Image
Reizen inspiratie

Is mijn vakantiebestemming bereikbaar?

Sinds de verschijning van het coronavirus heeft elk land maatregelen getroffen om de verspreiding ervan te voorkomen. Wat zijn die maatregelen vandaag en is het mogelijk om naar je gekozen bestemming te reizen?

Hieronder kan je in één klik zien of een bepaald land reizigers toelaat, en krijg je een gedetailleerd overzicht van de geldende veiligheidsmaatregelen.

Je vindt hier onder andere informatie over algemene gezondheidsmaatregelen, reisbeperkingen (vervoer, grenzen, toerisme, …) en de toegang tot infrastructuren zoals supermarkten, restaurants, hotels enzovoort, maar ook informatie over campings en evenementen.

Ga gerust op weg met Touring reisbijstand, dat nu ook dekking biedt als je op reis ziek wordt door Covid-19! Dit geldt uiteraard niet in het geval van een reisvebod. Voor onze klanten die voor het reisverbod vertrokken en zich nog in het buitenland bevinden zullen we uiteraard nog steeds dekking verlenen.

De EU heeft een coronacertificaat (QR-code op je GSM of papieren document) ingevoerd, dat vanaf 1 juli het reizen binnen de EU zal vergemakkelijken. Er zijn drie soorten certificaten: een vaccinatiecertificaat, een testcertificaat en een herstelcertificaat. Voor meer informatie klik je hier.

Reisbestemming mogelijk? Raadpleeg hier vooraleer je vertrekt de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Bekijk de Covid-maatregelen in 19 landen

De mondmaskerplicht vervalt overal behalve in ziekenhuizen, in medische kabinetten (bij de dokter) en in apotheken. Het verbod op niet-essentiële reizen van buiten de Europese Unie wordt opgeheven. Ook vervalt de verplichting tot het testen op dag 1 en 7, de quarantaine van 10 dagen en het kunnen voorleggen van: het Passenger Locator Form, een geldig vaccinatie-, herstel- of testcertificaat Dit geldt echter niet voor reizigers die uit een land komen met een nieuwe zorgwekkende variant (Variant of Concern). Voor hen blijven de huidige regels van toepassing.
Laatste update: 23/05/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Geen lockdown. Zie Diplomatie.be en Coronavirus.be.
Thuisblijven Alleen in geval van symptomen van infectie door Covid.
Afstand houden 1,5 m
Mondmasker De mondmaskerplicht vervalt overal behalve in ziekenhuizen, in medische kabinetten (bij de dokter) en in apotheken.
Verbod op groepsvorming Geen beperkingen Zie informatie federale overheid.
Zelfquarantaine Ja, indien symtomen covid.
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja. Bedragen variëren.
Activiteiten buiten. Geen beperkingen. Zie informatie federale overheid.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Het verbod op niet-essentiële reizen van buiten de Europese Unie wordt opgeheven. Ook vervalt de verplichting tot het testen op dag 1 en 7, de quarantaine van 10 dagen en het kunnen voorleggen van: het Passenger Locator Form, een geldig vaccinatie-, herstel- of testcertificaat Dit geldt echter niet voor reizigers die uit een land komen met een nieuwe zorgwekkende variant (Variant of Concern). Voor hen blijven de huidige regels van toepassing. Informatie vind je hier.
Vaccinatiebewijs Informatie vind je hier.
Negatieve Covidtest nodig Informatie vind je hier.
Quarantaine Informatie vind je hier.
Andere reisdocumenten Informatie vind je hier.
Testlocaties Informatie vind je hier.
Vaccinatiegraad 79,20% volledig gevaccineerd; 80,10% gedeeltelijk gevaccineerd. Booster: 61,50%
Transit Doorreizen is toegestaan, mits invullen van een verklaring op eer. Informatie vind je hier.
Openbaar vervoer/Veerboten Openbaar vervoer rijdt normaal. Afstand houden en mondmasker verplicht,
Taxi/Uber/enz Mondkapje verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Toegestaan mits respect van regelgeving (zie boven "Passenger Location Form").
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Geen beperkingen.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open, geen beperkingen.
Winkels Open, geen beperkingen.
Tankstations Open
Restaurants Geen beperkingen.
Hotels Geen beperkingen.
Attractieparken Geen beperkingen.
Musea, concertzalen, theaters, festivals, nachtclubs Geen beperkingen.
Stranden/Zwembaden Geen beperkingen.
Festivals en nachtclubs Geen beperkingen.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over België
Er zijn geen COVID-19 beperkingen meer in Denemarken. Er zullen nog steeds aanbevelingen zijn voor het gebruik van mondmaskers en coronapaspoorten, bijvoorbeeld in ziekenhuizen en in de ouderenzorg. Ook kunnen particuliere bedrijven en culturele instellingen nog steeds een coronapaspoort of een mondmasker eisen. Meer informatie vind je hier.
Laatste update: 07/07/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown vanaf 10 september zijn de meeste beperkingen afgeschaft
Thuisblijven Alleen als je symptomen van covid-19 hebt.
Afstand houden geen verplichting om afstand te houden
Mondmasker Er zullen nog steeds aanbevelingen zijn voor het gebruik van mondmaskers en coronapaspoorten, bijvoorbeeld in ziekenhuizen en in de ouderenzorg. Ook kunnen particuliere bedrijven en culturele instellingen nog steeds een coronapaspoort of een mondmasker eisen.
Verbod op groepsvorming Geen beperkingen meer
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja
Activiteiten buiten. toegestaan

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Voor meer informatie klik hier en hier
Vaccinatiebewijs COVID maatregelen Denemarken
Negatieve Covidtest nodig COVID maatregelen Denemarken
Quarantaine Voor meer informatie klik hier .
Andere reisdocumenten COVID maatregelen Denemarken
Vaccinatiegraad /
Transit COVID maatregelen Denemarken
Openbaar vervoer/Veerboten geen beperkingen meer
Taxi/Uber/enz geen beperkingen meer
Binnenkomend vliegverkeer Toegestaan
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Geen speciale regels.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open.
Tankstations Open
Restaurants Open
Hotels Open
Attractieparken Open.
Musea, concertzalen, theaters
Stranden/Zwembaden Open
Festivals en nachtclubs Open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : 70108090 (FDM), Noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Denemarken
De covid-19 cijfers in Duitsland zijn nog hoog, maar nemen langzaam af. Er zijn niet langer voorschriften voor het hele land. De Federale staten ) beslissen over lokale voorschriften zoals de verplichting een masker te dragen of toegangsbeperkingen. De coronainformatie in meer dan 20 talen kan je hier terugvinden )
Laatste update: 24/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Geen algemene inperking, Verschillende maatregelen in de verschillende deelstaten, met betrekking tot het dragen van een masker en de toegang tot verschillende soorten faciliteiten. Toerisme mogelijk (toerisme wegwijzer).
Thuisblijven Neen.
Afstand houden geen beperkingen
Mondmasker Een mondmasker is verplicht in het luchtverkeer en in treinen over lange afstand. In de meeste Länder is het dragen van een masker verplicht in treinen over korte afstand, het openbaar vervoer en in medische instellingen (ziekenhuizen, dokterspraktijken, verzorgingstehuizen enz). Er is een vrijstelling voor mensen die geen masker kunnen dragen wegens een handicap en kinderen tot 6 jaar.
Verbod op groepsvorming De regelgeving verschilt per deelstaat: in sommige deelstaten zijn er geen beperkingen meer voor samenscholingen, in andere gelden beperkingen tot een maximumaantal personen (gedetailleerde informatie op Toerisme wegwijzer). Herstelde en gevaccineerde personen zijn in sommige federale staten niet in het totale aantal opgenomen.
Zelfquarantaine Ja, verplicht indien je positief getest bent
Boete voor niet naleven richtlijnen Van €10 tot € 10.000 - afhankelijk van deelstaat tot deelstaat.
Activiteiten buiten. Dezelfde beperkingen als bij bijeenkomsten. Buitensportactiviteiten toegestaan (contactloos, afstand etc.).

