Image
Touring is via ARC Europe actief in meer dan 40 Europese landen.

Waar je ook strandt met je auto, Touring staat ook in het buitenland aan jouw zijde. Dankzij onze samenwerking met meer dan 40 automobielclubs in Europa hebben we de middelen om jou een zorgeloze vakantie te garanderen. Een woordje uitleg.

Touring via ARC Europe ook in Polen actief
Pech in Polen? Onze collega’s helpen jou meteen uit de nood. © Zelaszkiewicz


Touring maakt deel uit van een internationaal netwerk voor wat de bijstand aan voertuigen betreft: ARC Europe. Het netwerk werd in 1991 opgericht door de toonaangevende Europese automobielclubs, waaronder Touring. Het netwerk is actief in meer dan 40 Europese landen, inclusief de favoriete vakantiebestemming van de Belgen: Frankrijk.


Alle violen gelijkgestemd

Alle leden van ARC Europe zien er via wekelijks overleg op toe dat de werking in alle landen volgens hetzelfde stramien verloopt. Dat binnen alle landen van ARC Europe de violen gelijkgestemd zijn, biedt alleen maar voordelen. Zo hoeft de klant die ergens in Europa strandt niet na te denken over de volgende stappen. Je belt gewoon naar de centrale in Brussel en daar word je in je eigen taal geholpen. Daarna treedt een mechanisme in werking dat erop voorzien is om jou zo snel mogelijk weer op weg te helpen.


Geen taalbarrières

Maak je geen zorgen over taalbarrières want de wegenwachters in kwestie worden vooraf gebriefd over het incident in kwestie. Dat betekent kortom dat ze bij aankomst precies weten wat er moet gebeuren. Alle communicatie verloopt via Brussel, waardoor onaangename verrassingen uitgesloten zijn.


Belgische wegenwachters in het buitenland

De ARC-clubs weten hoe ze pieken moeten opvangen tijdens bepaalde periodes en op bepaalde plaatsen in Europa. Neem nu Zuid-Frankrijk, dé vakantieregio bij uitstek tijdens de zomermaanden. Het lokale netwerk van garagisten en bijstandsverleners kan die toevloed tijdens de piekperiodes niet zelfstandig aan. Daarom stuurt Touring sinds vorig jaar zelf wegenwachters ter plaatse om Belgische pechvogels op te vangen.


Nauwe lokale samenwerkingen

Onze eigen wegenwachters in het zuiden van Frankrijk hebben heel wat courante reserve-onderdelen bij, maar daarmee verhelpen ze niet alle soorten pannes natuurlijk. Voor reservestukken heeft Touring uiteraard heldere afspraken gemaakt ter plaatse zodat we jouw voertuig snel weer rijklaar kunnen maken. Maar vergeet ook niet dat we de mogelijkheid hebben om vanuit onze garage in Vorst wisselstukken op te sturen. Onze garage bevindt zich pal naast DHL, waardoor de onderdelen binnen de 24 uur ter plaatse kunnen zijn. Je mag er dus prat op gaan dat je je vakantieplannen niet drastisch hoeft bij te sturen. Kan de auto niet (snel) gerepareerd worden? Geen paniek: Touring voorziet ter plaatse ook in vervangwagens en kan ook overgaan tot repatriëring als dat noodzakelijk zou blijken.


Genoeg vervangwagens

Enkele jaren geleden was er een schaarste op de verhuurmarkt van auto’s. Oorzaak was de pandemie en die ligt gelukkig al een tijdje achter ons. Het goede nieuws is dat er weer genoeg vervangwagens beschikbaar zijn.

Om alles in goede banen te leiden, doet Touring een beroep op twee internationale partners: Logicx en Sixt. Daarnaast heeft het ook afspraken met kleinere lokale spelers zodat in functie van de nood en in onderling overleg de meest efficiënte oplossing kan geboden worden.

Zo brengen we je auto weer veilig naar huis.


Alternatieven voor de vervangwagen

Een vervangwagen mag dan vaak de meest logische oplossing lijken, er bestaan ook alternatieven waar je misschien niet meteen aan denkt. Zo kan een vervangwagen bij een panne ter plaatse perfect de periode overbruggen tot wanneer het eigen voertuig weer rijklaar is. Maar als de auto zwaar beschadigd is en repatriëring van de auto noodzakelijk blijkt, kunnen de vakantiegangers ook met alternatief vervoer huiswaarts keren. De trein, het vliegtuig, een chauffeur … Touring zorgt samen met jou voor de meest geschikte oplossing, waardoor je ondanks alles toch van je vakantie kunt genieten.

Tol in Frankrijk

Image
Frankrijk tolwegen

En France, la plupart des autoroutes sont à péage. Quel est le moyen le plus simple de payer et comment les tarifs sont-ils calculés?