland, vanaf 13 jaar in Noord-Ierland. Het dragen van een mondmasker is aangeraden waar social distancing niet mogelijk is.
Verbod op groepsvorming Engeland: Tot maximum 6 personen of 2 gezinnen. Schotland: Tot 6 volwassenen uit 6 afzonderlijke huishoudens kunnen elkaar buitenshuis ontmoeten. Kinderen onder de 12 jaar tellen niet mee in huishoudens of als ze elkaar buitenshuis ontmoeten. Wales: Max. 6 personen uit 6 verschillende huishoudens zijn toegstaan. Noord-Ierland: Maximaal 10 personen uit maximaal twee huishoudens kunnen samen buiten in een privétuin staan, maar je moet wel een sociale afstand bewaren. Kinderen van 12 jaar en jonger zijn niet in dit totaal inbegrepen.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja
Sportactiviteiten buiten. Ja mits inachtname social distancing en restricties door lockdown.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Enkel essentiële reizen. 10 dagen quarantaine voor elke reiziger. Klik hier voor de risicolanden . Voor meer détails over de quarantaine klik hier.
Quarantaine 10 dagen quarantaine
Negatieve Covidtest nodig Ja. Dit geldt niet voor kinderen tot 10 jaar.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Neen, De overheid heeft een aantal manieren geïntroduceerd waarop personen die gevaccineerd zijn, dat kunnen aantonen (bijvoorbeeld voor buitenlandse reizen). Dit kan via de Nationale Gezondheidsdienst app, of webiste, of op verzoek door het verstrekken van een officiële brief.
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier.
Transit Geen speciale beperkingen voor transit in luchthaven. Anderen moeten de quarantaineregels volgen.
Openbaar vervoer/Veerboten Een beperkt gebruik wordt aangeraden. De capaciteit is verminderd. Het mondmasker is verplicht.
Taxi/Uber/enz Engeland: mondkapje verplicht. Elders geen specifieke regels
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Afgeraden.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Engeland: open. Schotland: Open. Wales: open. Noord-Ierland: open.
Tankstations Open
Restaurants Engeland: Terrassen en binnen open. Schotland: Terrassen open tot 22u en binnen open tot 20u. Wales: Terrassen en binnen open. Noord-Ierland: Alleen afhaal- en leveringsdiensten.
Hotels Open in Schotland, gesloten in Engeland, Wales en Noord-Ierland.
Attractieparken Openluchtattracties zijn open.
Musea, concertzalen, theaters Enkel open voor buitenactiviteiten
Stranden Open

Camping

Open voor dagbezoek Open in Engeland, Schotlannd, Noord-Ierland en Wales.
Overnachten Zie boven
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +44800887766 (AA), noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Verenigd Koninkrijk
Reizen naar Zweden is voor de meeste Europese landen toegestaan, ook voor België, mits voorleggen van een negatieve PCR-test van minder dan 48 u.
Laatste update: 16/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Er is geen officiële lockdown in het land en geen verplichting om een mondmasker te dragen, behalve op luchthavens en in het openbaar vervoer tijdens de spits. Maar de overheid moedigt het werk thuis aan en de aanbeveling is om niet met iemand anders dan de mensen met wie je samenwoont om te gaan en om drukke buiten- en binnenomgevingen te vermijden. Van elke persoon, bewoner en bezoeker wordt verwacht dat hij of zij zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt om de aanbevelingen en voorschriften op te volgen die zijn ontwikkeld om de verspreiding van Covid 19 te voorkomen en te beperken.
Thuisblijven Ja, als je covid-19 symptomen hebt of iemand van je gezin en de corona-app je die instructie geeft.
Afstand houden 1,5 - 2 m
Mondmasker Mensen die in 2004 of eerder zijn geboren, worden aangeraden een mondmasker te dragen in het openbaar vervoer tijdens de spitsuren op weekdagen 7-9 en 16-18. Ook op binnenlandse en internationale luchthavens wordt het dragen van een mondmasker aanbevolen.
Verbod op groepsvorming Bij evenementen binnenshuis zonder eigen zitplaatsen zijn de deelnemers beperkt tot 8 personen. Binnenevenementen met aangewezen zitplaatsen zijn beperkt tot 50 deelnemers. Evenementen in de open lucht zonder eigen zitplaatsen zijn beperkt tot 100 deelnemers. Evenementen in de open lucht met aangewezen zitplaatsen zijn beperkt tot 500 deelnemers. Voor buitensporten geldt een maximum van 150 deelnemers.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja voor bedrijven.
Sportactiviteiten buiten. Ja, mits inachtname van sociale afstand met maximum 8 personen.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grens is open voor burgers uit de EU, het Verenigd Koninkrijk, EER, Australië, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Zuid-Korea, Thailand, op voorwaarde dat een negatieve Covid 19-test niet ouder dan 48 uur kan worden voorgelegd. Vanuit landen buiten de EU en EER zijn enkel essentiële reizen toegestaan.
Quarantaine Een quarantaine van 7 dagen is aangeraden, met een tweede test op dag 5.
Negatieve Covidtest nodig Ja, van minder dan 48u. Deze verplichting geldt voor personen vanaf 18 jaar.
Vaccinatiebewijs Neen
Andere reisdocumenten Neen
Transit Vliegtuigreizigers in transit moeten over een negatieve test op Covid 19 van minder dan 48u. beschikken. Enkel personen die toegang hebben tot het land mogen door Zweden reizen. Een negatieve Covid 19 test van niet meer dan 48 uur is verplicht.
Openbaar vervoer/Veerboten Mogelijk mits beperkingen zoals minder passagiers, minder trajecten, social distancing,… Men raadt aan het openbaar vervoer te mijden indien mogelijk. Tijdens de spits mondmasker verplicht voor wie ouder dan 16 jaar is..
Taxi/Uber/enz Toegestaan. Tussen de ritten moeten de contactpunten ontsmet worden.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan maar afgeraden