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Duitsland binnenkomen voor alle doeleinden is mogelijk. Om te voorkomen dat varianten van het coronavirus zich naar Duitsland verspreiden, moet bij het betreden van het grondgebied van regio's waar varianten voorkomen of waar veel besmettingen zijn /a>, vóór het betreden van het vliegtuig een passagierslokalisatieformulier worden ingevuld. Voor informatie in het Engels over de toelatingsvoorwaarden klik hier .
Vaccinatiebewijs Nee. Vaccinatiebewijs of certificaat van herstel of een negatief testresultaat. Bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 digitaal of op papier in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans (bijv. EU Digitaal COVID-certificaat; WHO vaccinatieboekje) wordt aanvaard. Het gebruikte vaccin moet een van de vaccins zijn die op de website van het Paul-Ehrlich-Institut staan vermeld.
Negatieve Covidtest nodig Geen toegang voor niet-Duitse of EU-burgers zonder bewijs van vaccinatie, bewijs van genezing of een negatief resultaat van de COVID-19-test (behalve voor mensen uit Oekraïne) Bij binnenkomst in Duitsland vanuit een aangewezen "hoog risico gebied" is quarantaine gedurende 10 dagen verplicht. De quarantaine kan onmiddellijk worden beëindigd als een bewijs van vaccinatie of van herstel van Covid-19-infectie wordt overgelegd en ook eerder na 5 dagen, als een negatief Covid-19-testresultaat kan worden overgelegd. De quarantaineverplichting geldt niet meer voor kinderen jonger dan zes jaar. Voor kinderen tussen zes en twaalf jaar die geen bewijs van genezing of vaccinatie hebben overgelegd, eindigt de quarantaine vijf dagen na binnenkomst of na overlegging van een bewijs van de test vóór het verstrijken van de vijf dagen. Bij binnenkomst in Duitsland vanuit een aangewezen "virusvariantgebied" is quarantaine gedurende 14 dagen verplicht, zonder uitzonderingen. Quarantaine is in het algemeen niet nodig voor burgers/reizigers uit EU- en Schengen-landen, zolang het aantal besmettingen in het betrokken land een bepaalde grens niet overschrijdt (niet-risicogebieden).
Quarantaine Geen toegang voor niet-Duitse of EU-burgers zonder bewijs van vaccinatie, bewijs van genezing of een negatief resultaat van de COVID-19-test (behalve voor mensen uit Oekraïne) Bij binnenkomst in Duitsland vanuit een aangewezen "hoog risico gebied" is quarantaine gedurende 10 dagen verplicht. De quarantaine kan onmiddellijk worden beëindigd als een bewijs van vaccinatie of van herstel van Covid-19-infectie wordt overgelegd en ook eerder na 5 dagen, als een negatief Covid-19-testresultaat kan worden overgelegd. De quarantaineverplichting geldt niet meer voor kinderen jonger dan zes jaar. Voor kinderen tussen zes en twaalf jaar die geen bewijs van genezing of vaccinatie hebben overgelegd, eindigt de quarantaine vijf dagen na binnenkomst of na overlegging van een bewijs van de test vóór het verstrijken van de vijf dagen. Bij binnenkomst in Duitsland vanuit een aangewezen "virusvariantgebied" is quarantaine gedurende 14 dagen verplicht, zonder uitzonderingen. Quarantaine is in het algemeen niet nodig voor burgers/reizigers uit EU- en Schengen-landen, zolang het aantal besmettingen in het betrokken land een bepaalde grens niet overschrijdt (niet-risicogebieden).
Andere reisdocumenten neen
Testlocaties Talrijke PCR-testcentra in steden, dokterspraktijken zullen doorverwijzen naar een testcentrum in de buurt. Sneltesten verkrijgbaar bij de apotheek.
Vaccinatiegraad 76% volledig gevaccineerd
Transit Toegestaan
Openbaar vervoer/Veerboten Ja. Mondmasker verplicht.
Taxi/Uber/enz FFP2 mondmasker verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Alle passagiers moeten een mondmasker dragen, of in sommige deelstaten een FFP2-masker.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open. In veel gebieden is de toegang tot winkels (afgezien van de dagelijkse behoeften zoals levensmiddelen, apotheken, enz.) alleen toegestaan aan mensen die gevaccineerd of genezen zijn ("2G"-verordening).
Tankstations Open
Restaurants Toegang tot de restaurants is alleen toegestaan op vertoon van een bewijs van vaccinatie of genezing of een negatief resultaat van de Covid-19-test ("3G"-verordening), en soms alleen voor gevaccineerde of genezen personen ("2G"-verordening). In sommige regio's is een "2G plus"-regeling ingevoerd: alleen volledig gevaccineerde of genezen personen met een aanvullend negatief Covid-19-testresultaat of personen die een derde vaccinatie ("booster") hebben gekregen, hebben toegang.
Hotels Over het algemeen open. In regio's met hoge infectie-/hospitalisatiecijfers is toegang alleen toegestaan met een bewijs van vaccinatie of herstel of een negatieve uitslag van de Covid-19-test ("3G"-verordening). In sommige regio's is de toegang nog verder beperkt en alleen mogelijk voor gevaccineerde of herstelde personen ("2G"-verordening). In sommige regio's met zeer hoge besmettingspercentages zijn hotels gesloten voor toeristische doeleinden.
Attractieparken, festivals en nachtclubs Over het algemeen open. Strikte hygiëne regels. Toegang is alleen toegestaan op vertoon van een bewijs van vaccinatie of genezing of een negatief resultaat van de Covid-19-test ("3G"-verordening), en soms alleen voor gevaccineerde of genezen personen ("2G"-verordening). In sommige regio's is een "2G plus"-regeling ingevoerd: alleen volledig gevaccineerde of genezen personen met een aanvullend negatief Covid-19-testresultaat of personen die een derde vaccinatie ("booster") hebben gekregen, hebben toegang. In sommige regio's met zeer hoge besmettingspercentages gesloten.
Musea, concertzalen, theaters Over het algemeen open. Toegang is alleen toegestaan op vertoon van een bewijs van vaccinatie of genezing of een negatief resultaat van de Covid-19-test ("3G"-verordening), en soms alleen voor gevaccineerde of genezen personen ("2G"-verordening). In sommige regio's is een "2G plus"-regeling ingevoerd: alleen volledig gevaccineerde of genezen personen met een aanvullend negatief Covid-19-testresultaat of personen die een derde vaccinatie ("booster") hebben gekregen, hebben toegang. In sommige regio's met zeer hoge besmettingspercentages gesloten.
Stranden/zwembaden open. Zwembaden:Over het algemeen open. Toegang is alleen toegestaan op vertoon van een bewijs van vaccinatie of genezing of een negatief resultaat van de Covid-19-test ("3G"-verordening), en soms alleen voor gevaccineerde of genezen personen ("2G"-verordening). In sommige regio's is een "2G plus"-regeling ingevoerd: alleen volledig gevaccineerde of genezen personen met een aanvullend negatief Covid-19-testresultaat of personen die een derde vaccinatie ("booster") hebben gekregen, hebben toegang. In sommige regio's met zeer hoge besmettingspercentages gesloten.
Festivals en nachtclubs Sommige festivals toegestaan. Nachtclubs: Over het algemeen open. Toegang is alleen toegestaan op vertoon van een bewijs van vaccinatie of genezing of een negatief resultaat van de Covid-19-test ("3G"-verordening), en soms alleen voor gevaccineerde of genezen personen ("2G"-verordening). In sommige regio's is een "2G plus"-regeling ingevoerd: alleen volledig gevaccineerde of genezen personen met een aanvullend negatief Covid-19-testresultaat of personen die een derde vaccinatie ("booster") hebben gekregen, hebben toegang. In sommige regio's met zeer hoge besmettingspercentages gesloten.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten In sommige regio's met zeer hoge besmettingspercentages gesloten voor toeristische doeleinden.
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +498920204000 (ADAC), noodnummer : 112
Internet COVID-19 CORONA

