Image
100 tips voor dagtrips in eigen land: Oost-Vlaanderen
Het Meetjesland, het Waasland, het Scheldeland, de Leiestreek, de Vlaamse Ardennen en Gent zijn de ingrediënten van een gevarieerd Oost-Vlaanderen. De 5 mooiste plekjes volgens Toerisme Oost-Vlaanderen hebben we hieronder opgelijst.

Fort Liefkenshoek in het Waasland

Van 1 april tot 31 oktober van woensdag tot zondag.

Het Fort Liefkenshoek is een militair bouwwerk van eind 16e eeuw. Het werd aangelegd ter bescherming van de stad en de haven van Antwerpen tegen de oprukkende Spaanse troepen. Anno 2015 kun je vanuit de uitkijktoren de bewegingen in de Schelde en Waaslandhaven bestuderen.

Image
fort liefkenshoek

De Oude Kalevalei

Het valleigebied van de Oude Kale is één van de best bewaarde natuurgebieden van het Meetjesland. De Oude Kale kronkelt er in een landschappelijk pareltje, met bloemrijke hooilanden, knotwilgenrijen en broekbossen. Geschikt bevonden voor uren wandel- en fietsplezier.

Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen

Zomer: dinsdag tot zondag van 10 tot 17u30

Oudenaarde, startpunt voor een verdere verkenning door de Vlaamse Ardennen, duizend jaar geschiedenis te midden van eindeloos golvende heuvels. Het  museum MOU brengt die geschiedenis tot leven. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd, van de middeleeuwen tot vandaag.

Kasteel van Ooidonk aan de Leie

Zomer: kasteelbezoek op zon- en feestdagen van 14 u tot 17u30

Is dit het mooiste kasteel van het land? Dat willen ze daar graag geloven dus ga deze waterburcht eens bezoeken en oordeel zelf. Gelegen in een prachtig park van 45 hectare. De tuinen kun je elke dag, met uitzondering van maandag, bezoeken van 9 tot 18 uur.

Image
kasteel ooidonk

Het Buggenhoutbos in het Scheldeland

Vrij toegankelijk

Dit uniek gemengd loofbos is meer dan 200 hectare groot. Een bezoek aan het arboretum is een must als je meer te weten wil komen over welke soorten bomen en struiken er in het Buggenhoutbos voorkomen.

De bezienswaardigheden, attracties en evenementen in Gent, vind je hier

Deel deze inhoud