Image
De 10 topbestemmingen van 2017 volgens Lonely Planet

Reisgidsenuitgever Lonely Planet maakt zijn top 10 van topbestemmingen voor 2017 bekend.

Lonely Planet verkoopt elk jaar miljoenen reisgidsen en is goed geplaatst om lijstjes te maken van topbestemmingen. De uitgever doet dat elk jaar in diverse categorieën: landen, steden, regio’s, budget, etc. Maar ook binnen die regio’s en landen komt het vaak met lijstjes en mensen houden nu eenmaal van lijstjes, toch?

Wat de toplanden betreft, ziet het lijstje voor 2017 er als volgt uit:

1. Canada

Met stip op één en dat was al het geval nog voor de verkiezingen in de V.S. het land nog eens extra in het nieuws brachten. Het toerisme wordt er momenteel goed geholpen door een zwakke Canadese Dollar.

2. Colombia

Decennia van burgeroorlogen en geweld hielden de toeristen er weg maar vandaag is het verleden, en we citeren Lonely Planet, ‘een klein stofje op de achteruitkijkspiegel van het land’. De paus zal in 2017 voor het eerst sinds 30 jaar weer voet aan de grond zetten in dit bijzonder gastvrij land.

3. Finland

In 2017 vieren de Finnen hun 100 jaar onafhankelijkheid. Voor 1917 werd het land gedurende 8 eeuwen onder de voet gelopen door afwisselend Zweden en Rusland. Kortom, 2017 is het ideale moment om het land in opperste feestvreugde te leren kennen.

4. Dominica

Niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek. Dominica is een atypisch eilandje in de Caraïben want nauwelijks stranden en nauwelijks grote resorts. De enige hoogbouw hier bestaat uit palmbomen. Volgens Lonely Planet komt het eerste grote resort in 2018 naar het eiland. Daarna is het hek van de dam volgens de uitgever.

5. Nepal

Dit land haalde de top 10 omwille van de zware aardbeving in 2015. De lokale bevolking heeft de centen van toeristen hard nodig voor de heropbouw van het land en zijn monumenten. Als je eens iets goed wil doen, doe het dan nu, op het moment dat de Nepalezen jouw hulp het hardst nodig hebben.

6. Bermuda

Bermuda wordt vaak verkeerdelijk aanzien als een eilandje in de Caraïben. Neen, het ligt zo’n 1000 km ten oosten van North Carolina en het is op en top Brits. Vanaf de Amerikaanse Oostkust is het maximaal 2 uurtjes vliegen naar dit paradijsje. Bekend van de mysterieuze Bermudadriehoek en vermoedelijk ook de bermudabroek.

7. Mongolië

In 2017 gaat de gloednieuwe luchthaven in de hoofdstad open en dat wordt aanzien als de katalysator voor de modernisering van het land. Misschien verliest de bestemming dan wat van zijn charme, maar het zal voor velen de drempel verlagen om dit land met een bezoek te vereren.

8. Oman

Het Sultanaat Oman is een buitenbeentje op het Arabische Schiereiland want het is bijzonder gastvrij en baadt in onvoorstelbare natuurpracht en culturele rijkdom: woestijnen maar ook bergketens tot drieduizend meter hoog, weelderig groene valleien en wadi’s, een fantastische kustlijn waar het zelfs tijdens onze winter fantastisch toeven is.

9. Myanmar

Nog niet alle problemen zijn van de baan maar het land en diens burgerregering die nog maar een halve eeuw in het zadel zit, houdt zijn blik enkel op de toekomst gericht. Bezoek het land dus op het moment dat het nog niet al zijn geheimen en mysterieuze kantjes heeft vrijgegeven.

10. Ethiopië

13 maanden zon, je leest het goed. Behalve een eigen kalender is ook al de rest ‘anders’ in dit land: tijd, schrift, taal, keuken … koffie. Vanaf 2017 voegen een aantal luchtvaartmaatschappijen de bestemming toe aan hun lijstje. Profiteer ervan.

Deel deze inhoud