Image
Smartphone apps

Binnenkort op vakantie? Ter plaatse de juiste weg vinden, een restaurant kiezen … Dankzij deze applicaties kan je (bijna) alles doen.

Goede afspraken maken goede vrienden

Als je met anderen op stap gaat, dan deel je waarschijnlijk bepaalde kosten zoals brandstof, restaurants, boodschappen … Vermijd puzzels en gebruik de Tricount- of Splitwise-app. Je kan je uitgaven invoeren en zelfs kiezen met wie je de kosten deelt. Stel dat je met vier bent en slechts drie onder jullie gaan op restaurant uiteten. Eén persoon betaalt voor iedereen. Je voert dus het totale bedrag in en je beslist dat de andere twee je terugbetalen. De app rekent het bedrag uit voor elke persoon. De uitgaven kunnen ook eenmalig terugbetaald worden!

Tricount: Android -  iOS

Checklist voor je reis

Je bagage inpakken is vaak een kopbreker. Met deze app ben je zeker dat je niets vergeet. En dat geldt ook voor de terugreis want je lijst is opgeslagen. De keuze uit verschillende apps is groot. Kies de app die het best bij je past.

Android  - iOS 

Openbaar vervoer ter plaatse

Heb je geen auto gehuurd? Dan zal je ter plaatse vast beroep doen op het openbaar vervoer. Aarzel niet en download de lokale app. Je kan de app verwijderen als je terug bent. Zo beschik je over alle info in een handomdraai.

Uber, Lyft en andere

Het is laat en je hebt geen zin om een taxi te bellen want het is de duur. Download de Uber- of Lyft-app op je smartphone en bestel een auto in enkele minuten. De betaling gebeurt rechtstreeks via de applicatie, de perfecte oplossing als je niet genoeg cash geld op zak hebt. Let op: deze diensten zijn niet overal beschikbaar en in bepaalde steden is de taxi een goedkopere optie. Chauffeurs die met de apps samenwerken, zijn over het algemeen aanwezig in de grote steden.

Uber: Android  - iOS 

Vind de juiste weg

Heb je een transportmiddel gehuurd? Maar ken je ook de juiste weg? Via sommige apps zoals Google Maps en Here Maps kan je gratis kaarten downloaden die je later offline kan raadplegen. Je hebt dus geen 4G meer nodig. Let op indien je Waze gebruikt want deze app werkt niet offline.

Android  - iOS 

WhatsApp

Wi-Fi vinden wordt steeds makkelijker. Vermijd hoge kosten en gebruik chatnetwerken. WhatsApp werkt zoals sms-berichten en klassieke telefoongesprekken maar via het internet. Alternatieven zijn Viber en Telegram. Je kan deze apps met je mobiele data in Europa gebruiken. Let wel op in welke landen de roaming werd afgeschaft. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld is de situatie nog onduidelijk …

Whatsapp: Android  - iOS

Google Translate

Als je de taal van je vakantiebestemming niet beheerst dan kan je een vertaalapplicatie downloaden. In Google Translate kan je een menukaart, een bord of een affiche scannen waarvan de inhoud wordt vertaald.

Android - iOS 

Kies de beste plekjes

Hoe kies je een restaurant, bar of de beste ijsjes ter plaatse? Via apps zoals Yelp en TripAdvisor geven gebruikers hun mening over om het even welk restaurant, bar, museum … Zo vind je de beste plekjes.   

Yelp: Android - iOS 

Converteren van valuta

Zeer handig als je in het Verenigd Koninkrijk verblijft waar de Britse pond duurder is dan de euro. Laat je niet misleiden door prijsindicaties en converteer in euro’s in het bijzonder als het over grote bedragen gaat. Zo sta je niet voor een onaangename verrassing …

Android - iOS 

Dankzij al deze apps kan je goed voorbereid op vakantie gaan! Heb je nog vragen? Aarzel niet en contacteer ons