Image
uitje in Namen
Welkom in het hart van Wallonië, welkom in de provincie die bekend is van de toeristische steden Namen, Dinant en Rochefort. Namen staat ook synoniem voor een hele rist abdijen, kastelen, grotten en een hoop smakelijke streekproducten.

Abdijen en kastelen

Bij Namen denken we spontaan aan de abdijen van Floreffe en Maredsous maar ook aan het prachtige kasteel van Lavaux-Sainte-Anne en het oude maar goed bewaarde kasteel van Vêves. Deze vier sites vatten het historische erfgoed van de provincie goed samen. Een must, het ganse jaar door.

Image
abdij kasteel in Namen

Met een stoomtrein door de 3 valleien

Zie dienstregeling

Dit is werkelijk een unieke belevenis: met een authentieke stoomtrein van Mariembourg naar Treignes sporen, het laatste station voor de Franse grens. Check de dienstregeling vooraf als je niet voor verrassingen wil komen te staan.

Een klassieker: de citadel van Dinant

Van april tot september, elke dag van 10 tot 18 uur

Of het nu lang geleden is of niet, het panorama is en blijft indrukwekkend vanaf de citadel. Neem de kabelbaan naar boven en wandel naar beneden naar de zonnige terrassen aan het water. Voor een drankje of een voordelig menu als afsluiter van een fantastische dagtrip.

Image
bootje Namen

Nuttige websites

Namen

Dinant

Rochefort

Deel deze inhoud