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open met beperkingen.
Winkels Open met beperkingen.
Tankstations Open
Restaurants Open met beperkingen (max. 4 personen per tafel, social distancing, zitplaatsen, sluiting om 20u.30, ..), In snackbars in shoppingcentra mag men enkel alleen aan een tafel eten. Sluitingsuur 22u30.
Hotels Open
Attractieparken Dierentuinen open mits reservatie. Pretparken zijn gesloten.
Musea, concertzalen, theaters Bioscopen en theaters zijn gesloten, omdat slechts 8 personen mogen deelnemen aan openbare bijeenkomsten. Een aantal musea is open met beperkingen. Verschillende theaters, concertzalen en musea bieden digitale voorstellingen aan via hun websites.
Stranden/Zwembaden Open, mits social distancing. Sommige badhuizen en badinrichtingen in de open lucht zijn open met reservering vooraf en een beperkt aantal bezoekers, maar vele zijn nog gesloten.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +4686275757, noodnummer : 112
Internet COVID 19 Crisisinformatie. CORONA

Internet

landenfiche Kom alles te weten over Zweden.
Versoepeling van de maatregelen ingezet. Voor detailinformatie over de de maatregelen in Zwitserland, klik hier..
Laatste update: 17/06/2021

Algemene richtlijnen

Lockdown Gedeeltelijke lockdown
Thuisblijven Ja, indien ziek of in quarantaine. Het is aangeraden zijn contacten zoveel mogelijk te beperken.
Afstand houden 1,5 m
Mondmasker Het dragen van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer, in alle gesloten openbare ruimten (restaurants, bioscopen, concertzalen, enz.) en in alle andere gesloten openbare ruimten (restaurants, bioscopen, concertzalen, enz.). ), met inbegrip van treinstations, in heel Zwitserland, op perrons in afwachting van de trein, buiten inrichtingen en voorzieningen zoals winkels, theaters, restaurants en bars, of op landbouwmarkten, in scholen, op de werkplek, tenzij de afstand tussen de werkplekken kan worden gehandhaafd (bijvoorbeeld in afzonderlijke kantoren), in drukbezochte voetgangersgebieden en daar waar de vereiste afstand niet kan worden aangehouden in de openbare ruimte. Kinderen tot 12 jaar zijn vrijgesteld.
Verbod op groepsvorming Het maximum aantal personen dat in openlucht mag samenkomen in particuliere en openbare bijeenkomsten bedraagt 50 in heel Zwitserland. Binnenshuis blijft het maximum aantal personen voor privé-bijeenkomsten 30 (kinderen inbegrepen).
Zelfquarantaine Ja. Mensen die gevaccineerd werden of reeds covid-19 hadden moeten niet langer in quarentaine
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja, tot CHF 10,000 voor niet naleven van quarantaine.
Sportactiviteiten buiten. Ja, met social distancing waar mogelijk. Bij amateurclubs is sporten met max 30 personen zijn toegestaan

