Image
Eindejaarbestemming België

Het is donker en koud, maar hier en daar worden hartverwarmende evenementen georganiseerd. Sommige steden en dorpen kijken verder dan de klassieke kerstmarkten en laten het extra fonkelen na zonsondergang. 9 inspirerende tips!

Steeds meer steden pakken naast de traditionele kerstmarkten uit met tal van alternatieve evenementen. Avondwandelingen, lichtfestivals, multimedia spektakels, enzovoorts. Wie het niet zo begrepen heeft op drukke kerstmarkten, vindt in het onderstaande lijstje misschien wel inspiratie voor een leuke uitstap.

1. Primeur: drones vervangen klassiek vuurwerk

Geen klassiek eindejaarsvuurwerk in Brugge dit jaar. De traditie ruimt plaats voor een lichtshow met maar liefst honderd flitsende drones. Aftellende drones aan het Brugse firmament op 31 december? Spektakel verzekerd!

2. Derde lichtwandeling in Bergen

Voor het derde jaar op rij organiseert Bergen tijdens ‘Mons Coeur en Neige’ (6 december tot 5 januari) een lichtwandeling voor iedereen. Plaats van afspraak: Place Louise op 20 december vanaf 17.30 uur. Er is slechts één voorwaarde: iets meebrengen dat licht geeft….

3. Jungle Book Light Festival in Antwerpen

De makers van China Light ZOO introduceren dit jaar in de Antwerpse ZOO iets nieuw: Jungle Book Light Festival. Nog tot en met 12 januari 2020 wandel je samen met Mowgli, Bagheera en Baloo door een spannend lichtverhaal over vriendschap, moed en avontuur. Reserveren vooraf is een goed idee zodat de organisatoren ervoor kunnen zorgen dat het voor de bezoeker nooit té druk wordt. 
 

4. In Gent brandt het sfeerlicht sowieso

Gent startte in 1998 al met een lichtplan maar de lichtaccenten in de stad worden elk jaar mooier. Ontdek Gent op een andere manier en onderneem de Lichtplanwandeling. Opgelet evenwel: om middernacht gaat het sfeerlicht uit en floept de gewone straatverlichting weer aan.

5. Spectactulaire lichttunnel in Oostende

Ook dit jaar wordt de Adolf Buylstraat weer overkapt met een heuse lichttunnel. De show met de honderdduizenden  ledlichtjes is vier keer per dag te zien: elk uur vanaf 16.30 uur. Je kunt de lichttunnel bewonderen tot en met 5 januari 2020.

6. Complete onderdompeling in The Dome

Na het succes van vorig jaar pakt het Muntplein in Brussel ook tijdens deze editie van Winterpret uit met The Dome. The Dome is een koepel met een diameter van 14 meter en 8 meter hoog waarin de modernste licht- en projectietechnieken voor een wervelende show zorgen. Inkom vanaf 5 euro.

7. Belevingswandelingen in Brugge

Met Wintergloed bundelt Brugge verschillende kerst- en winteractiviteiten. Absolute aanrader zijn de belevingswandelingen met lichtkunstinstallaties die van het Stationsplein tot het Minnewaterpark en van het Stationsplein via het Albertpark tot ’t Zand lopen. Nog tot en met 5 januari 2020 telkens vanaf 15.30 uur tot klokslag middernacht.

8. De Kerstklokkenluiders redden Kerstmis

Luc Petit en Michel Teheux pakken in Doornik, Aarlen, Namen, Luik, Bergen Marche-en-Famenne en Brussel uit met maar liefst 3 unieke audiovisuele vertoningen. een unieke audiovisuele vertoning: ‘De Kerstklokkenluiders’. De indrukwekkende shows vinden telkens plaats in een grote kerk of kathedraal en staan garant voor 45 minuten topentertainment. Check deze leuke filmpjes en reserveer tijdig!

9. De planeten van De Kleine Prins

De eerste editie van het magische lichtkunstfestival in Knokke-Heist eind vorig jaar was een groot succes en bijgevolg krijgt het evenement een fonkelend vervolg. Ook deze keer neemt De Kleine Prins de bezoeker mee op een magisch parcours met maar liefst 9 nieuwe interactieve kunstinstallaties. Vorig jaar maakte De Kleine Prins een reis langs de sterren, nu staat hij samen met jong en oud stil bij de planeten. Magie verzekerd!

Deel deze inhoud