Internet

landenfiche kom alles te weten over Duitsland
De mensen worden verzocht of aanbevolen om maskers te gebruiken in het openbaar vervoer en in gesloten en drukke ruimten. Op 27 juli 2022 heeft het Franse parlement een wetsontwerp goedgekeurd dat een einde maakt aan de noodtoestand en de covid-maatregelen. Het wetsvoorstel bevat echter een bepaling op grond waarvan de regering kan eisen dat reizigers een negatieve Covid-test moeten overleggen om Frankrijk binnen te komen vanuit het buitenland of vanuit Franse overzeese gebieden, indien de gezondheidssituatie dit vereist.
Laatste update: 22/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Neen
Thuisblijven Neen tenzij je symptomen vertoont
Afstand houden geen
Mondmasker Het dragen van een mondmasker buitenshuis is niet langer verplicht, behalve in gezondheidsinstellingen en verpleeghuizen.
Verbod op groepsvorming Geen verbod meer, maar de plaatselijke autoriteiten zijn bevoegd om elke bijeenkomst, vergadering of activiteit op de openbare weg of op voor het publiek toegankelijke plaatsen te verbieden of te beperken.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Van € 135 tot € 3750.
Activiteiten buiten. Toegestaan

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Frankrijk heeft een nieuw kleurcodesysteem voor internationale reizen ingevoerd. Het systeem duidt landen aan als "groen", "oranje" of "rood", afhankelijk van hun vaccinatiestatus ( Klik hier voor meer info . Groene lijst : Voor reizigers ouder dan 11 jaar: een negatief resultaat van de PCR-test (en antigeen) die minder dan 72 uur voor vertrek is uitgevoerd. Men kan beschikken over een gezondheidspasje met bewijs van vaccinatie, een negatief testresultaat, of bewijs van herstel van COVID-19 : Bewijs van volledige vaccinatie (met inbegrip van de tijd die nodig is voor de ontwikkeling van antilichamen, tussen 14 en 28 dagen, afhankelijk van het vaccin). Positieve resultaten van een PCR-test die meer dan 15 dagen geleden, maar minder dan 6 maanden geleden is uitgevoerd, als bewijs van een eerdere besmetting. Dit geldt niet voor: Reizen van minder dan 24 uur binnen een straal van 30 kilometer rond de woonplaats; Professionele reizen waarvan de urgentie of frequentie onverenigbaar is met het uitvoeren van een dergelijke test; Reizen van transporteurss in het kader van de uitoefening van hun activiteit. De personen moeten de reden van hun reis rechtvaardigen. Voor niet-gevaccineerde reizigers uit Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechische Republiek, Denemarken, Estland, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk is een negatieve PCR- of antigeentest van minder dan 24 uur vereist. Kinderen jonger dan twaalf jaar zijn vrijgesteld van tests. U moet ook een verklaring op eer voorleggen waaruit blijkt dat u geen symptomen van covid-19-infectie hebt en dat u geen contact hebt gehad met een bevestigd geval van covid-19. Oranje lijst : Voor reizigers ouder dan 11 jaar: een negatief resultaat van een PCR-test (en antigeen) uitgevoerd minder dan 72 uur voor vertrek (minder dan 48 uur voor antigeentest) en een gezondheidspasje met bewijs van vaccinatie, een negatief testresultaat, of bewijs van herstel van COVID-19 (met inbegrip van de tijd die nodig is voor de ontwikkeling van antilichamen, tussen 14 en 28 dagen afhankelijk van het vaccin / Positieve resultaten van een PCR-test uitgevoerd meer dan 15 dagen geleden, maar minder dan 6 maanden geleden, als bewijs van een eerdere infectie). Uitgesloten zijn minderjarige kinderen onder begeleiding van een volwassene. Voor niet-gevaccineerde reizigers of reizigers die geen gezondheidspasje hebben: een dwingende reden voor het bezoek + PCR/antigeentest + verklaring op eer (akkoord voor een test bij aankomst in Frankrijk + 7 dagen zelf-isolatie+test). Rode Lijst : Voor reizigers ouder dan 11 jaar: een dwingende reden voor het bezoek + PCR/antigeentest (minder dan 48 uur) + verklaring op eer : akkoord voor een test bij aankomst in Frankrijk + 7 dagen zelfisolatie+test indien de reiziger een volledige gezondheidspas heeft. Zo niet, een verplichte quarantaine van 10 dagen (boete : 1000euro). Klik hier voor meer info. . Gelet op de gezondheidssituatie in Zuid-Afrika, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambique, Namibië en Zimbabwe is het verkeer van personen uit deze landen naar Frankrijk momenteel verboden. Reizigers die in Frankrijk aankomen uit landen buiten de Europese Unie moeten een negatieve test van minder dan 48 uur oud kunnen overleggen, ongeacht of zij gevaccineerd zijn of niet.
Vaccinatiebewijs Zie boven
Negatieve Covidtest nodig Zie boven
Quarantaine Zie boven.
Andere reisdocumenten Zie boven
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier.
Vaccinatiegraad 79% volledig gevaccineerd en 80,4% minstens eenmaal gevaccineerd; 52,7% booster
Transit Toegestaan. Je moet een verplaatsingsattest hebben. Meer info vind je hier.
Openbaar vervoer/Veerboten Mondmasker is niet langer verplicht
Taxi/Uber/enz Mondmaker is niet langer verplicht
Binnenkomend vliegverkeer Toegelaten.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegelaten.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Open
Hotels Open
Attractieparken Open
Musea, concertzalen, theaters Open
Stranden Open
Festivals en nachtclubs Open

Camping

Open voor dagbezoek open (beslissing van de camping)
Overnachten open (beslissing van de camping)
Gedeeld sanitair open (Beslissing van de camping)

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Frankrijk
Digitaal Corona Certificaat is niet meer nodig binnen faciliteiten. De volledige vaccinatie OF negatieve test 3G is niet meer nodig om het land binnen te komen, voor alle reizigers.
Laatste update: 29/07/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Niet-gevaccineerden zijn niet langer verplicht zich tweemaal per week te laten testen. Vanaf 1/5 is de toegang tot banken, overheidsgebouwen, winkels, kapsalons, restaurants enz. mogelijk zonder negatieve test (of bewijs van vaccinatie).
Thuisblijven Neen.
Afstand houden 1,5 m
Mondmasker Vanaf 1 juni: mondmaskers niet meer verplicht in vliegtuigen, interregionale bussen en winkels. Alleen nog nodig in het openbaar vervoer in de steden, in ziekenhuizen en rusthuizen.
Verbod op groepsvorming neen
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen vanaf € 300
Activiteiten buiten. geen beperkingen

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Alle reizen (boot & vluchten) zijn toegestaan,zonder beperkingen.
Vaccinatiebewijs zie boven
Negatieve Covidtest nodig zie boven
Quarantaine GEEN verplichte quarantaine voor reizigers uit de EU.
Andere reisdocumenten Men is verplicht om 24u voor vertrek een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen.
Testcentra Testcentra Bioiatriki - Testcentra IASYS - Testcentra Euroclinic - Testcentra Athens Medical Group
Vaccinatiegraad 75% gedeeltelijk gevaccineerd; 63% volledig gevaccineerd.
Transit Geen specifieke regels
Openbaar vervoer/Veerboten Beschikbaar, mondmasker enkel in de steden verplicht
Taxi/Uber/enz ja
Binnenkomend vliegverkeer Beschikbaar, mondmasker verplicht
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin ja

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Open
Hotels Open
Attractieparken Open
Musea, concertzalen, theaters Open
Stranden/Zwembaden Open
Festivals en nachtclubs Open

Camping

Open voor dagbezoek open
Overnachten open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +302109461500, noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Griekenland
Beperkingen voor het grootste gedeelte opgeheven : raadpleeg hier de overheidswebsite
Laatste update: 14/04/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Informatie hierover vind je hier. .
Thuisblijven Neen
Afstand houden 2 m
Mondmasker Het mondkapje is verplicht op het openbaar vervoer, in winkels en overal waar social distancing niet mogelijk is. Kinderen tot 12 jaar zijn van deze verplichting vrijgesteld.
Verbod op groepsvorming Informatie hierover vind je hier. .
Zelfquarantaine Ja, Verplicht bij symptomen van Covid-19 of voor personen die uit een risicoland komen en uit de lockdown counties.
Boete voor niet naleven richtlijnen Elke overtreding wordt bestraft met een boete van maximaal € 2.500, een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een combinatie van beide
Activiteiten buiten. Informatie hierover vind je hier. .