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grenzen zijn open voor burgers van de EU, de Schengenlanden, het Verenigd Koninkrijk en de EFTA-landen.
Quarantaine Reizigers uit een hoge risicozone (waaronder België) moeten 10 dagen in quarantaine. Meer informatie vind je hier.
Negatieve Covidtest nodig Zwitserland heeft een eigen Covid-certificaat opgesteld dat vanaf 1 juli 2021 kan worden gebruikt. Verwacht wordt dat het Zwitserse certificaat compatibel zal zijn met het EU-certificaat, maar verdere details en verduidelijkingen van de Zwitserse regering zijn nog nodig. Ja, een negatieve PCR-test van minder dan 72u.voor iedereen uit een risicoland (zie boven) en voor iedereen , zonder uitzondering, die met het vliegtuig aankomt. Een negatieve sneltest van minder dan 24u. wordt ook aanvaard. Personen uit een risicoland moeten bovendien 10 dagen in quarantaine, die na 7 dagen kan opgeheven worden bij een negatieve test. Geen PCR-test nodig voor kinderen tot 12 jaar.
Vaccinatiebewijs Neen. De beperkingen blijven gelden voor personen die gevaccineerd zijn.
Andere reisdocumenten Iedereen die in Zwitserland aankomt moet online een verklaring invullen.. Dit geldt niet voor wie met de wagen komt.
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier.
Transit Geen beperkingen voor personen uit de Schengenzone. De quarantainemaatregel en de negatieve Covidtest zijn niet van toepassing voor personen op doorreis.
Openbaar vervoer/Veerboten Openbaar vervoer rijdt normaal. Mondmasker is verplicht.
Taxi/Uber/enz Operationeel. Mondmasker verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan, beperking door de kantons Luzern, Genève, Bern en Vaud: masker moet in de auto worden gedragen (voor mensen die niet samenwonen).

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open.
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants De restaurants zijn open met beperkingen : max. 4 personen per tafel, zittend consumeren, gegevensregistratie. Beperkingen kunnen verschillen van kanton tot kanton.
Hotels Open. Hun restaurant mag openblijven tot 23 uur voor hun hotelgasten.
Attractieparken Open
Musea, concertzalen, theaters Enkel de musea zijn open. Alle andere culturele zalen zijn gesloten. Evenementen (concerten, theaters, ...) zijn toegestaan met een maximum van 100 personen binnen en 300 personen buiten met de volgende regels: iedereen moet zitten en een masker dragen. Maximaal 50% van de capaciteit van de zaal.
Zwembaden open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : 0800140140 (TCS), noodnummer : 112
Internet COVID 19

Internet

landenfiche kom alles te weten over Zwitserland

Meer informatie

Is het land waar je naartoe wou gaan niet opgenomen in de lijst? Of heb je andere vragen over je reis?

Op de website van de Belgische diplomatie vind je al hun reisadvies, per bestemming.

Lid van Touring? Vraag gratis meer informatie aan bij onze informatiedienst (verkeersverwachtingen, toltarieven, reisroutes, reisdocumenten, douanerechten, brandstofprijzen, …).

Tel: +32 2 286 33 84 (9-12u en 14-17u op weekdagen)

E-mail: touringinfo@touring.be

Overal kunnen plaatselijke besmettingspieken van Covid-19 ontstaan die een snelle aanpassing van de maatregelen en een aangepast reisgedrag vereisen. Hou er rekening mee en volg de evolutie op de voet.

Jouw reisbijstand dekt ook Covid-19

Touring biedt in zijn reisbijstandsproducten nu ook dekking als je ziek wordt door Covid-19 in het buitenland. Dit geldt uiteraard niet in het geval van een reisvebod. Voor onze klanten die voor het reisverbod vertrokken en zich nog in het buitenland bevinden zullen we uiteraard nog steeds dekking verlenen.

Controleer vooraleer je boekt of er een positief reisadvies is voor jouw bestemming. Want medische bijstand is alleen geldig in landen waarvoor het licht op groen staat.

Ontdek onze reisbijstand