Image
100 tips voor dagtrips in eigen land: Henegouwen

Bij Henegouwen denken we spontaan aan een dagje Pairi Daiza, een wandeling door Doornik of een kasteelbezoek in Chimay. Of was het de Trappistenabdij van Chimay? Perfecte ideeën voor een dagje uit, maar overweeg ook de volgende evenementen.

Touring serveert een heleboel ideetjes voor zomerse uitstapjes naar ieders smaak in de provincie Henegouwen. Bedoeling is jou zin te doen krijgen om op stap te gaan in eigen land en zorgeloos te genieten. Een daguitstap of een weekendje weg, met deze tips van Touring weet je wat te doen! Een overzicht van de andere provincies vind je hier.

Versailles in België: Chateau de Beloeil

Elke dag van 1 juli tot 31 augustus

Indrukwekkend, dat is het minste wat je kunt zeggen over het Kasteel van Beloeil. De vergelijking met Versailles is terecht en dat slaat zowel op de tuinen en het park als op het kasteel zelf.

Image
Kasteel van Beloeil

Het Pass: voor 6- tot 12-jarigen

Tijdens de schoolvakanties van 10 tot 18 uur

Het Pass is een interactieve tentoonstelling over wetenschap en samenleving vermomd als museum voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het avonturenpark ligt naast een oude steenkoolmijn. Hier ontpoppen de jongsten zich spontaan tot ontdekkingsreiziger.

Trip met een historische tram

Telkens op donderdag, zaterdag en zondag

Dit uniek museum stelt meer dan 20 oude trams tentoon. Hier staat een  stoomlocomotief uit 1888 en de oudste elektrische tram (1901) die volledig in België gebouwd werd. De elektrische trams rijden op de lijn van Thuin naar Lobbes; de dieseltjes sporen iets verderop.

Image
historische tram

Tropische kleuren in de Vlinderschuur

Nog tot 27 september

Een minder bekende attractie maar wel de moeite waard als je in de buurt van Chimay vertoeft: de vlindertuin in Virelles. Hier fladderen tropische vlinders in quasi volle vrijheid