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Toerisme is weer toegelaten. Je moet in het bezit zijn van het EU-certificaat van vaccinatie of herstel, of bij aankomst in het land een bewijs van een negatieve RT-PCR-test laten zien van minder dan 72u.
Vaccinatiebewijs Zie boven
Negatieve Covidtest nodig Zie boven
Quarantaine 14 dagen quarantaine verplicht indien niet gevaccineerd of geen COVID-test. Bijkomende informatie vind je hier.
Andere reisdocumenten Je moet een Passenger Location Form invullen voor aankomst in Ierland. Het Passenger Location From vind je hier.
Testlocaties 2 Particuliere bedrijven voeren tests uit op de luchthaven van Dublin.
Vaccinatiegraad Ouder dan 12 jaar: 87% volledig gevaccineerd en 89 % minstens 1 dosis.
Transit
Openbaar vervoer/Veerboten Het openbaar vervoer werkt terug onder volle capaciteit. Gelaatsmaskers verplicht. (Boete voor niet-naleving € 2.500 en/of zes maanden in de gevangenis). Autoferries mogen enkel gebruikt worden voor vrachtvervoer. Autoferry’s mogen enkel gebruikt worden voor vrachtvervoer. Reizen naar het buitenland wordt enkel toegelaten voor essentieële doeleinden.
Taxi/Uber/enz Ja, mondkapje verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Internationale reizen zijn toegestaan met enkele beperkingen. Aan bepaalde criteria moet worden voldaan. Alle informatie vind je hier.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Afgeraden. Mondmasker verplicht indien niet van hetzelfde gezin.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Buiten eten, afhaalmaaltijden en leveringen. Personen die de afgelopen zes maanden gevaccineerd of Covid-positief zijn geweest en een EU-coronacertificaat met ID-foto kunnen voorleggen, mogen binnen eten.
Hotels Open met diensten enkel voor verblijvende gasten.
Attractieparken Zoo en dierenparken zijn open.
Musea, concertzalen, theaters Open, met richtlijnen voor sociale afstand, afhankelijk van de capaciteit van de zaal en het evenement. Vaccinpaspoort vereist voor bioscoopbezoek.
Stranden/Zwembaden Buitenruimtes en toeristische sites zijn open - daar waar mensen zich vrij kunnen bewegen en waar social distancing kan worden gehandhaafd
Festivals en nachtclubs Neen

Camping

Open voor dagbezoek Gesloten
Overnachten Gesloten
Gedeeld sanitair Gesloten

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +35316497460 (AAI) , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS.

Internet

landenfiche /
De Italiaanse regering alle beperkingen opgeheven voor iedereen die het land binnenkomt. Er hoeft geen Covid-vaccinatiecertificaat of een PLF document meer te worden getoond bij het betreden van de landsgrenzen. Mondmaskers blijven tot 30 september verplicht in het openbaar vervoer. De verplichting om mondmaskers te dragen in scholen verdwijnt en de verplichting om ze te dragen indoor zoals bioscopen, theaters en sportzalen verdwijnt (alleen de aanbeveling blijft).
Laatste update: 24/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown neen
Thuisblijven neen
Afstand houden 1,5 m
Mondmasker zie boven
Verbod op groepsvorming zie boven
Zelfquarantaine Ja, Verplicht bij symptomen Covid-19.
Boete voor niet naleven richtlijnen Tussen € 400 en €3.000. Indien de overtreding het gebruik van een voertuig betreft kan de boete tot € 4000 oplopen. Bij herhaling worden de boetes verdubbeld.
Activiteiten buiten. geen specifieke regels meer

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De Italiaanse regering alle beperkingen opgeheven voor iedereen die het land binnenkomt. Er hoeft geen Covid-vaccinatiecertificaat meer te worden getoond bij het betreden van de landsgrenzen.
Vaccinatiebewijs Zie boven
Negatieve Covidtest nodig Zie boven.
Quarantaine neen
Andere reisdocumenten Zie boven
Testlocaties Men kan naar privé-laboratoria gaan die door de Regionale Gezondheidsdienst erkend zijn.
Vaccinatiegraad 77,4% volledig gevaccineerd
Transit Zie boven.
Openbaar vervoer/Veerboten verplichting FFP2 mondmasker
Taxi/Uber/enz Met beperkingen, mondkapje verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Met beperkingen, mondkapje verplicht.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin toegestaan

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants open
Hotels Open
Attractieparken open zonder beperkingen
Musea, concertzalen, theaters open, met toegangsbeperkingen: FFP2 masker blijft verplicht . Bij concerten, shows, in cinema's en theaters FFP2 masker blijft verplicht
Stranden Open
Festivals en nachtclubs open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : 800 116 800 (ACI), noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Italië
Laatste update: 24/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Neen
Thuisblijven Niet verplicht tenzij je covid-19 symptomen vertoont, of als je in quarantaine bent
Afstand houden 2m/1,5m (binnen/buiten)
Mondmasker Verplicht voor alle gezondheidsinstellingen. Aanbevolen voor alle openbaar vervoer, winkels en winkelcentra, benzinestations, postkantoren, banken, dienstverleners (haarkappers enz.). Voor openbare buitenruimten worden mondmaskers aanbevolen wanneer een sociale afstand van 2 m niet mogelijk is. Als de afstand buiten kleiner is dan 1,5 m, zijn maskers verplicht. Er is enkel een aanbeveling voor kinderen om een mondmasker te dragen
Verbod op groepsvorming Geen beperkingen
Quarantaine ja (10 of 7 dagen, afhankelijk van wanneer je bent gevaccineerd of ziek geworden)
Boete voor niet naleven richtlijnen neen
Activiteiten buiten. Buitenactiviteiten zijn toegestaan.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Enkel niet-EU burgers moeten beschikken over een medisch attest waaruit blijkt dat u de vaccinatie hebt ondergaan om het land binnen te komen. Indien u niet gevaccineerd bent, dan moet u dan hebt u een negatieve uitslag van de Covid-test nodig om het land binnen te komen. klik hier voor meer informatie
Vaccinatiebewijs Zie boven
Negatieve Covidtest nodig Zie boven
Quarantaine Ja, 10 dagen, indien niet gevaccineerd of geen covid-test.
Andere reisdocumenten De Kroatische autoriteiten moedigen reizigers van buiten de EU die in het land verblijven (en niet op doorreis zijn) aan om het niet-verplichte online registratieformulier voor aankomst in te vullen, zodat de grensovergang sneller verloopt en mensen kunnen worden getraceerd in geval van een virusuitbraak.
Testcentra Meer informatie vind je hier.
Vaccinatiegraad 0,5689
Transit Niet -EU Reizigers op doorreis moeten binnen de 12u.
Openbaar vervoer/Veerboten Operationeel. Mondkapje verplicht.
Taxi/Uber/enz Toegestaan
Binnenkomend vliegverkeer Ja met beperkingen.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegelaten, mondkapje aangeraden

