Image
Thomas Cook

Wat is de taak van het garantiefonds?

Iedereen die een pakketreis (vlucht + verblijf) geboekt heeft is automatisch gedekt door dit fonds dat je verzekert tegen het mogelijk faillissement van een touroperator. Aangezien het financieel onvermogen van Thomas Cook Belgium werd vastgesteld start het fonds zijn procedures.

Eerst en vooral worden gestrande reizigers gerepatrieerd. Daarnaast kan iedereen die reeds een pakketreis geboekt heeft een claim indienen om deze volledig terugbetaald te krijgen. https://www.gfg.be/nl/

Welke adviezen kan je best volgen?

Indien je een deel van de reis of de hele reis nog moet betalen kan voorlopig best geen betalingen doen aan Thomas Cook.

Als je momenteel op vakantie bent zal het fonds je contacteren  i.v.m. de terugvlucht. Indien er problemen zijn in het hotel waar je logeert contacteer dan het noodnummer van het ministerie van Buitenlandse zaken op +32 2 501 40 00.

Indien je een reis boekte via Neckermann check dan je bestelbon. Indien Expedia/Travelscape of Pegase Travel als organisator vermeld staat kan je reis in principe gewoon doorgaan. Je kan Expedia/Travelscape contacteren via 02 200.63.72 en Pegase Travel via 09/248.67.06.  

Uiteraard helpen we onze Touring klanten graag op weg, je kan ons steeds contacteren via +32 2 233 23 45.

Deel deze inhoud