Image
vacancie - fiets
Onze vakanties worden voornamelijk bepaald door onze nieuwsgierigheid, maar wat als je zou kiezen op basis van thema en passie?

De meeste mensen reizen uit nieuwsgierigheid, om nieuwe mensen te leren kennen en – met stip op één – om de dagelijkse routines te doorbreken. Een bijkomende vraag die je daarbij zou kunnen stellen is ‘wat’ je precies wil doen tijdens je vakantie. Je zult zien dat de bestemmingen vanzelf komen en ook dat er plaatsen voor het vizier schuiven waar je nog niet eerder aan had gedacht.

Sport en ontspanning

Tip: vertrek vanuit je passie en ontdek op die manier nieuwe plaatsen en regio’s. Wie graag duikt, zal de klassieke bestemmingen zoals het Great Barrier Reef in Australië wel kennen maar wie dieper in de materie duikt, stoot vanzelf op een lijstje met nog te ontdekken plekjes. Duiken naar kunst in Cancun (Mexico) bijvoorbeeld maar ook naar allerlei wrakken van schepen of vliegtuigen op plaatsen waar je het allerminst verwacht. Surf eens naar de website van PADI, de grootste duiktrainingsorganisatie ter wereld en droom weg bij de vele fantastische duikplaatsen ver weg maar ook dichterbij in Europa.

Op dezelfde manier vind je ook nieuwe bestemmingen waar je kunt fietsen. Denk daarbij ook aan de elektrische fiets want misschien lukt het jou met een elektrische fiets wél om dat droomtraject af te leggen. Vlotjes vele tientallen kilometers trappen langs de oevers van een meer of stijl omhoog Fabian Cancellara achterna, er zijn geen grenzen meer.

Vakanties op thema

Maar je hoeft het natuurlijk niet enkel in de sportieve hoek te zoeken; andere populaire thema’s zijn gastronomie, avontuur, wellness, shopping en quality time met kinderen, gezin en/of vrienden. Wie graag verfijnd gaat eten of simpelweg nieuwe dingen wil ontdekken, vindt interessante thema-aanbiedingen bij diverse touroperators. Denk daarbij niet uitsluitend aan het klassieke ‘gastronomische weekend’ maar zie het iets groter en eventueel iets verder weg. Kookworkshops in exotische landen liggen goed in de markt maar ook in eigen land en net over de grens kun je aan je keukenskills werken. Google ‘cooking classes’ of ‘kookworkshops’ en er gaat beslist een nieuwe wereld voor jou open.

Bekijk zeker onze tips, ons advies en inspiratie voor de ultieme reiservaring

Deel deze inhoud