Image
Boedapest
Zin in een weekendje Boedapest? Hier een lijstje met niet te missen bezienswaardigheden.

De Hongaarse hoofdstad Boedapest ligt op beide oevers van de Donau en is ontstaan na het samenvoegen van de plaatsjes Boeda en Pest, elk gelegen op een oever. Ook vandaag nog wordt er ter plaatse verwezen naar Boeda en Pest die middels 11 prachtige bruggen met elkaar verbonden zijn.

De Burcht en Burchtheuvel zijn samen met de Matthiaskerk en het Vissersbastion de belangrijkste bezienswaardigheden van Boeda. Ook niet te versmaden is een bezoek aan een van de vele betoverende badhuizen. Aan de overkant van de Donau ligt Pest en daar zijn onder meer het Parlementsgebouw, het Heldenplein met zijn iconische Millenniummonument en het stadspark de grote trekpleisters.

In Pest moet je beslist een bezoek overwegen aan een van de vele beroemde koffiehuizen. Wie hier koffie met gebak degusteert, keert prompt terug naar de 19de eeuw. Als je niet kunt kiezen, onthoud dan het grandioze Boscolo New York Café of intieme Ruszwurm, twee prachtige koffiehuizen die de tand des tijds goed doorstaan hebben. Als bad- en koffiecultuur jou niet boeien, richt jouw camera dan op het fotogenieke patrimonium van de binnenstad. Mooi meegenomen is dat de Hongaarse forint niet bepaald een sterke munt is. Dat maakt van Boedapest een van de meest betaalbare hoofdsteden van Europa. Zo betaal je voor de busrit tussen de luchthaven en het stadscentrum amper 1,15 euro.

Meer info: www.budapest.com

Budapest in cijfers

 • 1,8 miljoen inwoners
 • 20% van de Hongaren woont in Boedapest
 • De stad telt meer dan 40 theaters en meer dan 100 musea

Vliegtuig: Meerdere vluchten per dag vanuit Brussel. Vanaf de luchthaven kun je per bus (ca. 1,15 euro) of taxi (maximaal 25) naar het centrum van de stad.

Auto: Brussel – Budapest: 1350 km, reistijd ca. 14 uren

10 must sees

 1. De széchenyibaden
 2. Het Parlementsgebouw
 3. De Burcht van Boeda
 4. De millenniummetro
 5. Het Vissersbastion
 6. Het Heldenplein
 7. De Markthal
 8. De Citadella
 9. De 11 bruggen
 10. Siklo kabelbaan
Deel deze inhoud