Image
croisières

Wie op cruise gaat, neemt meestal veel te veel bagage mee. Erger evenwel is het lijstje van spullen waar je niét aan gedacht hebt. Zoals deze 7 items die jouw cruisevakantie alleen maar aangenamer zullen maken.

Petje, warme trui en jasje

Een petje tegen de zon en een trui en/of jasje voor de kille avonden aan dek op volle zee is geen overbodige luxe. Ja, zelfs putje zomer.

Kleerhangers

Niet alle cruisemaatschappijen voorzien genoeg kleerhangers, dus zorg zelf voor een paar extra hangers. Bijzonder handig zijn de meervoudige kleerhangers waarmee je meerdere items aan één kapstop hangt.

Opplooibare reistassen

Stop een opplooibare reistas – of meerdere – in je koffer want de kans is groot dat je na je reis niet alles in je koffers krijgt. Want wie kan namelijk weerstaan aan de shops aan boord en de verlokkelijke (toeristische) winkeltjes aan wal?

Haardroger

De meeste cruisemaatschappijen voorzien haardrogers maar die zijn om veiligheidsredenen beperkt qua wattage. Vuistregel voor jouw weelderige haardos: breng je eigen haardroger mee!

Dress code

Tijdens een cruise wordt doorgaans minstens één formele avond georganiseerd: het ‘captains dinner’. Avondkledij is dan gewenst. Hou de traditie in stand en breng toch maar dat strikje mee. Voor de dames: probeer thuis de juiste combinatie uit zodat je niet al jouw naaldhakken en jurken moet meesleuren.

Toiletgerief

Gehecht aan je eigen shampoo en douchegel om welke reden dan ook? Inpakken en meenemen. Idem dito voor medicatie: breng je eigen reisapotheek mee want aan boord en aan wal is het niet altijd makkelijk om de juiste medicijnen te vinden.

Paspoort en visa

Vanzelfsprekend maar toch: check vooraf de geldigheid van je paspoort en eventuele visa die je nodig hebt want heel vaak kom je in landen waar verschillende regels gelden. Opgelet: een identeitskaart is géén paspoort! Check vooraf en daarna nog een keer want zonder de juiste papieren zal het cruiseschip zonder jou vertrekken.

Deel deze inhoud