Image
Paasvakantie

Nog geen plannen voor de paasvakantie? Niet getreurd, zowel in eigen land als daarbuiten liggen alle opties nog open. Een paar tips voor de late beslissers.

1. Hier schijnt de zon

Voor terrasjesweer bij ons is het nog te vroeg maar wie naar zon snakt, hoeft niet zo heel ver te reizen. Het zuiden van Europa warmt stilaan op en zowel ten noorden als ten zuiden van de Middellandse Zee is het de komende weken aangenaam toeven. Wie op zeker wil spelen, kan het iets verder proberen in de V.A.E. want daar wordt de ondraaglijke hitte pas binnen een paar maanden verwacht.

2. Er ligt nog voldoende sneeuw

Wie zon én sneeuw ambieert, kan nog steeds in de traditionele skilanden terecht. Check evenwel voor alle zekerheid de condities want er zijn geen zekerheden meer. Mik sowieso hoog – letterlijk – als je voluit wil gaan wintersporten want rond deze tijd van het jaar durft het kwik al eens met de dubbele cijfers flirten. Boven nul wel te verstaan.

3. Pret in eigen land

Geen reisplannen? Groot gelijk want België ontwaakt stilaan uit zijn winterslaap. Alle grote pretparken zijn open tijdens de paasvakantie, dus bestel alvast je tickets online. Dat is niet alleen goedkoper, je hoeft in dat geval ook niet meer aan te schuiven aan de kassa. Maak jezelf en de kinderen helemaal gek en check de webpagina’s van Plopsa, BobbejaanlandWalibi en Bellewaerde.

4. Dagje dieren kijken

De bekendste dierentuinen in ons land zijn de ZOO AntwerpenPairi Daiza en Planckendael maar overweeg ook deze parken en domeinen: Boudewijn Seapark nabij Brugge, het wildpark in het Domein Grotten van HanForestia in Theux, Le Monde Sauvage in Aywaille en het Zwin aan onze Belgische Kust. 

5. Ledenvoordelen

Nog steeds niks naar je gading gevonden? Ga hier eens snuisteren en ontdek waar je de komende weken als Touring-lid mooie kortingen kunt scoren: musicals, tentoonstellingen, musea, natuurparken, het aanbod is breed.

Deel deze inhoud