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Open
Hotels Open
Attractieparken, festivals en nachtclubs Open
Musea, concertzalen, theaters Open
Stranden Open
Festivals en nachtclubs Open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +38511987 (HAK),noodnummer : 112
Internet COVID 19 ; CORONAVIRUS CORONANIEUWS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Kroatië
Burgers van de Europese Unie en van de landen die geassocieerd zijn met de Schengengebied, alsmede de burgers van San Marino, Andorra, Monaco en Vaticaanstad/Sint Stoel, hebben vrij toegang tot het grondgebied van het Groothertogdom Groothertogdom Luxemburg, ongeacht het doel van hun verblijf en niet alleen om naar hun woonplaats terug te keren. klik hier voor meer informatie
Laatste update: 10/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Neen, klik hier voor meer informatie
Thuisblijven Neen
Afstand houden 2 m aangeraden
Mondmasker geen verplichting. De verplichting blijft in hospitaals en ouderlingentehuizen
Verbod op groepsvorming Neen
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja, €300
Activiteiten buiten. Ja

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Open
Vaccinatiebewijs Alle personen van 12 jaar en ouder die Luxemburg mogen binnenkomen (ongeacht hun nationaliteit) moeten het Europees digitaal certificaat Covid tonen alvorens aan boord te gaan van een vlucht naar Luxemburg.
Negatieve Covidtest nodig PCR-test vereist bij binnenkomst met het vliegtuig, test mag niet ouder zijn dan 72 uur of vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat. Uit niet-EU-landen, aanvullende test op de luchthaven.
Quarantaine Neen
Andere reisdocumenten Neen
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier.
Vaccinatiegraad 79% volledig gevaccineerd; 81% minstens 1 dosis.
Transit Toegestaan
Openbaar vervoer/Veerboten Ja. Mondmasker verplicht.
Taxi/Uber/enz Mondkapje verplicht.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Open
Hotels Open
Attractieparken Open
Musea, concertzalen, theaters Open
Festivals en nachtclubs Open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +35226000 (ACL) , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Luxemburg
Een overzicht van de maatregelen COVID-19 is te vinden op de website van de Nederlandse overheid .
Laatste update: 24/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Neen
Thuisblijven Bij Covid-symptomen: blijf thuis en laat je testen. Indien de test negatief is mag je je zelfquarantaine beëindigen. Ben je positief blijf dan thuis
Afstand houden Niet langer verplicht maar wel aan te raden (1,5m).
Mondmasker Niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de luchthaven. Opgelet bij sommige vliegtuigmaatschappijen is de mondmaskerplicht nog steeds van toepassing.
Verbod op groepsvorming Neen
Zelfquarantaine Ja. Als u COVID-19-symptomen heeft: blijf thuis en doe een zelftest. Is de uitslag positief, laat u dan testen door de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Test je weer positief? Blijf dan thuis en vermijd contact met anderen. Bekijk hier alle regels. Doe bij twijfel de Quarantaine Check
Boete voor niet naleven richtlijnen vanaf €95
Activiteiten buiten. Toegestaan

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Reizigers die uit de EU of het Schengengebied komen, hoeven niet langer een test, een bewijs van genezing of een bewijs van vaccinatie te laten afleggen. De regels worden ook opgeheven voor onderdanen van EU-landen die vanuit landen buiten de EU en het Schengengebied naar Nederland reizen. Voor niet-EU-onderdanen blijft een inreisverbod voor de EU gelden. In een aantal gevallen gelden echter uitzonderingen, zoals voor mensen die uit "veilige" landen komen, mensen die gevaccineerd zijn of hersteld zijn van het coronavirus, en mensen die voor bepaalde doeleinden reizen.
Vaccinatiebewijs Zie boven
Negatieve Covidtest nodig Zie boven
Quarantaine Neen
Andere reisdocumenten Zie boven
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier. Vanaf half oktober kunt u ook een antigeentest (sneltest) doen in een van de testcentra van de Stichting Open Nederland. Om een afspraak te maken klik hier.
Vaccinatiegraad 84,9% ouder dan 12 volledig gevaccineerd. 86,4% ouder dan 18 jaar volledig gevaccineerd, booster ouder dan 18 jaar: 62% .
Transit De regels verschillen naargelang u per vliegtuig of over land reist, en of u uit een EU/Schengen-land of een niet-EU/Schengen-land komt. Voor meer informatie, klik hier.
Openbaar vervoer/Veerboten Openbaar vervoer is operationeel. Mondmaskers verplicht voor personen ouder dan 13. Niet-essentiële reizen zijn afgeraden.
Taxi/Uber/enz Ja, mits social distancing, mondkapje, reservatie op voorhand en gezondheidscontrole.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan, geen mondmaskerplicht meer indien social distancing kan gerespecteerd worden.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open.
Winkels Open.
Tankstations Open
Restaurants Open.
Hotels Open.
Attractieparken Open.
Musea, concertzalen, theaters Open. Een 1G-certificaat (negatief testresultaat) is vereist voor sites met meer dan 500 bezoekers.
Stranden/Zwembaden Open.
Festivals en nachtclubs Open. Een 1G-certificaat (negatief testresultaat) is vereist voor sites met meer dan 500 bezoekers.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open.

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +31882692888 (ANWB) , noodnummer : 112
Internet CORONAVIRUS

Internet

landenfiche kom alles te weten over Nederland
Toestand genormaliseerd. Meer informatie kan je vinden op de website van de Noorse overheid.
Laatste update: 17/03/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Neen
Thuisblijven Ja, als je koorts hebt, een hoest of verkouden bent - symptomen van Covid-19 - .
Afstand houden Neen
Mondmasker Enkel in ziekenhuizen
Verbod op groepsvorming Neen
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen tussen €1000 en €4000
Activiteiten buiten. Ja

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Open
Vaccinatiebewijs Ja, onder de volgende voorwaarden: Voor binnenkomst/terugkeer in Oostenrijk uit alle landen (behalve virusvariantgebieden) is een bewijs van vaccinatie tegen Covid-19 (max. 270 dagen oud) of herstel van Covid-19 (max. 180 dagen oud) vereist. Bovendien is
Negatieve Covidtest Indien niet gevaccineerd
Quarantaine Neen
Andere reisdocumenten Neen
Vaccinatiegraad 0,85
Transit toegestaan
Openbaar vervoer/Veerboten Ja
Taxi/Uber/enz Toegestaan.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants open met beperkingen
Hotels Open
Attractieparken open
Musea, concertzalen, theaters open
Stranden/Zwembaden Open
Festivals en nachtclubs Open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +4686275757, noodnummer : 112
Internet COVID 19

Internet

landenfiche kom alles te weten over Noorwegen
Vanaf 1 augustus blijft dragen van een FFP-2 buitenhuis blijft verplicht voor met covid besmette mensen. Zelfisolatie of quarantaine is niet langer verplicht. 5 dagen na een negatieve test worden de minimum beperkingen opgeheven. Sinds 16 mei is de 3G regel (gevaccineerd, herstel of getest) voor binnenkomende reizigers opgeheven. Het dragen van FFP2 maskers is niet langer verplicht, behalve in gezondheidsinstellingen, verpleeghuizen en in Wenen in het openbaar vervoer en apotheken.
Laatste update: 24/08/2022

