Image

Wijnroutes in Frankrijk buiten de gebaande paden die elke wijnliefhebber een keer moet bezocht hebben.

Frankrijk is wereldberoemd om zijn wijngebieden. De vele wijnroutes bieden niet alleen de kans om uitstekende wijnen te proeven, ze voeren je ook door de meest schilderachtige landschappen van het land. Hier zijn enkele van de mooiste wijnroutes in Frankrijk die je kunt verkennen.

Frankrijk
© Pierre Ducher | Bron: Unsplash


1. Frankrijk en zijn unieke bubbels

Het gebied rondom Reims en Épernay is het hart van de Champagne. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen en proeverijen in vele huizen die deze wereldberoemde bubbels produceren.


2. Route des Vins d'Alsace

Deze wijnroute is een van de oudste in Frankrijk en strekt zich uit over 170 kilometer langs de oostelijke hellingen van de Vogezen. De streek staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, middeleeuwse kastelen en uitstekende wijnen, zoals Riesling en Gewurztraminer.


4. La Route des Grands Crus in Bourgondië

Deze route in Bourgondië staat bekend om de productie van enkele van de meest gerespecteerde rode en witte wijnen ter wereld. De route loopt door de Côte d'Or, waar je beroemde appellaties zoals Chablis, Côte de Beaune en Côte de Nuits kunt bezoeken ... en proeven.


3. Frankrijk en zijn sublieme wijnhuizen in Bordeaux

Welkom in een van de meest prestigieuze wijngebieden van Frankrijk, zeg maar ter wereld, waar de route langs enkele van de beroemdste wijnhuizen en kastelen voert. Een must voor liefhebbers van Saint-Émilion en Médoc.


5. La Route des Vins de Loire

Geniet van het prachtige landschap op de oevers van de Loire en ontdek de wijngaarden die beroemde wijnen zoals Chenin Blanc, Cabernet Franc en Sauvignon Blanc produceren. Deze route staat ook bekend om zijn prachtige kastelen.


120 flessen per persoon

Wie in Frankrijk een voorraad wijn wil inslaan, hoeft op geen fles te kijken. Per persoon mag je namelijk tot 90 liter wijn (of 60 liter champagne) aankopen. 90 liter wijn is omgerekend 120 flessen!


Tol in Frankrijk

Image
Frankrijk tolwegen

En France, la plupart des autoroutes sont à péage. Quel est le moyen le plus simple de payer et comment les tarifs sont-ils calculés?