Image
Aalst
Cultuur, shopping en activiteiten voor de ganse familie. Aalst heeft alles in huis voor de perfecte citytrip.


Partnerinfo - Wie Aalst zegt, zegt carnaval. Maar je zou de stad – en jezelf – serieus te kort doen als je het daarbij zou laten. Schil na schil geeft de ajuinenstad al haar geheimen prijs …


Citytrippers van alle slag komen in deze grootstad in pocketformaat – ook wel eens grappend het Londen aan de Dender genoemd – aan hun trekken.


Erfgoed en cultuur

Cultuurlovers kunnen niet om het imposante belfort en zijn beiaard heen, en zullen verrast zijn als ze horen dat er in de Sint-Martinuskerk een heuse Rubens hangt.

Aalst-belfort


Mag het allemaal wat moderner zijn? Breng dan een bezoek aan de gloednieuwe Utopia-bibliotheek, die dankzij een geslaagde combinatie van oude en nieuwe architectuur kan wedijveren met de mooiste bibliotheken in het buitenland.

Aals Utopia-bibliotheek


Of wandel eens langs de ‘Donkeysquare Hypecourt’, een kleurrijk basketplein dat in 2017 onder handen genomen werd door Katrien Vanderlinden.

Aalst Donkeysquare Hypecourt


Shopping en gastronomie

Voor shopaholics lijkt Aalst wel het aards paradijs. Grote ketens, gezellige boetiekjes en trendy concept stores liggen op een zakdoek van elkaar, terwijl haast alle winkelstraten autovrij zijn.

Aalst shopping


Foodies kunnen dan weer hun hartje ophalen in de hippe (koffie)bars en restaurantjes die de stad rijk is. Of ga voor een geleide culinaire of bierwandeling, en ontdek al het lekkers dat Aalst te bieden heeft.


Met de kroost op stap

Ook gezinnen worden niet aan hun lot overgelaten. Tegen een iPad-wandeling of fotozoektocht zeggen kinderen geen neen. En als het weer toch even een beetje tegen zit, kunnen ze hun ogen uitkijken in het carnavalsmuseum, waar ze alles ontdekken over deze kleurrijke traditie.

Aalst familieactiviteiten


Je zal zien, een dag is eigenlijk veel te kort om Aalst te ontdekken. Maar geen probleem, dan maak je er toch gewoon een tweedaags bezoekje van! In en rond de charmantste stad van Vlaanderen vind je alvast 26 gezellige logeeradresjes.


Meer info: www.visit-aalst.be

Deel deze inhoud