Algemene richtlijnen

lockdown neen
Thuisblijven Als je je ziek voelt is het aanbevolen om thuis te blijven en uzelf te laten testen
Afstand houden het is aanbevolen om een veilige afstand te bewaren
Mondmasker Het dragen van masker (FFP2) is vanaf 1 juni niet langer verplicht in de essentiële winkels en het openbaar vervoer. De verplicht in gezondheidsinstellingen en verpleeghuizen blijft bestaan. In Wenen blijven FFP2-maskers echter ook verplicht in het openbaar vervoer en in apotheken.
Verbod op groepsvorming Geen beperkingen. Informatie over coronaregels vind je hier
Zelfquarantaine Sinds 1 augustus is zelf-quarantaine niet langer verplicht voor mensen die een positieve covid-test afgelegd hebben. Degene die covid-besmet is mogen het huis verlaten onder bepaalde voorwaarden. Ze zijn verplicht om buiten een FFP-2 masker te dragen tenzij minimum 2 meter afstand kan bewaard worden. Het is wel verboden om hospitalen, kinderopvang, ouderlingentehuizen en scholen te bezoeken.
Boete voor niet naleven richtlijnen € 90 tot 1450
Activiteiten buiten. Toegestaan.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open open
Vaccinatiebewijs neen
Negatieve Covidtest nodig neen
Quarantaine Neen
Andere reisdocumenten Geen registratie voor reizigers uit EU-landen, zolang zij een bewijs van inenting of een negatieve test hebben. Alle andere reizigers moeten zich voor aankomst laten registreren onder entry.ptc.gv.at Doorreis is mogelijk zonder registratie.
Testlocaties Informatie vind je hier.
Vaccinatiegraad 74% volledig gevaccineerd.58,3% booster.
Transit geen beperkingen
Openbaar vervoer/Veerboten Het dragen van masker (FFP2) is vanaf 1 juni niet langer verplicht in het openbaar vervoer. In Wenen blijven FFP2-maskers echter verplicht in het openbaar vervoer.
Taxi/Uber/enz Ja, met FFP2 mondmasker.
Binnenkomend vliegverkeer ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open. FFP2-masker verplicht
Winkels Open.
Tankstations Open. FFP2masker verplicht.
Restaurants open met beperkingen
Hotels Open.
Attractieparken, festivals en nachtclubs Open waar mogelijk. Meer informatie kan je terugvinden op de website van austria.info).
Musea, concertzalen, theaters Open voor iedereen. FFP2 masker vereist.
Stranden/Zwembaden Open waar mogelijk.
Festivals en nachtclubs Discotheken open. Festivals kunnen doorgaan.Meer informatie: austria.info

Camping

Open voor dagbezoek open
Overnachten open
Gedeeld sanitair open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +4312512000 (OEAMTC), noodnummer : 112
Internet OEAMTC

Internet

landenfiche kom alles te weten over Oostenrijk
Geen covid test nodig om het land binnen te komen, alleen covid paspoort en mondmaskers zijn enkel verplicht in gezondheidsinstellingen.
Laatste update: 07/07/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown neen
Thuisblijven Enkel bij symptomen van Covid.
Afstand houden 2 m
Mondmasker Verplicht binnen
Verbod op groepsvorming geen
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen € 100 tot €500 en voor bedrijven €1000 tot €10.000. Het niet opvolgen van het advies van de politie in overeenstemming met de beperkingen kan leiden tot arrestatie.
Activiteiten buiten. Toegestaan mits inachtname van de social distancing.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen enkel EU vaccinatiebewijs (waarvan de laatste niet meer dan 270 dagen geleden), met 3 vaccinaties (onbeperkt) of een bewijs van herstel van COVID-19 (niet ouder dan 180 dagen) volstaat om het land binnen te komen
Vaccinatiebewijs Zie boven
Negatieve Covidtest nodig Zie boven. (COVID maatregelen Portugal)
Quarantaine Zie boven.
Andere reisdocumenten Je moet een Passenger Locator Form invullen, als je met het vliegtuig of de boot naar Portugal gaat.
Testcentra Prive testcentra vind je hier .
Vaccinatiegraad 88% volledig gevaccineerd.
Transit Geen regels
Openbaar vervoer/Veerboten ja
Taxi/Uber/enz ja
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin ja

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Open
Hotels Open.
Attractieparken Open
Musea, concertzalen, theaters Open
Stranden Open
Festivals en nachtclubs open

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +351219429113 (ACP) , noodnummer : 112
Internet CORONA-19

Internet

landenfiche om alles te weten over Portugal.
Vanaf maandag 21.02.2022 zijn er geen beperkingen meer voor de toegang tot restaurants, bars, hotels en winkels. Mondmasker en afstand van 1,5 m zijn aan te raden maar niet verplicht. Er zijn geen voorwaarden voor binnenkomst in het land en ook niet voor doorreis.
Laatste update: 03/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Neen
Thuisblijven Nog steeds aanbevolen.
Afstand houden 1,5 m en 2 m - niet verplicht wel aangeraden
Mondmasker niet verplicht wel aangeraden
Verbod op groepsvorming toegestaan
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen tussen € 400 en € 4000
Activiteiten buiten. toegestaan

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Open. Geen speciale documenten vereist.
Vaccinatiebewijs Zie boven
Negatieve Covidtest nodig Zie boven.
Quarantaine Zie boven.
Andere reisdocumenten Neen
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier en ook hier.
Vaccinatiegraad 57,8% volledig gevaccineerd.
Transit Voor transit is een bewijs vereist van een negatieve PCR-test of HAG-test of een bewijs van een positief resultaat van de PCR-test ouder dan 10 dagen maar niet ouder dan 6 maanden (of een verklaring van een arts dat de persoon met covid-19 is besmet) of een bewijs van vaccinatie tegen covid-19 met bepaalde vaccins. Transit is toegestaan: Uitzonderingen voor het overschrijden van de grens zonder quarantaine en negatieve PCR-test of snelle antigeentest (HAG) zijn voor 1. een persoon die gedetacheerd is bij of afkomstig is uit de internationale vervoersector; 2. een persoon die in het kader van het commerciële verkeer goederen of personen vervoert van of naar de Republiek Slovenië (de personen moeten Slovenië binnen 12 uur na het overschrijden van de grens verlaten); 3. een persoon die in transito door de Republiek Slovenië reist en deze uiterlijk 12 uur na binnenkomst verlaat (de route moet worden afgelegd zonder onnodig en onnodig te stoppen en de transitoroute te verlaten. Passagiers kunnen onderweg dringende transitotaken verrichten, zoals tanken, stoppen voor fysiologische behoeften, maar niet overnachten);
Openbaar vervoer/Veerboten ja
Taxi/Uber/enz Toegestaan.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open.
Winkels Open.
Tankstations Open
Restaurants Open
Hotels Open
Attractieparken Sommige open, andere gesloten.
Musea, concertzalen, theaters Open
Stranden/Zwembaden Open
Festivals en nachtclubs Toegestaan en open.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : 1987 in het hele land , +38615305353 op de snelweg (AMZS), noodnummer : 112
Internet CORONA

