Image
Touring apps

Met de nieuwe Touring apps ga je nog zekerder de weg op en vertrek je zorgeloos op vakantie.

Dat Touring een pionier is op vlak van verkeersinformatie, hoeven we jullie niet meer uit te leggen. Al jaar en dag is de app Touring Mobilis een digitale assistent voor pendelaars die dagelijks de files trotseren. Je kan moeiteloos nagaan welke alternatieve route de meeste tijdswinst oplevert.

Maar wist je dat Touring Mobilis je ook proactief waarschuwt als het tijd is om te vertrekken naar je werk (of een andere bestemming). Als blijkt dat er files zijn en je normale vertrekuur moet vervroegd worden, dan word je daar proactief van op de hoogte gebracht.

Je kan de app zelfs koppelen aan je digitale agenda om automatisch een verwittiging te krijgen wanneer je moet vertrekken naar een volgende afspraak. Alweer, rekening houdend met de actuele verkeersinformatie.

Touring Mobilis

Wist je dat we continu aan onze populaire app sleutelen om de gebruikerssnelheid te verbeteren of de informatie nog gedetailleerder te maken? Soms voegen we extra gebieden toe, zodat je de app niet enkel kan gebruiken in België maar ook in Nederland en Luxemburg.

Naast deze kleine updates voeren we nu ook nog een grotere update door waarbij ook de lay-out van de app wordt aangepast aan hedendaagse gebruikersgewoonten. Bovendien voegen we extra functies toe waarmee je sneller een accurater en meer gedetailleerd beeld krijgt van de verkeerssituatie.

Zo komt er ook een overzicht van de files in Duitsland en Frankrijk bij. Maar de meest zichtbare aanpassing wordt de nieuwe lay-out die niet toevallig nu wordt aangepast. Touring lanceert immers twee nieuwe apps die dezelfde structuur zullen gebruiken als de vernieuwde Touring Mobilis app. Daarmee maken we het de gebruiker extra makkelijk. Je moet je immers thuis voelen binnen de app-familie van Touring.

Touring Travel app: bewaarengel overal ter wereld

De Touring Travel app zal al snel een onmisbare reisgezel voor je worden. Niet enkel in eigen land, maar ook binnen Europa en zelfs ver daarbuiten. De wereld is als het ware een dorp geworden, met dank aan betaalbare vliegtickets, slimme navigatie-oplossingen en een groeiend toeristisch aanbod. Maar tegelijkertijd willen we overal op ons ‘gemak’ zijn wanneer we reizen, ook als we platgetreden paden verlaten in een exotisch land.

We willen proactief geïnformeerd worden als er iets gebeurt op onze bestemming, als een vlucht vertraging oploopt, of over specifieke gewoontes of regels in het land van onze bestemming. Dankzij de Touring Travel app heb je steeds alle relevante info die je nodig hebt voor je reis binnen handbereik: gaande van tips die je gebruikt tijdens je voorbereiding tot actuele updates die nuttig zijn tijdens je verblijf.

In de Touring Travel app kan je ook informatie opslaan over je vlucht en bestemming om proactief verwittigd te worden als er nieuws is met betrekking tot bijvoorbeeld een vertraging. Download dus zeker de Touring Travel app en voeg zoveel mogelijk informatie toe over je reis. Op die manier blijf je overal op de hoogte en ben je steeds op je ‘gemak’.

Touring Assist: pechverhelping 2.0

Autopech is en blijft een situatie waarin stress niet te vermijden valt: waar staan we nu precies, welk telefoonnummer moet ik nu bellen, hoe lang zal het duren vooraleer de Touring wegenwachter arriveert? Het zijn maar enkele vragen die meteen de kop opsteken en die we opvangen met de Touring Assist app. Die gebruik je vooraf om de gegevens van je Touring bijstandsformule op te slaan: denk aan de nummerplaat van je auto of motorfiets, maar ook aan meer gedetailleerde informatie als het merk, type of zelfs het chassisnummer van je voertuig.

Op basis van die informatie kunnen onze hulpdiensten efficiënter te werk gaan. Wanneer je een beroep doet op Touring via de Assist app, wordt de opgeslagen informatie automatisch verstuurd naar onze centrale, samen met je precieze locatie. Let wel, ook bij gebruik van de Touring Assist app krijg je nog steeds een Touring medewerker aan de telefoon. Dat gebeurt automatisch vanuit de app, zodat je zelfs dat telefoonnummer niet meer hoeft op te slaan.

Eenmaal je die oproep afgerond hebt, zal de app je binnenkort ook blijven informeren over de volgende stappen van de pechverhelping. Is er een wegenwachter toegewezen aan jouw pechgeval, is die onderweg en zo ja, waar bevindt hij zich precies

Het zijn die kleine beetjes aan informatie die een groot verschil kunnen maken. Zo kan je je werkgever, vrienden of familie op de hoogte brengen van je situatie en beter inschatten wanneer het allemaal achter de rug zal zijn.

3 apps, 1  familie

Waarom we gekozen hebben voor verschillende apps? Omdat we het zo eenvoudig mogelijk willen maken voor de gebruiker. Je hebt immers geen nood aan Belgische verkeersinformatie als je onder een palmboom ligt op een zomers strand. En omgekeerd zal het je worst wezen wat de gewoontes zijn bij een bepaalde situatie in New York als je ‘s ochtends vroeg naar je werk wil vertrekken. Vandaar: verschillende gebruikssituaties, verschillende apps.

Omdat ze overduidelijk deel uitmaken van een en dezelfde familie, zal je je snel thuis voelen in elk van de apps. Omdat ze weinig plaats innemen op je smartphone kan je ze meteen ook alle 3 downloaden zodat je de nodige informatie al kan toevoegen vooraleer je ze echt nodig hebt. Dat is wel zo handig als je straks beroep moet doen op onze diensten – dat geldt uiteraard het meest voor de Touring Assist app.

Een keer je de apps hebt gedownload, worden ze ook automatisch vernieuwd en verbeterd met verschillende updates, klein én groot. Zo heb je dus steeds de nieuwste Touring diensten op zak. Letterlijk én figuurlijk.     

Deel deze inhoud