Internet

landenfiche Kom alles te weten over Slovenië.
Het gebruik van mondmaskers is niet langer verplicht, noch buitenshuis noch binnenshuis, op enkele uitzonderingen na: bij het bezoek aan bejaardentehuizen, ziekenhuizen en apotheken, in het openbaar vervoer: vliegtuigen, bussen, veerboten, taxi's...Algemene infectiepreventiemaatregelen worden aanbevolen. Bedrijven en particuliere sociale instellingen mogen hun eigen eisen stellen ten aanzien van gezichtsmaskers. Hoewel Spanje de meeste nationale Covid-beperkingen al heeft opgeheven, moeten reizigers nog steeds aan de inreisvoorschriften voldoen. Het is raadzaam om te controleren voordat u van plan bent om te reizen. 1. Alle passagiers komende van buiten de EU/Schengen-zone die per vliegtuig of per boot in Spanje aankomen, moeten vóór het begin van hun reis een gezondheidscontroleformulier invullen. Zodra dit formulier is ingevuld, krijgen zij een QR-code die zij zowel bij het aan boord gaan als bij aankomst in Spanje moeten tonen. OPMERKING: Reizigers die in het bezit zijn van een geldig digitaal Covid-certificaat van de EU of gelijkwaardig hoeven dit formulier niet in te vullen. Controleer dit vóór de reis. 2. Alle reizigers uit de EU/Schengen-zone die per vliegtuig of over zee in Spanje aankomen, moeten een document overleggen dat kan zijn: Een inentingsbewijs, een certificaat van negatieve diagnostische test (PCR of antigeen), een digitaal Covid-certificaat van de EU. (travelsafe), mscbs.gob. Personen die hun primaire vaccinatie meer dan 270 dagen geleden hebben voltooid, moeten een boostershot krijgen om het certificaat geldig te laten zijn bij binnenkomst in Spanje.
Laatste update: 17/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Geen algemene lockdown, wel plaatselijke beperkingen mogelijk.
Thuisblijven Neen, , wel plaatselijke beperkingen mogelijk.
Afstand houden 1,5 m
Mondmasker Het gebruik van mondkapjes is niet verplicht, behalve in bejaardentehuizen, ziekenhuizen, apotheken en in het openbaar vervoer: vliegtuigen, bussen, taxi's, treinen.... Bedrijven mogen hun eigen eisen stellen aan mondkapjes. In Spanje is het dragen van een mondmasker tijdens vluchten verplicht.
Verbod op groepsvorming toegestaan
Zelfquarantaine ja
Boete voor niet naleven richtlijnen € 100 - € 60,000
Activiteiten buiten. Toegestaan

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grenzen zijn open
Vaccinatiebewijs Alle reizigers die in Spanje aankomen moeten een corona herstel- of vaccinatiecertificaat of een PCR Covid19 negatieve test voorleggen die binnen 48 uur voor aankomst moet zijn uitgevoerd. Deze verplichting geldt niet voor kinderen tot 6 jaar.
Negatieve Covidtest nodig zie boven
Quarantaine Zie boven.
Andere reisdocumenten Wie met het vliegtuig of de boot aankomt moet een gezondheidsverklaring invullen en een QR-code bekomen
Testlocaties De PCR-test is gratis verkrijgbaar via de Spaanse volksgezondheidsdienst, door contact op te nemen met het centrum voor eerstelijnsgezondheidszorg of de speciale Covid-hulplijn in de regio's. De artsen zullen de test bestellen en u naar het erkende ziekenhuis of de erkende kliniek sturen. Er bestaat geen officieel document met een lijst van ziekenhuizen of laboratoria in het nationale gezondheidsstelsel. Veel particuliere laboratoria, klinieken en ziekenhuizen bieden PCR-tests tegen betaling aan. Er moet van tevoren een afspraak worden gemaakt. Er is geen officieel document of lijst van covid test sites. Als iemand een particuliere ziektekostenverzekering heeft, is het raadzaam om eerst contact met hen op te nemen en info te krijgen over een betrouwbare kliniek.
Vaccinatiegraad 92,7% ouder dan 12 jaar volledig gevaccineerd; 54,4% van kinderen tussen 5 en 12 jaar minstens gedeeltelijk gevaccineerd.
Transit Indien de doorreis in Spanje wordt uitgevoerd zonder de internationale zone te verlaten, is de overlegging van een certificaat niet vereist. Indien de doorreis gepaard gaat met het passeren van grenscontrolecentra en dus binnenkomst op Spaans grondgebied, moeten zij hun "QR TRÁNSITO", de instapkaart of het aankoopbiljet voor de volgende of daaropvolgende vluchten van de verbinding overleggen om aan te tonen dat de eindbestemming internationaal is, en kunnen zij hun reis voortzetten, zolang de doorreis minder dan 24 uur duurt en zonder het luchthaventerrein te verlaten. Zij moeten een "Sanitary Control Form" invullen.
Openbaar vervoer/Veerboten Mogelijk mits beperkingen. Mondmasker verplicht.
Taxi/Uber/enz Mondkapje verplicht
Binnenkomend vliegverkeer Ja.Reizigers die in Spanje aankomen via een buitenlandse luchthaven of haven moeten, voor ze vetrekken, een document invullen op deze website om een QR-code te bekomen die men moet tonen bij aankomst in Spanje.  e procedure is in deze video in het Engels uitgelegd.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan mits dragen mondmasker.

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Bars en restaurants zijn open met beperkingen in capaciteit en tijd. De meeste regio's hebben de consumptie binnenshuis verboden. Restaurantbeperkingen zijn afhankelijk van de provincie waarin het restaurant zich bevindt. Burgers en reizigers moeten zich vooraf informeren. Restaurants zijn beperkt tot 75% van hun capaciteit buiten en tot 50% of 30% van hun capaciteit binnen, moeten om 22.00 uur sluiten en het verbruik aan de toog is niet toegestaan. Slechts 6 personen kunnen samen aan dezelfde tafel zitten.  Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de lokale eisen en beperkingen voordat u een restaurant bezoekt. De beperkingen zijn voortdurend aan verandering onderhevig.
Hotels Open, met verschillende beperkingen afhankelijk van het gebied waar het zich bevindt en de epidemiologische situatie. Sommige hotels sluiten wegens een gebrek aan reservaties. Het is raadzaam om zich vooraf te informeren.
Attractieparken Geopend met inachtname van de voorzorgsmaatregelen en capaciteitsbeperkingen. Ze kunnen worden gesloten in gebieden met hoog risico.
Musea, concertzalen, theaters Open met respect voor voorzorgsmaatregelen en capaciteitsbeperkingen die elke dag kunnen veranderen. De concertzalen zijn gesloten. In de regio Madrid moeten groepsbezoeken aan tentoonstellingen of musea worden beperkt tot 6 personen. In sommige gebieden kunnen ze worden gesloten als ze geen klanten hebben of zich in gebieden met epidemiologische problemen bevinden.
Stranden/Zwembaden Open met capaciteitsbeperkingen en hygiëneregels.
Festivals en nachtclubs Open, maar kunnen regionaal ingeperkt worden indien aantal besmettingen stijgt.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +34915949347 (RACE), noodnummer : 112
Internet COVID 19

Internet

landenfiche kom alles te weten over Spanje
De grenzen zijn open. Geen lockdown. Meer informatie kan u terugvinden op de de website van het Turkse ministerie van volksgezondheid
Laatste update: 16/06/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Er is een avondklok. Buitenlandse reizigers die in het land zijn voor korte reizen en toerisme zijn vrijgesteld van de avondklok.
Thuisblijven De avondklok moeten gerespecteerd worden
Afstand houden 2 m
Mondmasker Mondmaskers verplicht, ook voor kinderen
Verbod op groepsvorming Bijeenkomsten afgeraden.
Zelfquarantaine Ja
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja, afhankelijk van de overtreding.
Activiteiten buiten. Ja, indien men social distancing respecteert.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open De grenzen zijn open. Meer informatie vind je hier
Vaccinatiebewijs Negatieve PCR-test van minder dan 72u. of antigenische test van minder dan 48u. of vaccinatie- of herstelcertificaat. Vaccinatiecertificaat van 14 dagen na de laatste dosis.
Negatieve Covidtest nodig Negatieve PCR-test van minder dan 72u. of antigenische test van minder dan 48u. of vaccinatie- of herstelcertificaat. Vaccinatiecertificaat van 14 dagen na de laatste dosis.
Quarantaine Neen
Andere reisdocumenten Reizigers die met het vliegtuig aankomen moeten neen document voor aankomst in Turkije invullen. Klik hier voor het document.
Testlocaties PCR-tests zijn alleen gratis beschikbaar via de National Health Service door contact op te nemen met het Primary Care Health Center of de speciale Covid-hotline (184) in de regio's. Het is ook mogelijk om tegen betaling een PCR-test te laten doen in privéklinieken en -ziekenhuizen. Een afspraak vooraf is niet nodig. Er zijn in het hele land veel klinieken en privéziekenhuizen die de PCR-test aanbieden.
Vaccinatiegraad /
Transit Toegestaan.
Openbaar vervoer/Veerboten Het openbaar vervoer werkt op 50% van haar capaciteit.
Taxi/Uber/enz Toegestaan
Binnenkomend vliegverkeer Binnenlandse en internationale vluchten mogelijk.
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin toegestaan

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open met beperkingen. Mondkapje verplicht en met beperkte capaciteit.
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Eetgelegenheden zoals restaurants, banketbakkerijen, cafés en cafetaria's zijn open. Er is geen beperking op het aantal personen dat aan een tafel mag zitten.
Hotels Erkende hotels zijn open.
Attractieparken Open
Musea, concertzalen, theaters Open. Mondmasker verplicht.
Stranden/Zwembaden Open
Festivals en nachtclubs Toegestaan en open.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +902165600724 (Marm Assistance), noodnummer : 112
Internet COVID 19

Internet

landenfiche Kom alles te weten over Turkije.
Vanaf 1 april wordt Covid-19 niet langer geclassificeerd als een algemeen gevaarlijke ziekte of een gevaar voor de samenleving, zo heeft het Zweedse Bureau voor de volksgezondheid verklaard. De ziekte moet echter nog steeds worden gemeld, wat betekent dat bevestigde gevallen moeten worden gemeld bij de regionale arts voor infectiebestrijding en het Zweedse Bureau voor de volksgezondheid. De opsporing van infecties zal nog steeds plaatsvinden in hospitaal waar mensen met een hoog risico ernstig ziek kunnen worden.
Laatste update: 25/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown Neen.
Thuisblijven Ja, als je covid-19 symptomen hebt
Afstand houden 1,5 - 2m. is aangeraden
Mondmasker neen
Verbod op groepsvorming Neen
Zelfquarantaine Ja indien je symptomen van een infectie hebt
Boete voor niet naleven richtlijnen neen
Activiteiten buiten. Ja

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open open
Vaccinatiebewijs Zie boven
Negatieve Covidtest nodig Zie boven.
Quarantaine neen
Andere reisdocumenten Zie boven
Vaccinatiegraad
Transit geen beperkingen
Openbaar vervoer/Veerboten Volwassenen moeten zo veel mogelijk drukte in het openbaar vervoer vermijden door buiten de spitsuren te reizen of door andere vervoermiddelen te gebruiken, zoals lopen, fietsen of autorijden. Volwassenen moeten in het openbaar vervoer een gezichtsmasker dragen als mensenmassa's niet kunnen worden vermeden.
Taxi/Uber/enz Toegestaan.
Binnenkomend vliegverkeer Ja
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Toegestaan

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants open
Hotels Open
Attractieparken Open
Musea, concertzalen, theaters open
Stranden/Zwembaden In Zweden zijn de meeste stranden gratis en voor iedereen toegankelijk. Bij een bezoek is het raadzaam afstand te houden. Sommige badhuizen en badinrichtingen in de open lucht zijn open met reservering vooraf en een beperkt aantal bezoekers, maar vele zijn nog gesloten.
Festivals en nachtclubs open zonder beperkingen

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : +4686275757, noodnummer : 112
Internet COVID 19 Crisisinformatie. CORONA

Internet

landenfiche Kom alles te weten over Zweden.
Vanaf 2 mei 2022 worden de laatste inreisbeperkingen als gevolg van COVID-19 opgeheven.
Laatste update: 24/08/2022

Algemene richtlijnen

Lockdown neen
Thuisblijven Ja, 5 dagen indien ziek.
Afstand houden 1,5 m
Mondmasker neen
Verbod op groepsvorming Neen
Zelfquarantaine neen
Boete voor niet naleven richtlijnen Ja, tot CHF 10,000 voor niet naleven van quarantaine.
Activiteiten buiten. Ja, met social distancing waar mogelijk.

Reisbeperkingen

Reisadvies Buitenlandse Zaken Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken
Grenzen open Geen speciale documenten nodig.
Vaccinatiebewijs Neen
Negatieve Covidtest nodig Neen
Quarantaine Neen
Andere reisdocumenten Neen
Testlocaties Informatie over testlocaties vind je hier.
Vaccinatiegraad 69,02% volledig gevaccineerd, 70,08% gedeeltelijk gevaccineerd, 41,50 booster.
Transit Zie boven.
Openbaar vervoer/Veerboten Openbaar vervoer rijdt normaal. Mondmasker is verplicht.
Taxi/Uber/enz Toegestaan.in het kanton Solothurn is het mondmasker verplicht in taxis.
Binnenkomend vliegverkeer Iedereen die kan bewijzen dat hij volledig is ingeënt, kan Zwitserland opnieuw binnenkomen vanuit een derde land, d.w.z. een land buiten het Schengengebied. Bovendien hoeven mensen die vanuit het Schengengebied Zwitserland binnenkomen, niet langer in quarantaine. Alleen wie per vliegtuig in Zwitserland aankomt, moet nog een test afleggen, maar ook deze verplichting geldt niet voor personen die volledig zijn gevaccineerd of die van COVID-19 zijn hersteld. U kunt de voorwaarden voor binnenkomst controleren op de volgende website: Travelcheck
Reizen met iemand in de wagen die geen deel uitmaakt van het gezin Geen beperkingen

Faciliteiten

Supermarkten / drogisterijen Open.
Winkels Open
Tankstations Open
Restaurants Open zonder beperkingen.
Hotels Open.
Attractieparken Open.
Musea, concertzalen, theaters Open.
Zwembaden Open.
Festivals en nachtclubs Toegestaan en open.

Camping

Open voor dagbezoek Open
Overnachten Open
Gedeeld sanitair Open

Pechverhelping

Pechverhelping - Noodnummer Pech in het buitenland : Touring leden :+3222332345, MOVE ON : +3222332424 , voor niet leden : 0800140140 (TCS), noodnummer : 112
Internet COVID 19

Internet

landenfiche kom alles te weten over Zwitserland

Meer informatie

Is het land waar je naartoe wou gaan niet opgenomen in de lijst? Of heb je andere vragen over je reis?

Op de website van de Belgische diplomatie vind je al hun reisadvies, per bestemming.

Lid van Touring? Vraag gratis meer informatie aan bij onze informatiedienst (verkeersverwachtingen, toltarieven, reisroutes, reisdocumenten, douanerechten, brandstofprijzen, …).

Tel: +32 2 286 33 84 (9-12u en 14-17u op weekdagen)

E-mail: touringinfo@touring.be

Overal kunnen plaatselijke besmettingspieken van Covid-19 ontstaan die een snelle aanpassing van de maatregelen en een aangepast reisgedrag vereisen. Hou er rekening mee en volg de evolutie op de voet.

Jouw reisbijstand dekt ook Covid-19

Touring biedt in zijn reisbijstandsproducten nu ook dekking als je ziek wordt door Covid-19 in het buitenland. Dit geldt uiteraard niet in het geval van een reisvebod. Voor onze klanten die voor het reisverbod vertrokken en zich nog in het buitenland bevinden zullen we uiteraard nog steeds dekking verlenen.

Controleer vooraleer je boekt of er een positief reisadvies is voor jouw bestemming. Want medische bijstand is alleen geldig in landen waarvoor het licht op groen staat.

Ontdek onze reisbijstand

Wetgeving winteruitrusting in Finland

Op wintervakantie in Finland? Lees dan eerst aandachtig onze raadgevingen. Je komt alles te weten over de regelgeving betreffende de winteruitrusting voor auto’s waarvan het hoogst toegelaten gewicht niet meer bedraagt dan 3,5 ton.